Internet

Brave Search: Και όμως… υπάρχει μηχανή αναζήτησης χωρίς tracking

Μπορεί να έχεις συνηθίσει την αναζήτηση με τη βοήθεια της Google, αλλά εκεί η δραστηριότητά σου καταγράφεται. Υπάρχει, όμως, η επιλογή του Βrave search σε απαλλάσσει από το άγχος του tracking της διαδικτυακής σου δραστηριότητας.

Το Brave έχει ξεκινήσει ως μία εναλλακτική πρόταση περιήγησης του Παγκόσμιου Ιστού, ως ένας ασφαλής και δωρεάν browser που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να μην καταγράφονται τα δεδομένα χρήσης του Internet από την πλευρά του. Οι δημιουργοί του εν λόγω browser έχουν ξεκινήσει την εξέλιξη της δικής τους μηχανής αναζήτησης, η οποία θα διασφαλίζει την ανωνυμία των χρηστών της.

Η λογική που ακολουθεί το Brave Search είναι όμοια με εκείνη που συναντά κανείς στο DuckDuckGo, ενώ εδώ οι δημιουργοί του τονίζουν ότι δεν γίνεται καμία καταγραφή της διεύθυνσης IP, για κανένα λόγο, ενώ εάν συνδυάσεις τη χρήση του Brave Search με τον Brave browser, μπορείς να εκμεταλλευτείς το χαρακτηριστικό Shields, το οποίο μπλοκάρει cookies, trackers και διαφημίσεις.

Αν μη τι άλλο, αξίζει να το δοκιμάσεις…

Επεξεργάστηκε την 24 Ιανουαρίου 2022 9:55

Σχόλια

  • Πάντως ως browser είναι κορυφαίος. Χαρακτηριστικο η μεγάλη ταχύτητα και ότι βλέπεις τα σάιτ χωρίς να είναι πνιγμένα στη διαφήμιση. Κάνει για όλα τα λειτουργικά.

  • Έχει αυτόματο adblock, θα πρέπει για κάθε σάιτ που σ ενδιαφέρει να έχεις, να το απενεργοποιεις χειροκίνητα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.