DuckDuckGo: Η εναλλακτική του Google search είδε αύξηση 62% το 2020

DuckDuckGo, DuckDuckGo: Η εναλλακτική του Google search είδε αύξηση 62% το 2020

Το DuckDuckGo, η μηχανή αναζήτησης που έχει ως στόχο την ιδιωτικότητα των χρηστών της, είδε αύξηση 62% το 2020, σε μία προσπάθεια των χρηστών να σπάσουν τα δεσμά της Google. Το 2020 έκλεισε με συνολικά 23,7 δισεκατομμύρια αναζητήσεις στην πλατφόρμα, αριθμό – ρεκόρ μεν, αλλά και πάλι αρκετά μακριά από τα νούμερα της μηχανής αναζήτησης της Google.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το ρεκόρ ημέρας στο DuckDuckGo, καθώς στις 11 Ιανουαρίου έσπασαν όλα τα κοντέρ και έφτασαν συνολικά τις 102,251,307 αναζητήσεις. Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος επικοινωνιών της εταιρείας Kamyl Bazbaz στην ιστοσελίδα USA Today, οι χρήστες αυξάνονται καθώς όλο και περισσότεροι αρχίζουν να ανησυχούν για τα προσωπικά τους δεδομένα και θέλουν περισσότερη ιδιωτικότητα.

Η μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo δεν παρακολουθεί τους χρήστες, οπότε δε μπορούμε να γνωρίζουμε πόσοι χρήστες όντως τη χρησιμοποιούν. Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Gabriel Weinberg, υπολογίζονται περίπου 25 εκατομμύρια χρήστες στην πλατφόρμα. Ένας λόγος για τον αριθμό ρεκόρ στις 11 Ιανουαρίου είναι το τελεσίγραφο του WhatsApp, καθώς αρκετοί φοβήθηκαν και έψαξαν γενικά εναλλακτικές σε όλες τους τις υπηρεσίες.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

το χρησιμοποιω ως προεπιλεγμενο περιηγητη στο κινητο μου…To search τ ομως ειναι παρα πολυ κακο οποτε αναγκαστικα χρησιμοποιω google search και απλα ανοιγω τα Links εκει..

Nikos

Δυστυχώς ενώ το χρησιμοποιώ και εγώ, τα αποτελέσματα της αναζήτησης είναι μάλλον απογοητευτικά, οπότε επανήλθα στο google.

bama

Άρχισα να το χρησιμοποιώ όταν διαπίστωσα ότι το Google με κατεύθυνε σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες π.χ. όταν αναζητούσα τηλέφωνα. Αλλά φυσικά το πολύ σοβαρότερο θέμα είναι η χρήση των δεδομένων μας τώρα και μελλοντικά. Έχουμε όλοι μια χαρωπή χαλαρότητα σε σχέση με αυτό και θα κτυπάμε τα κεφάλια μας στο όχι πολύ μακρινό μέλλον.
Στο λίγο διάστημα που το χρησιμοποιώ έχω να παρατηρήσω ότι η αναζήτηση δεν είναι στο επίπεδο του Google αλλά βελτιώνεται. Άλλωστε πάντα πρέπει για έχεις κάτι να δώσεις κάτι άλλο. Το χρησιμοποιώ στο 95% των αναζητήσεών μου και πηγαίνω στο Google σε κάποιες λίγες περιπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.

Software Galaxy Samsung Samsung One UI

One UI 6.1: Η ενημέρωση έχει ήδη φτάσει σε 8,8 εκατομμύρια Galaxy συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε ότι η ενημέρωση One UI 6.1 έχει ήδη φτάσει σε 8,8 εκατομμύρια συσκευές από τότε που ξεκίνησε την κυκλοφορία της.

Software featured iOS iPhone

iOS 18: Φήμες ότι προσθέτει δυνατότητες σε 15 εφαρμογές του iPhone

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το iOS 18 κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της στο WWDC στις 10 Ιουνίου.

Software Google Google Pixel Pixel

Google Circle to Search: Θα μπορεί να λειτουργεί όταν χρησιμοποιούνται δύο apps ταυτόχρονα σε split-screen

Η Google παρουσίασε το Circle to Search τον Ιανουάριο, με το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης να κάνει ντεμπούτο με τη σειρά Galaxy S24.