YouTube Checks: Νέο εργαλείο ελέγχει για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων

Το νέο εργαλείο που φέρνει στο προσκήνιο το YouTube ελέγχει τα βίντεο που ανεβάζετε για το εάν παραβιάζουν δικαιώματα τρίτων. Το εργαλείο αυτό δεν είναι η πανάκεια, αλλά σίγουρα προσφέρει ένα βήμα για πιο δίκαιο διαμοιρασμό της online πληροφορίας.

Ήδη από τον Φεβρουάριο του 2021 πολλοί δημιουργοί περιεχομένου στο YouTube έχουν δει στο κανάλι τους το νέο εργαλείο, το οποίο έχει ως στόχο του να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία ενός βίντεο λόγω ζητημάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

, YouTube Checks: Νέο εργαλείο ελέγχει για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων

Κατά τη διάρκεια ανεβάσματος ενός βίντεο στα βήματα που ακολουθεί ένας δημιουργός, υπάρχει πλέον και το εργαλείο YouTube Checks, το οποίο ελέγχει για ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας, προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα με την ορατότητα του βίντεο. Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, το νέο εργαλείο χρησιμοποιεί το Content ID της Google για τον εντοπισμό των παραβιάσεων της πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι τέτοιο.

Σε κάθε περίπτωση, μέσα από το YouTube Studio γίνεται όλη η διαδικασία, αλλά αυτό που πρέπει να γνωρίζει κανείς είναι ότι ακόμα και εάν ο έλεγχος δείξει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν υπάρχει εγγύηση ότι ένα βίντεο δεν θα αντιμετωπίσει ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας, εάν ο δημιουργός του δεν είναι πολύ προσεκτικός.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.

Software YouTube

YouTube Premium: Διαθέσιμο σε 10 επιπλέον χώρες

Οι χρήστες του YouTube σε 10 χώρες διαπίστωσαν ότι μπορούν πλέον να εγγραφούν στην υπηρεσία YouTube Premium.

Software Apple featured Google

Το Youtube το μετάνιωσε και θα φέρει Apple Vision Pro app

Το Apple Vision Pro App Store κυκλοφόρησε χωρίς μερικές βασικές εφαρμογές, όπως το Netflix, το YouTube και το Spotify.