Smartphones

Samsung Galaxy S24 Ultra: Φήμες ότι θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά τον Snapdragon 8 Gen 3

To κορεατικό The Elec αναφέρει πως το Samsung Galaxy S24 Ultra θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά chipset Snapdragon 8 Gen 3, ανεξάρτητα από την αγορά στην οποία θα πωλείται.

Τα Galaxy S24 και Galaxy S24+, αντιθέτως, θα χρησιμοποιούν είτε το Exynos 2400 είτε το Snapdragon 8 Gen 3. Πιο συγκεκριμένα, οι συσκευές σε Νότια Κορέα και Ευρώπη θα τροφοδοτούνται από Exynos, ενώ εκείνες στη Βόρεια Αμερική θα χρησιμοποιούν Snapdragon. Όπως δηλαδή ίσχυε και παλαιότερα.

Αυτή είναι μια στρατηγική προώθησης του Ultra μοντέλου, βεβαίως, αλλά μένει να δούμε πόσο διαφορετικά θα λειτουργήσει το αγοραστικό κοινό από τη στιγμή που και προηγουμένως και τα τρία μοντέλα Galaxy S ήταν Exynos ή Snapdragon, ανάλογα με την περιοχή.

Φήμες αναφέρουν ότι η νεότερη διαδικασία LPP+ 4nm της Samsung είναι εκείνη που χρησιμοποιείται για το Exynos 2400, με την εταιρεία να υποστηρίζει ότι το νέο τσιπ θα είναι σχεδόν δύο φορές πιο γρήγορο σε CPU από το Exynos 2200 και σχεδόν 15 φορές ταχύτερο στην απόδοση AI.

Από την άλλη, το επερχόμενο Snapdragon 8 Gen 3 θα χρησιμοποιεί τον πιο πρόσφατο κόμβο της TSMC, αλλά ορισμένες αναφορές υποστηρίζουν ότι θα έχει εκδόσεις τόσο στη διαδικασία των 3nm όσο και στα 4nm. Η ανακοίνωσή του θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα.

Επεξεργάστηκε την 25 Δεκεμβρίου 2023 10:08

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.