Smartphones

vivo X100 Ultra: Αυτή θα είναι η κάμερα του θηρίου

Το vivo X100 Ultra γίνεται επίσημο τη Δευτέρα, 13 Μαΐου και περιμένουμε να είναι ένα πραγματικό θηρίο στο τμήμα της κάμερας αφού ένας exec της εταιρείας είπε ότι θα είναι μια “επαγγελματική κάμερα που μπορεί επίσης να πραγματοποιεί κλήσεις”.

Σήμερα έχουμε κάποιες λεπτομέρειες που διέρρευσαν σχετικά με το σύστημα κάμερας του, και ενώ ο ισχυρισμός για την “επαγγελματική κάμερα” μπορεί να είναι κάπως υπερβολικό, αυτό διαμορφώνεται ως το πιο θηριώδες cameraphone που έχει κατασκευαστεί ποτέ, πολύ αντάξιο του κωδικού του ονόματος Thanos.

Θα χρησιμοποιεί τον αισθητήρα 50 MP Sony Lytia LYT-900 1 ιντσών για την κύρια κάμερά του, έναν 50 MP Sony Lytia LYT-600 ultrawide και ένα 50 MP Samsung ISOCELL JN1 selfie snapper με υποστήριξη για εγγραφή βίντεο 4K@60fps.

Αλλά ο πρωταγωνιστής θα είναι αναμφίβολα η κάμερα ζουμ περισκοπίου 200 MP, η οποία θα χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα Samsung ISOCELL HP9 που αναπτύχθηκε από κοινού με τη vivo. Αυτός θα είναι ο μεγαλύτερος αισθητήρας που χρησιμοποιήθηκε ποτέ για τηλεφωτογραφική μηχανή περισκοπίου. Σε σύγκριση με το υπάρχον HP3 της Samsung, το HP9 βελτιώνει την ευαισθησία στο φως κατά 12%, χάρη σε μια τεχνολογία που αναπτύχθηκε από το vivo που βελτιστοποιεί την ευαισθησία στο φως των pixel.

Ο φακός θα χρησιμοποιεί γυαλί φθορίτη, το οποίο είναι το ισχυρότερο γυαλί χαμηλής διασποράς της βιομηχανίας αυτή τη στιγμή, το οποίο θα βελτιώσει επίσης την ποιότητα της εικόνας.

Όσον αφορά τη σταθεροποίηση εικόνας, ο τηλεφακός θα πρέπει επίσης να είναι κορυφαίος στην κατηγορία του, καθώς εκτός από το OIS διαθέτει επίσης ορισμένους αποκλειστικούς αλγόριθμους λογισμικού για περαιτέρω αντιστάθμιση του κουνήματος.

Aκόμα, το X100 Ultra θα πρέπει να τροφοδοτείται από το Snapdragon 8 Gen 3 SoC της Qualcomm και να διαθέτει οθόνη AMOLED «2K» της Samsung, καθώς και μπαταρία 5.500 mAh με υποστήριξη για ενσύρματη φόρτιση 80W και ασύρματη φόρτιση 30W.

Το vivo X100 Ultra αναμένεται να ξεκινά από 6.699 CNY (περίπου 928 $ ή 861 €) με 12 GB μνήμης RAM και 256 GB αποθηκευτικού χώρου. Η κορυφαία έκδοση με 16 GB/1 TB θα πρέπει να κοστίζει 8.499 CNY (1.178 $ ή 1.092 €).

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.