Apple: Επείγουσα διόρθωση κενού ασφαλείας

, Apple: Επείγουσα διόρθωση κενού ασφαλείας

Ένα σοβαρό κενό ασφαλείας ανακαλύφθηκε για το οικοσύστημα της Apple, με την εταιρεία να μιλά για μία σοβαρή απειλή. Η λύση είναι η αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος της συσκευής.

Το κενό ασφαλείας έχει την κωδική ονομασία CVE-2021-30807 που από μόνη της δεν δηλώνει τίποτα, αλλά πρόκειται για ένα κενό, το οποίο μπορεί να επιτρέψει σε έναν τρίτο να εκμεταλλευτούν το IOMobileFrameBuffer, στοιχείο που εκτελεί κάποιες βασικές ρυθμίσεις στην οθόνη της συσκευής.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί ένας κακόβουλος χρήστης να αποκτήσει πρόσβαση επιπέδου administrator στη συσκευή της Apple και να παραχωρήσει δικαιώματα πρόσβασης σε κακόβουλα προγράμματα, χωρίς να το γνωρίζει ο νόμιμος κάτοχος ενός iPhone ή ενός Mac.

Η λύση είναι να γίνει το κατάλληλο update στον υπολογιστή ή το κινητό. Έτσι, στο iPhone, ακολουθώντας τη διαδρομή Settings > General > Software Update, μπορεί κανείς να κατεβάσει το iOS 14.7.1, ενώ σε έναν Mac αρκεί να ακολουθήσει τη διαδρομή Apple menu > System Preferences > Software Update και από εκεί να επιλέξει να κατεβάσει το macOS 11.5.1.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Raptor

Super όπως πάντα.
Και πριν πει κανείς ότι κακώς το είχε το bug, να του πως πως όπου υπάρχει κώδικας υπάρχει και σφάλμα. Και ακόμα και σε επίπεδο HW υπάρχει vulnerability.
Το θέμα είναι πόσο γρήγορα κινούνται οι διάφορες εταιρεία να καλύπτουν τα κενά αυτά.
Και η apple έχει πρωτεία σε αυτό.

Last edited 2 years πριν by Raptor

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.