Software

MakeApp: Εφαρμογή που αφαιρεί το μακιγιάζ χρησιμοποιώντας AI

Πριν χρόνια είχε κυκλοφορήσει μία εφαρμογή η οποία αφαιρεί το μακιγιάζ από τα πρόσωπα των γυναικών. Τότε είχε προκληθεί στο διαδίκτυο ένα άνευ προηγουμένου κύμα δυσαρέσκειας. Δύο χρόνια μετά, το MakeApp, όπως ονομάζεται η εφαρμογή, βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο χάρη σε διάφορα δημοσιεύματα και τους χρήστες του iOS που την ξανά ανακάλυψαν.

Γιατί όλοι τα έβαλαν με ένα app

Σύμφωνα με τον δημιουργό του, Ashot Gabrelyanov, το MakeApp μπορεί να προσθέσει μακιγιάζ ή να το αφαιρέσει από οποιοδήποτε πρόσωπο. Για να πετύχει αυτό το “μαγικό” αποτέλεσμα, το app χρησιμοποιεί έναν AI αλγόριθμο, ο οποίος μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε φωτογραφίες όσο και σε βίντεο.

Οι γνώμες των χρηστών για το MakeApp και τα αποτελέσματα που προσφέρει δεν είναι και τόσο θετικές. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν κυκλοφορήσει αμέτρητα δείγματα, και κάθε μέρα κυκλοφορούν περισσότερα, για το πώς το app καταφέρνει να “καταστρέψει” ακόμη και τα πιο όμορφα πρόσωπα.

Μάλιστα, αρκετοί έχουν δοκιμάσει το MakeApp και σε πρόσωπα χωρίς ίχνος ή ελάχιστο μακιγιάζ. Πολύ σωστά μαντεύετε, ο αλγόριθμος είναι τόσο έξυπνος που επιχειρεί να αφαιρέσει κάτι που δεν υπάρχει.

Το βασικότερο πρόβλημα του app είναι ότι αποτυγχάνει να δώσει ένα φυσικό αποτέλεσμα. Αντιθέτως, οι τελικές εικόνες που δημιουργεί παρουσιάζουν πρόσωπα μεγαλύτερα σε ηλικία, χλωμά, άτονα, και τα λοιπά.

Αρκετοί δεν βρίσκουν τον λόγο που κάποιος θα ήθελε να αφαιρέσει ψηφιακά το μακιγιάζ από ένα πρόσωπο. Παράλληλα, οι περισσότεροι θεώρησαν και πιστεύουν ότι το MakeApp φτιάχτηκε με στόχο να ντροπιάσει τις γυναίκες, κάτι που ο δημιουργός του έχει αρνηθεί επανειλημμένα όλα αυτά τα χρόνια.

Το σίγουρο είναι ένα, παρά το ότι η εφαρμογή κυκλοφορεί εκεί έξω τόσο καιρό δεν έχει καταφέρει να βελτιωθεί και οι χρήστες παραμένουν απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα που προσφέρει.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 8 Ιανουαρίου 2020 13:19

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.