MakeApp: Εφαρμογή που αφαιρεί το μακιγιάζ χρησιμοποιώντας AI

MakeApp, MakeApp: Εφαρμογή που αφαιρεί το μακιγιάζ χρησιμοποιώντας AI

Πριν χρόνια είχε κυκλοφορήσει μία εφαρμογή η οποία αφαιρεί το μακιγιάζ από τα πρόσωπα των γυναικών. Τότε είχε προκληθεί στο διαδίκτυο ένα άνευ προηγουμένου κύμα δυσαρέσκειας. Δύο χρόνια μετά, το MakeApp, όπως ονομάζεται η εφαρμογή, βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο χάρη σε διάφορα δημοσιεύματα και τους χρήστες του iOS που την ξανά ανακάλυψαν.

Γιατί όλοι τα έβαλαν με ένα app

Σύμφωνα με τον δημιουργό του, Ashot Gabrelyanov, το MakeApp μπορεί να προσθέσει μακιγιάζ ή να το αφαιρέσει από οποιοδήποτε πρόσωπο. Για να πετύχει αυτό το “μαγικό” αποτέλεσμα, το app χρησιμοποιεί έναν AI αλγόριθμο, ο οποίος μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε φωτογραφίες όσο και σε βίντεο.

Οι γνώμες των χρηστών για το MakeApp και τα αποτελέσματα που προσφέρει δεν είναι και τόσο θετικές. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν κυκλοφορήσει αμέτρητα δείγματα, και κάθε μέρα κυκλοφορούν περισσότερα, για το πώς το app καταφέρνει να “καταστρέψει” ακόμη και τα πιο όμορφα πρόσωπα.

Μάλιστα, αρκετοί έχουν δοκιμάσει το MakeApp και σε πρόσωπα χωρίς ίχνος ή ελάχιστο μακιγιάζ. Πολύ σωστά μαντεύετε, ο αλγόριθμος είναι τόσο έξυπνος που επιχειρεί να αφαιρέσει κάτι που δεν υπάρχει.

Το βασικότερο πρόβλημα του app είναι ότι αποτυγχάνει να δώσει ένα φυσικό αποτέλεσμα. Αντιθέτως, οι τελικές εικόνες που δημιουργεί παρουσιάζουν πρόσωπα μεγαλύτερα σε ηλικία, χλωμά, άτονα, και τα λοιπά.

Αρκετοί δεν βρίσκουν τον λόγο που κάποιος θα ήθελε να αφαιρέσει ψηφιακά το μακιγιάζ από ένα πρόσωπο. Παράλληλα, οι περισσότεροι θεώρησαν και πιστεύουν ότι το MakeApp φτιάχτηκε με στόχο να ντροπιάσει τις γυναίκες, κάτι που ο δημιουργός του έχει αρνηθεί επανειλημμένα όλα αυτά τα χρόνια.

Το σίγουρο είναι ένα, παρά το ότι η εφαρμογή κυκλοφορεί εκεί έξω τόσο καιρό δεν έχει καταφέρει να βελτιωθεί και οι χρήστες παραμένουν απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα που προσφέρει.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα ενημερωθεί για να υποστηρίζει φωνητική συνομιλία εντός εφαρμογής

Σε συνδυασμό με την πρόσφατη εισαγωγή των Κοινοτήτων, το WhatsApp σχεδιάζει μια μεγάλη προσθήκη για τις δυνατότητες φωνητικών κλήσεων, ειδικά για ομάδες.

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα σας επιτρέψει σύντομα να συνομιλήσετε με το WhatsApp

To WhatsApp κυκλοφόρησε τον δικό της επίσημο λογαριασμό WhatsApp, με το οποίο μπορείτε να συνομιλήσετε για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την πλατφόρμα και συμβουλές χρήσης.

Internet apps Social Media WhatsApp

WhatsApp: Οι ενημερώσεις διευκολύνουν την εύρεση και διαχείριση των ομάδων

Το WhatsApp ανακοίνωσε δύο νέα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν το απόρρητο των ομαδικών συνομιλιών της κοινότητας, ενώ διευκολύνουν την εύρεση κοινών ομάδων που έχουν οι χρήστες.

Internet apps Spotify

Spotify: Θα κυκλοφορήσει το πρόγραμμα HiFi χωρίς απώλειες

Το Spotify λέει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια μουσική εμπειρία χωρίς απώλειες, αν και ακόμη παραμένει άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσει και σε ποια μορφή.