Software

Το app της Nike θα χρησιμοποιεί AR για να μετρήσει το πόδι σας

Update που θα έρθει στην εφαρμογή της Nike θα φέρει την χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας (AR) η οποία θα μπορεί να μετρήσει το μέγεδος των ποδιών σας ώστε να αγοράσετε το κατάλληλο νούμερο παπουτσιού.

Σκεφτείτε πόσες ήταν οι φορές που θέλατε να αγοράσετε παπούτσι από το ίντερνετ και δεν γνωρίζατε ποιο νούμερο να προμηθευτείτε. Επίσης ακόμη και να γνωρίζετε το νούμερο σας, τα νούμερα ποικίλουν ανάλογα με την εταιρεία όποτε υπάρχει πιθανότητα να πέσετε έξω. Για παράδειγμα μπορεί σε μία μάρκα να φοράτε νούμερο 41 ενώ σε κάποια άλλη νούμερο 42.

Το νέο feature μπορεί να μετρήσει κάθε πόδι ξεχωριστά, το μέγεθος, το σχήμα και τον όγκο, με ακρίβεια 2 χιλιοστών ενώ στην συνέχεια η εφαρμογή θα σας προτείνει νούμερο για το συγκεκριμένο παπούτσι που επιλέξατε. Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές που θα καταγράψει η εφαρμογή θα συγκριθούν με τις τιμές άλλων ανθρώπων που έχουν αγοράσει αυτό το παπούτσι.

Η Nike αναμένεται να ενσωματώσει το συγκεκριμένο feature στο app της αλλά και στα καταστήματα λιανικής πώλησης.

Το update αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούλιο στην Αμερική ενώ έναν μήνα αργότερα το feature θα βρεθεί και στην Ευρώπη.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ανδρονικίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.