Παρασκευή
12/06/2015

Twitter: Παραιτήθηκε ο CEO Dick Costolo

Σημαντικές αλλαγές συμβαίνουν στο Twitter καθώς σήμερα ο CEO Dick Costolο προέβη σε μια ανακοίνωση που τάραξε τα νερά. Ο Costolo δήλωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία του Twitter. Αν και στην επιστολή στους επενδυτές, δεν ανέφερε τον λόγο, η κίνηση αυτή γίνεται την ώρα που ο ρυθμός προσέγγισης νέων χρηστών είναι χαμηλός και το Twitter αδυνατεί να φέρει νέους διαφημιζόμενους.

Ο Costοlo θα αντικατασταθεί προσωρινά από τον συνιδρυτή Jack Dorsey. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιλογή αυτή ήταν του Costolo, πράγμα το οποίο είχε αρχίσει να συζητάει εδώ και ένα χρόνο. Ωστόσο, η αποχώρηση δεν είναι κάτι μη αναμενόμενο, καθώς αρκετοί γνώριζαν ότι το Twitter αυτή την στιγμή αποτυγχάνει για τους λόγους που αναφέραμε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το Twitter θα ψάξει για αντικαταστάτη μέσα αλλά και έξω από την εταιρεία και ότι η ομάδα management είναι αρκετά δυνατή και χωρίς αυτόν ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι αισθάνεται περήφανος για αυτά τα 6 χρόνια στο Twitter.

Ο Costolo θα φύγει και τυπικά από την 1η Ιουλίου και δεν θα λάβει κάποια αποζημίωση, καθώς παραιτήθηκε εθελοντικά. Η Wall Street αντέδρασε θετικά σε αυτή την κίνηση με την μετοχή να σημειώνει άνοδο 3.6%, φτάνοντας τα 37.17 δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι μετά την παραίτηση Costolo το Twitter αξίζει 900 εκατομμύρια δολάρια περισσότερο. Φυσικά οι αξίες των μετοχών αλλάζουν καθημερινά.

Update: Μαζί με τον Costolo αποχωρεί και το όριο των 140 χαρακτήρων από τα Direct Messages και φτάνει στους 10.000 χαρακτήρες.

dick costolo

Πηγή

Techblog Eshop: Επιλεγμένες θήκες και αξεσουάρΜάθε για: ,

Συντάκτης: .


Ένα Σχόλιο

  1. Ο/Η lemodes λέει:

    Με τέτοιο όνομα λογικό…….

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.