Twitter: Παραιτήθηκε ο CEO Dick Costolo

Σημαντικές αλλαγές συμβαίνουν στο Twitter καθώς σήμερα ο CEO Dick Costolο προέβη σε μια ανακοίνωση που τάραξε τα νερά. Ο Costolo δήλωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία του Twitter. Αν και στην επιστολή στους επενδυτές, δεν ανέφερε τον λόγο, η κίνηση αυτή γίνεται την ώρα που ο ρυθμός προσέγγισης νέων χρηστών είναι χαμηλός και το Twitter αδυνατεί να φέρει νέους διαφημιζόμενους.

Ο Costοlo θα αντικατασταθεί προσωρινά από τον συνιδρυτή Jack Dorsey. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιλογή αυτή ήταν του Costolo, πράγμα το οποίο είχε αρχίσει να συζητάει εδώ και ένα χρόνο. Ωστόσο, η αποχώρηση δεν είναι κάτι μη αναμενόμενο, καθώς αρκετοί γνώριζαν ότι το Twitter αυτή την στιγμή αποτυγχάνει για τους λόγους που αναφέραμε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το Twitter θα ψάξει για αντικαταστάτη μέσα αλλά και έξω από την εταιρεία και ότι η ομάδα management είναι αρκετά δυνατή και χωρίς αυτόν ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι αισθάνεται περήφανος για αυτά τα 6 χρόνια στο Twitter.

Ο Costolo θα φύγει και τυπικά από την 1η Ιουλίου και δεν θα λάβει κάποια αποζημίωση, καθώς παραιτήθηκε εθελοντικά. Η Wall Street αντέδρασε θετικά σε αυτή την κίνηση με την μετοχή να σημειώνει άνοδο 3.6%, φτάνοντας τα 37.17 δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι μετά την παραίτηση Costolo το Twitter αξίζει 900 εκατομμύρια δολάρια περισσότερο. Φυσικά οι αξίες των μετοχών αλλάζουν καθημερινά.

Update: Μαζί με τον Costolo αποχωρεί και το όριο των 140 χαρακτήρων από τα Direct Messages και φτάνει στους 10.000 χαρακτήρες.

Twitter: Παραιτήθηκε ο CEO Dick Costolo, Twitter: Παραιτήθηκε ο CEO Dick Costolo

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lemodes

Με τέτοιο όνομα λογικό…….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Gear Exynos Samsung Twitter

Φήμες ότι η Samsung θα αλλάξει το όνομα των Exynos

H Samsung θα αλλάξει το όνομα των επεξεργαστών της και από Εxynos θα γίνουν… “Dream Chip”, σύμφωνα με τα όσα μοιράστηκε tipster στο Χ.