Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης παρουσιάστηκε ακόμα μία εκδοχή ενός από τα γρηγορότερα αυτοκίνητα όλων των εποχών, της Bugatti Veyron. Η 16.4 Grand Sport Vitesse είναι η έκδοση roadster, η οποία επισήμως είναι η πιο γρήγορη κούκλα σε τέσσερις τροχούς χωρίς κουκούλα. Φτάνει τα 410 Km/h τελική, με σύστημα ηλεκτρονικού περιορισμού στα 375 Km/h για να μη μαζεύετε… διαρκώς κλήσεις από την Τροχαία!

Σε τέτοιες ταχύτητες φαίνεται αδιανόητο να κινείται κανείς με ανοιχτή οροφή, αλλά η Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse είναι εξοπλισμένη με ένα ειδικό spoiler οροφής, για σωστότερη αεροδυναμική συμπεριφορά.

Όπως μαρτυρεί και το όνομά της έχει έναν κινητήρα 7.900 κυβικών εκατοστών, 16 κυλίνδρων, τεσσάρων υπερσυμπιεστών και 64 βαλβίδων, με παραγωγή σχεδόν 1.200 ίππων! Επίσης βγάζει ροπή 1.500 Nm στην περιοχή λειτουργίας 3.000 έως και 5.000 στροφών ανά λεπτό. Πιάνει τα 100 Km/h από στάση σε 2.6 δευτερόλεπτα, ενώ η μετάδοση γίνεται με ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Όσοι ασχολείστε περισσότερο με το design και λιγότερο με τις επιδόσεις, αρκεί να μάθετε ότι στη νέα Bugatti έχει εφαρμοστεί η τεχνολογία του χρωματιζόμενου ανθρακονήματος, το οποίο και εμφανίζει μία λάμψη όταν πέσει πάνω του φως, ενώ η έκδοση που παρουσιάστηκε στο Geneva Auto Show, είχε έναν συνδυασμό ματ και γυαλιστερών επιφανειών. Θέλετε τώρα να μάθετε και την τιμή του; Από €1.750.000 έως και €1.910.000, ανάλογα με τη διαμόρφωση…

, Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse

, Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse

, Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse

, Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse

, Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse

, Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostasbar

πολυ καλο αλλα τι καταναλωση εχει? αμα καει πανω απο 10 λιτρα τα 100 χλμ δεν θα το παρω

pangian

δε θα το αγορασω γιατι δεν εχουμε δρομους να το τρεξουμε στην ελλαδα :/

Νικος93

Αχ κατι τετοια βλεπω μου ερχεται να βαλω τα κλαματα…

panosborg

μπορουμε να το παρουμε σε πετρελεο ή υγραεριο.?.?.? λεω…για να ειναι οικονομικο

lepeniotis

παιδες το εχω παει μια βολτα, δεν λεει και πολλα…

Ευτύχης

Γκομενομαγνήτης

Έριξα τρελό γέλιο με τα παραπάνω σχόλια.

Επισήμως είναι: ΟΤΙ ΝΑ ‘ΝΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μίλτος Κατηφεδένιος

Καλά που βάλανε τον κ´φτη ακριβώς στο όρια ταχύτητας (375 km/h) και θα γλιτώσουμε τις κλήσεις αχαχαχαχ κλαίω όσο για τα παραπάνω σχόλια ουδέν σχόλιον!!

bakchr

Όταν βγει jailbreak, για να μην έχει περιορισμό στην τελική ταχύτητα, μπορεί να το χτυπήσω…τι να το κάνω τώρα αν δεν πιάνει ούτε 400km/h ? ? ?

kkouzinas

ρε παιδια εχει να μου δωσει κανενας 1 ευρω γτ εχω €1.699.999 και που λειπει ενα ευρω σας παρακαλω το εχω αναγκη….τωρα περα απο την πλακα αυτα τα αμαξια να εχουν 10 πολησεις το πολυ σε ολο τον κοσμο

Chris

Πφφφ χάλια το αμάξι. Δεν το αγοράζω οι πιτσιλίθρες δεν πετάνε σωστά το νερό και μου βρέχουν το πουκάμισο

saras

Θα το ‘παιρνα αλλά δεν βλέπω να έχει ικανοποιητικούς χώρους!

Haduuken!

πηρα ητσ σενσατιον χε και δεν μου περρισευουν για τη Βυγαττι

AnakinSkywalker

Είναι καλό; Γιατί δεν βλέπω να κυκλοφορεί στους δρόμους. Μάλλον μούφα είναι… Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, αποφάσισα να μην αγοράσω τη Bugatti, αλλά λέω να χτυπήσω την Ferrari F12 που παρουσιάστηκε στο ίδιο σαλόνι αυτοκινήτου. Φήμες λένε ότι είναι πιο γρήγορη και από το νέο iPad!!!

kokour1986

##bakchr## Με multiloader της περνάς την 4.0 και τα πιάνει τα 400 αλλά μετά λιώνει το ice cream και θα μείνει μόνο το sandwich….Γιαυτό κάντε υπομονή τον Απρίλη θα βγεί το νέο μοντέλο που θα έχει την 4.0 GT με αναπτήρα σε widget για τους καπνιστές και gesture recognition για τους ανασφαλείς.Φήμες λένε και για μπαταρία 7900 mah αλλα δέν το πολυπιστέυω….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Geneva Auto Show

Alfa Romeo Disco Volante 2012, O “ιπτάμενος δίσκος” επιστρέφει από το 1952

Πρόκειται για ένα από τα πιο Sci-fi σχέδια που έχουμε δει στους τέσσερις τροχούς και ένα από τα πιο εντυπωσιακά concepts του 1952, το οποίο επέστρεψε μέσα από το σχέδιο της ιταλικής Touring Superleggera, στο φετινό Geneva Auto Show και όπως ήταν αναμενόμενο τράβηξε τα βλέμματα πάνω του και όχι άδικα!

Gear BMW cars Geneva Auto Show

BMW Μ6 Coupe 2012, Το πιο γρήγορο coupe των Βαυαρών

Στο Geneva Auto Show η BMW αποκάλυψε το πιο γρήγορο M Coupe όχημα που μας έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα, εκθέτοντας την M6 του 2012, η οποία σύντομα θα αποκτήσει και ανοιχτή έκδοση. Με 560 ίππους και ηλεκτρονικό περιορισμό της τελικής ταχύτητας στα 250 km/h πρόκειται για ένα όχημα που μας προκαλεί πολλαπλούς ερεθισμούς.

Gear Geneva Auto Show

Volvo V40 Pedestrian Detection, Απόλυτη ασφάλεια για τους πεζούς με αερόσακους

Είχε ξεκινήσει να συζητιέται από τα τέλη Φεβρουαρίου 2012, αλλά έκανε την επίσημη εμφάνισή του στο πλαίσιο της Έκθεσης της Γενεύης. Το Volvo V40 αποκαλύφθηκε, παρουσιάζοντας μια σειρά από τετράτροχες καινοτομίες, με πιο σημαντική από αυτές (ίσως και πιο… σωτήρια!) να είναι η ενσωμάτωση συστήματος αερόσακων για τους πεζούς, προσφέροντας απόλυτη ασφάλεια σε περίπτωση σύγκρουσης.

Gear concept cars Geneva Auto Show

Pininfarina Cambiano και Bertone Nuccio, Οι Ιταλοί σχεδιαστές supercars αλλάζουν σελίδα

Η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης είναι σε πλήρη εξέλιξη και εκεί παρουσιάστηκαν δύο δημιουργήματα από τους πιο γνωστούς σχεδιαστικούς οίκους ιταλικών supercars, οι οποίοι δείχνουν το μέλλον σήμερα σε δύο διαφορετικά concepts που έκαναν αίσθηση. Το Pininfarina Cambiano και το Bertone Nuccio είναι γεγονός.