Cosmote Τέλειο Σήμα σε χώρους που δεν έχεις σήμα στο κινητό σου

Αν έχετε πρόβλημα με το σήμα του κινητού σας Cosmote σε εσωτερικούς χώρους η εταιρεία διαθέτει τη συσκευή Femtocell με την εμπορική ονομασία Τέλειο Σήμα. Για να λειτουργήσει θα πρέπει να έχετε κινητό Cosmote και σύνδεση στο ίντερνετ οποιασδήποτε εταιρείας. Η εν λόγο συσκευή είναι σαν μια εσωτερική κεραία και λειτουργεί μέσα στο σπίτι σας.

Σημαντικό: Η ισχύς της κεραίας είναι μικρότερη από αυτή του ασύρματου σταθερού σας τηλεφώνου DECT.

Εγώ έχω Vodafone και χρησιμοποιώ εδώ και σχεδόν δύο χρόνια την αντίστοιχη συσκευή της εταιρείας (Vodafone Full Σήμα) στο γραφείο μου. Παλαιότερα η Vodafone έδινε δωρεάν τη συσκευή σε όσους έκαναν αίτηση, τώρα δεν γνωρίζω ποια είναι η πολιτική της, ούτε γνωρίζω αν η Cosmote προσφέρει τη δική της δωρεάν. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα και ενημερώστε μας.

, Cosmote Τέλειο Σήμα σε χώρους που δεν έχεις σήμα στο κινητό σου

Kudos to Panagiotis

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Iraklis

Εγω που δεν έχω καθολου σταθερο στην οικοδομή τι να βάλω? Wind? :p

grigoris k.

η συσκ υη εχει 90 ευρο χωρις πακετα συνδεσης

cghera

Επικοινώνησα με την Cosmote. Αρχικά το αστείο της υπόθεσης είναι ότι εκτός από adsl απαιτείται και δίκτυο 3g να πιάνει στο σημείο. Αν πιάναμε 3g δεν θα χρειαζόμασταν αυτή τη συσκευή! Έχω τρομερό πρόβλημα στην περιοχή μου και μονίμως δεν μπορώ μιλήσω στο κινητό. Δεν ξέρω αν αυτή η απαίτηση αναφέρεται στο να υπάρχει γενικώς κάλυψη 3g η ειδικότερα στο σημείο που εγκαθίσταται η συσκευή.
Κατα δεύτερον μου είπαν ότι αν υπάρχει σήμα 3g γίνεται αίτηση είτε τηλεφωνικώς είτε σε κατάστημα και ο εξοπλισμός δεν χρεώνεται. Ευτυχώς γιατί αν έπρεπε να πληρώνω για να έχω αυτό που όφειλε να προσφέρει η cosmote θα ήμασταν για περισσότερα γέλια. Σημείωση ότι έχω εταιρική σύνδεση, δεν γνωρίζω αν είναι αυτός ο λόγος της δωρεάν παροχής.
Εγώ θα κάνω μία προσπάθεια να το πάρω γιατί σε κάποια σημεία ίσως πιάνει έστω μια μπάρα ( και με 3g γιατί συνήθως το πολύ edge να πιάσει). Αν τα καταφέρω θα επανέλθω.

george

Το χρησιμοποιω εδω και ενα μηνα και εχω τελειο σημα, αυτο που χρειαζεται ειναι να το συνδεσουμε πανω στο router και να ενεργοποιησουμε το 3g στο κινητο. Για το κοστος εμενα μου το εδωσαν δωρεαν χωρις καποια δεσμευση.

dimpep

Η ακτινοβολία που εκπέμπει είναι σαφώς λιγότερη από το να μην είχαμε. Τα κινητά αυξάνουν την ισχύ εκπομπής όταν δεν έχουν καλό σήμα, με αποτέλεσμα να τρώμε περισσότερη ακτινοβολία. Όταν όμως το σήμα είναι επαρκές, η ακτινοβολία είναι σε χαμηλά επιπέδα, μιας και δεν απαιτείται αύξησή της για να πιάσει το τηλέφωνο

panos-

Εγω ειμαι που εκανα kudos!!! Λοιπον μπειτε στην σελιδα της cosmote και καντε αναζητηση cosmote τελειο σημα. Νομιζω γραφει και τιμη.

Tony Cool

Σα να μας χρυσωνει το χαπι με αηδιες η cosmote.Το θεμα ειναι να κανουνε κατι ουσιαστικο συντομα γιατι εχει καταντησει ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ,μακραν η χειροτερη εταιρια πλεον.

Giannis K

δουλεία της εταιρείας είναι φτιάξει καλύτερα το δίκτυο της και όχι να μας βάζει να αγοράζουμε πρόχειρες λύσεις.3g έχουμε αλλά 3g ταχύτητες δεν είδα…

Tony Cool

Κωστα αν μιλαγαμε για σοβαρη εταιρια θα συμφωνουσα 100% μαζι σου.Οταν ομως δεν εχω σημα σπιτι μου,στην δουλεια μου,στην κοπελα μου,στο εξοχικο μου,μεχρι και στο νησι που θα παω διακοπες ε τοτε σορρυ αλλα απλα μας δουλευουνε.Ας το κανουνε φορητο το εργαλειο τουλαχιστον να το κουβαλαμε στην πλατη!!!

FotisK

Καλημέρα και καλό μήνα. @cVlachakis έχει καμιά βδομάδα που έβαλα την αντίστοιχη συσκευή της Vodafon στο σπίτι μου και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Όσο αφορά τη συσκευή της Cosmote μου την έδινε η εταιρία δωρέαν διότι είχα πάει και έκανα παράπονα για το σήμα τους και παρόλα αυτά επέλεξα να κόψω το συμβόλαιο μου απο την Cosmote να κάνω Vodafon και επιπλέον να παρω ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ από την Vodafon την ενίσχυση. Γενικότερα τώρα που η Cosmote έκανε και αυξηση τιμοκαταλόγου ζήτατε τα πάντα δωρεάν, να φανταστείτε έληγε το 12μηνο συμβολαιο μου Μάιο και λόγω της ανωτέρας αύξησης και έπειτα απο μάνουρα δεν πλήρωσα επιπλέον.Καλή συνέχεια.

cghera

Επιστρέφω κι εγώ για να παραθέσω την δικιά μου εμπειρία καθώς χτες ενεργοποίησα τη συσκευή της cosmote. Αρχικά αυτά που μου λέγανε στην εξυπηρέτηση για σήμα 3g που χρειάζεται για να λειτουργήσει είναι παπατζες. Στο χώρο μου πιάνουμε με το ζόρι μια μπάρα στο κινητό και φυσικά gprs. Ύστερα από την λειτουργία της συσκευής πιάνω 5 μπάρες και 3g. Στην αρχή βέβαια παρόλο που την σύνδεσα στον router δεν λειτουργούσε και εμφανίζε ενα κόκκινο λαμπάκια που σημαίνει αδυναμία σύνδεσης με το δίκτυο της cosmote. Μετά από κάποιο διάστημα όμως συνδέθηκε μέσω του ρουτερ και είδα σήμα καμπάνα. Δοκίμασα και κλήση και έγινε κανονικά. Κάποιες σημειώσεις. Η συσκευή έχει κάρτα sim όπως κάθε κινητό. Αυτή εγκαθίσταται από πριν αλλά βγαίνει αν θέλετε ( τι να την κάνετε βέβαια;) Μέτρησα την ακτινοβολία της και είναι πολύ μικρή όπως και του κινητού μου σε σχέση με την προγενέστερη κατάσταση (έχω αναφερθεί σε άλλη καταχώρηση). Οπότε εκτός του κέρδους στο σήμα θα δείτε και βελτίωση στην ακτινοβολία. Το μειονέκτημα που έχει αυτη η συσκευη είναι ότι πρέπει να την αντιστοιχίσετε (με επικοινωνία με το κέντρο εξυπηρέτησης όχι μόνοι σας) με συγκεκριμένους αριθμούς που θα εξυπηρετεί. Για την περίπτωσή μας μπήκαν 4 κινητά του εταιρικού… Συνέχεια »

dousis

Φίλε @cghera δεν χρειαζεται να εχεις σημα 3g στην περιοχη σου. ΑΛΟΙΜΟΝΟ!
Εγω πριν το βάλω μέσα στο σπίτι δεν είχα σχεδόν ποτέ σήμα αλλα μόνο στα παράθυρα και στις πόρτες!
Τώρα σήμα ΚΑΜΠΑΝΑ!!!! ΚΑΙ 3g!!!!!

@cghera επίσης μπορείς να προσθέτεις και να αφαιρείς αριθμούς απλώς ενεργοποιώντας το my account από εδώ: https://myaccount.cosmote.gr/myaccount/cma.portal

cghera

Γνωρίζω ότι δεν χρειάζεται 3G, το διαπίστωσα στην πράξη, και κατάλαβα ότι στην εξυπηρέτηση μου έλεγαν παπατζες. Για το myaccount θα το δοκιμάσω αλλά φοβάμαι ότι επειδη είναι εταιρική σύνδεση θέλει επικοινωνία με την εξυπηρέτηση. Όσο για τη συσκευη έχει σταθεροποιηθεί κάπως, και ακόμα και μετά από αποσύνδεση του ρουτερ επανέρχεται σύντομα.

Μαριαλένα

Ρε παιδια μια ερωτηση:εγω που μετακομισα προσφατα και δεν εχω ακομα γραμμη ΟΤΕ μπορω να βαλω αυτη τη συσκευη; Γιατι διαβασα παραπανω οτι συνδεεται σε router… Εχω πολυ σοβαρο προβλημα με το σημα και το κινητο μετα τα πεντε λεπτα που μιλαω πιανει φωτια! Η κοσμοτε μονο διαφημισεις ξερει να βγαζει…

cghera

Απαιτείται μία σύνδεση Ίντερνετ οποιουδήποτε παρόχου. Δεν γνωρίζω αν κάποιος παρόχος κόβει κάποιες πόρτες η πρωτόκολλα , δεν νομίζω βέβαια. Εγω με cyta παίζω κανονικά.

Nikos

Οι συσκευές τόσο της Vodafone (την έχει καλυμένη πίσω από το κόκκινο εξωγκωμα στο πλάι) όσο και της Cosmote έχουν από μια κάρτα sim. Ουσιαστικά την χρησιμοποιεί για να ανοίξει η συσκευή λαμβάνοντας πληροφορίες δικτύου και όχι για να συνδεθεί μέσω αυτής. Δεν χρειάζεται σαφέστατα ύπαρξη 3g αλλά προυποθέτει λογικά για αρχική σύνδεση έστω μία γραμμή σήμα. Μετέπειτα δεν είναι απαραίτητο. Πάντοτε όμως πρέπει να υπάρχει μέσα κατά την ενεργοποίηση της συσκευής. Αλλιώς η συσκευή δεν εκκινεί και αναβοσβήνει ένα μώβ φωτάκι.

ΤΖΑΝΝΟΣ ΤΖΑΝΝΟΥ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ.Η WIND ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΥΗ.ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΥΤΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΡΤΑ SIM.ΔΗΛΑΔΗ ΕΑΝ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΩ ΜΙΑ SIM WIND ΘΑ ΕΧΩ ΣΗΜΑ 3G ΤΗΣ WIND? ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΩ ΣΗΜΑ 3G ΣΤΟ ΣΤΙΚΑΚΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΓΙΑ INTERNET? ΔΙΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΜΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΟΤΕ.Η SIM Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ COSMOTE Η΄ VODAFONE Η΄ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΟΥ?.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.

cghera

Όχι δεν γίνεται αυτό που λες. Αν δεν τη υποστηρίζει δεν θα παίξει ασχέτως αν βάλεις κάρτα της wind. Άσε που η κάρτα που έχει μέσα είναι ρυθμισμένη για τη συγκεκριμένη λειτουργία. Καλά καλά δεν ξέρω αν αλλάζοντας 2 κάρτες cosmote μεταξύ δύο τέτοιων συσκευών αν θα λειτουργήσουν σωστά. Η συσκευή υλοποιεί καποια επικοινωνία μέσω ιντερνετ τύπου VPN με το δικτυο της cosmote ή της vodafone οπότε χωρίς παραμετροποίηση δεν νομίζω να παίζει. Sorry man.

ΤΖΑΝΝΟΣ ΤΖΑΝΝΟΥ

Eυχαριστώ για τις συμβουλές σας.Καλο σας βράδυ

nasia23

Υπάρχει συσκευή που να μην προέρχεται από κάποια εταιρεία ούτε Vodafone ούτε Cosmot;

πετρος

φιλαρακια σημερα ρωτησα για την συσκευη και μου ειπαν οτι εχει κοστος 150 ευρω αλλα το cosmoteσε κανει εκτπωση 90 ευρω αν εισαι συνδρομητης οτε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet COSMOTE

Pαyzy pro: Νέα εφαρμογή για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ήδη περισσότερες από 400 επιχειρήσεις αξιοποιούν καθημερινά τα οφέλη του payzy pro, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εμπορική του διάθεση.

Internet COSMOTE COSMOTE 5G

Αναμνήσεις από ένα Τριήμερο στα Τζουμέρκα: Φωτογραφία και Ψηφιακή Συνδεσιμότητα παντού

Τα Τζουμέρκα, ένας ορεινός όγκος που στέκεται περήφανος στην καρδιά της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον ιδανικό προορισμό για το τριήμερο φωτογραφικό workshop που επέλεξα να παρακολουθήσω το προηγούμενο ΠΣΚ.

Business COSMOTE

“YOU. MADE BY YOU”: Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης για τους νέους από το WHAT’S UP της COSMOTE

Αφετηρία για ένα ταξίδι ενδυνάμωσης για όλους τους νέους από την COSMOTE. Δήλωση συμμετοχής μέχρι 11/10.

Internet COSMOTE Cosmote 4G COSMOTE 5G

Μοιράσου την ευτυχία και την ελευθερία των διακοπών σου με όσους δεν μπορούν να είναι εκεί μαζί σου

Αυτή είναι η δύναμη της κάλυψης του δικτύου της COSMOTE. Η δύναμη να παραμείνεις συνδεδεμένος, όπου και αν βρίσκεσαι.