Google Jump: 360°Camera Rig με 16 GoPro κάνει το VR mainstream

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού Google I/O, ανακοινώθηκαν σημαντικές πληροφορίες για το Android M και όχι μόνο. Προς το τέλος της παρουσίασης η Google μας φύλαξε μια έκπληξη. Συνεργάστηκε με την GoPro και δημιούργησε το Jump το οποίο είναι ένα ολόκληρο οικοσύστημα για να δημιουργείς virtual reality βίντεο.

Μέσα από την συνεργασία αυτή η Google θέλει να φτάσει το VR σε άλλο επίπεδο όσον αφορά την δημιουργία και την κατανάλωση media, ουσιαστικά να το κάνει mainstream.

Το Google Jump το προσδιορίσαμε ως οικοσύστημα διότι αποτελείται από τρία μέρη, την ειδική βάση για τις κάμερες, το λογισμικό που αυτόματα συνθέτει και επεξεργάζεται το υλικό και τον player για αναπαραγωγή.

Η Google έδωσε τα σχέδια μιας 360 μοιρών βάσης η οποία μπορεί να δεχτεί 16 κάμερες, αρκετές για να έχει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, ενώ παράλληλα είναι εύκολη στη μεταφορά. Το πιο κρίσιμο σημείο σε αυτό το σχέδιο είναι η γεωμετρία πάνω στην οποία δόθηκε μεγάλη σημασία όσον αφορά στις λεπτομέρειες

Το δεύτερο κομμάτι είναι το “assembler” το οποίο είναι το back-end λογισμικό που δημιουργεί τα VR βίντεο σε στερεοσκοπικό 3D χρησιμοποιώντας raw υλικό από τις 16 κάμερες. Συνδυάζοντας computational photography και computer vision το assembler αναδημιουργεί την σκηνή.

Το τρίτο και τελευταίο μέρος του Google Jump είναι το Youtube. Αντί να φτιάξει η Google έναν νέο player, απλά θα ενσωματώσει στο YouTube μια νέα επιλογή για VR βίντεο. Οπότε αν θες να παρακολουθήσεις ένα VR βίντεο θα αρκεί η εφαρμογή YouTube στο κινητό σου και μια χάρτινη βάση για αυτό (η Google μας είχε παρουσιάσει κάτι αντίστοιχο παλαιότερα με το Cardboard).

Google Jump: 360° Camera Rig με 16 GoPro κάνει το VR mainstream, Google Jump: 360°Camera Rig με 16 GoPro κάνει το VR mainstream

Google Jump: 360° Camera Rig με 16 GoPro κάνει το VR mainstream, Google Jump: 360°Camera Rig με 16 GoPro κάνει το VR mainstream

Google Jump: 360° Camera Rig με 16 GoPro κάνει το VR mainstream, Google Jump: 360°Camera Rig με 16 GoPro κάνει το VR mainstream

Πηγή:1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικόλας

πολύ mainstream θα γίνει, 16 κάμερες * 150€ η μία = δυόμισι χιλιάρικα

gx

stonehenge

Alxgiann

Γιατί βρε Νικόλα να μην γίνει mainstram, εδώ υπάρχει κόσμος που δίνει χιλιάρικο για να έχει ipod με μεγάλη οθόνη που να παίρνει και τηλέφωνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.