MindRDR, για να ελέγχετε τα Google Glass με το μυαλό

Αν και μπορεί να ακούγεται σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας, η MindRDR βάλθηκε να κάνει τα έξυπνα γυαλιά της Google εξυπνότερα. Το μόνο που χρειάζεται είναι το λογισμικό της MindRDR και το biosensor headset της Neurosky EEG.

Μέχρι τώρα τα Google Glass μπορούν να ελεγχθούν είτε με το χέρι ή με τη φωνή, αλλά πλέον αυτό αλλάζει καθώς θα μπορείτε να τα ελέγχετε και με τα εγκεφαλικά κύματα. Αυτό σημαίνει ότι στο κεφάλι πρέπει να φοράτε μια ακόμη συσκευή εκτός από τα γυαλιά.

Ο βιοαισθητήρας παρακολουθεί τα εγκεφαλικά κύματα και προς το παρόν το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να τραβήξει φωτογραφίες και να τις ανεβάσει σε Twitter και Facebook.

Πως λειτουργεί όμως; Το MindRDR προβάλλει μια λεπτή λευκή γραμμή πάνω στην οθόνη του Google Glass και όσο περισσότερο συγκεντρώνεις το βλέμμα σου εκεί η γραμμή αυτή ανεβαίνει. Μόλις φτάσει στην κορυφή τότε γίνεται η λήψη της φωτογραφίας. Η ίδια διαδικασία γίνεται και για να ανέβει η φωτογραφία σε Facebook και Twitter.

Οι δημιουργοί του MindRDR με το συγκεκριμένο software στοχεύουν σε άτομα τα οποία έχουν κινητικά προβλήματα.

google glass mind control, MindRDR, για να ελέγχετε τα Google Glass με το μυαλό

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΠΕΤΡΟΣ

TO TΣΙΠΑΚΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ;;;; OEOOOOO ;;;

Manolis Tsagkarakis

κατάλαβα, η google θα πάει για ψώνια σύντομα!!! :p

Darth

@ΠΕΤΡΟΣ όταν θα είναι σε τοσο βαθμό έτυμο ώστε να κάνει και αλλα χρήσιμα πράγματα οστε να τρέξουν να το βάλουν μόνοι τους όλοι (και αργότερα βεβεα απαραίτητο θα είναι)

σκέψου λίγο έξυπνα, αυτοί δεν βιάζονται τόσα χρονια περίμεναν τι είναι λίγα ακομι αν είναι να γίνουν όλα σωστά

michalisv

Μη βγει μια νέα τεχνολογία ( αν και προσωπικά δεν το θεωρώ χρήσιμο), άμεσως να πλακώσουν οι συνομωσιολογοι να μας πουν για ” τσιπακια” “666” και διάφορες άλλες ανοησίες που χουν δει σε βιντεάκια στο youtube.

Σχετικά με το άρθρο τώρα, αν αποδεικτει χρήσιμο, προβλέπω εξαγορά απτή Google.

kostas

ωρε μανα μου,δωστε καρκινο στον λαο,να μας καψετε καθε κυτταρο που μας απεμεινε

nikmour

οοοουυυυ 666,οοοουυυυ 666,οοοουυυυ 666. πού’σε ρε Λουκά.

Alex

Όλες αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να εξυπηρετήσουν ανθρώπους μα κινητικά προβλήματα και ως τέτοιες τις αντιλαμβάνομαι (και αυτό λένε και οι κατασκευαστές από ότι αναφέρεται στο κείμενο). Από εκεί και πέρα, αν χρησιμοποιηθεί και από άλλους για άλλους λόγους, τότε αυτοί που θα το χρησιμοποιήσουν με αυτόν τον τρόπο, φέρουν και την ευθύνη για το αποτέλεσμα στον εαυτό τους ακι στους γύρω τους. Με την ίδια λογική το τσιπ που βελτιώνει ή επαναφέρει την όραση στους τυφλούς θα έπρεπε να απαγορευτεί, οι εμφυτευόμενοι βηματοδότες επίσης, τα ρολόγια χειρός και σε προέκταση τα smart watches, το 99% των φαρμακευτικών σκευασμάτων (αρκετές εξ αυτών των ουσιών χρησιμοποιήθηκαν ή εξελίχθηκαν σε ναρκωτικά/παραισθησιογόνα μετέπειτα), τα εμβόλια (που είναι της “μόδας” πλέον να αμφισβητούνται) και ένα σωρό άλλες επινοήσεις που μπορεί να μην έχουν χρησιμότητα ή αγορά αλλά οδηγούν σε άλλες επινοήσεις που βελτιώνουν τη ζωή όλων μας. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι του καθενός να επιλέγει τι αγοράζει και τι χρησιμοποιεί…

Μην ξεχνάμε ότι ακόμα και σήμερα, πολύς κόσμος αποφεύγει την απλή ακτινογραφία ή μια αξονική ή μαγνητική τομογραφία για να αποφύγει την ακτινοβολία (και εν μέρει δικαιολογημένα) αλλά φανταστείτε που θα βρισκόμασταν αν είχε δαιμονοποιηθεί.

Ορθολογιστής

Mόνο ανόητος δεν μπορεί να δει μακριά. Το γεγονός ότι μια τεχνολογική εφαρμογή είναι ικανή να διαβάζει τη σκέψη, σημαίνει ότι στο μέλλον (με διάφορα προσχήματα) θα μπορούν να ελέγξουν το νου και, κατά συνέπεια, όλη μας την ύπαρξη. Θα μπορούν να μας έχουν σε ένα είδος σκλαβιάς, ανεξάρτητα πως αυτοί θα το ονομάζουν, από τη στιγμή που θα ελέγχουν τον πυρήνα της έννοιας της ελευθερίας του ατόμου, τη σκέψη και το νου.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως μερικοί δεν το αντιλαμβάνεστε αυτό. Ναι, τώρα θα πουν ότι είναι για μια κοινωνική ομάδα με προβλήματα, για έναν καλό κοινό σκοπό. Όμως, πάντα πίσω από το τυράκι συχνά κρύβεται και μια φάκα, την οποία, δυστυχώς, ελάχιστοι βλέπω να αντιλαμβάνονται.

Και δε με νοιάζει αν θα λέγεται 666. Όμως, αυτοί που μιλούν για 666 δείχνουν να επιβεβαιώνονται από τις τρέχουσες εξελίξεις. Με νοιάζει ότι ο μελλοντικός κόσμος φαντάζει τόσο απάνθρωπος κι ανελεύθερος. Η ελευθερία σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο είναι πασιφανές ότι θα βρεθεί σε κίνδυνο από έναν πλήρως ελεγχόμενο κόσμο.

techblogfan

Σωστά Alex +1. Ακόμα και η Ορθόδοξη Εκκλησία χρησιμοποιεί όλες τις τεχνολογίες, χωρίς να έχει κάνει το παραμικρό περιορισμό σε όλες τις νέες τεχνολογικές συσκευές και εφευρέσεις.
Αν δείτε σχεδόν όλοι οι παπάδες έχουνε e-mails, blogs, sites και laptops, tablets και κινητά κτλ.
Το μόνο θέμα που αφορά όλους μας είναι να υπάρχει λίγο προσοχή μήπως κάποια εταιρία ή εταιρίες χρησιμοποιεί τις διάφορες συσκευές και τεχνολογίες για ανηθικους σκοπούς και παράνομες παρακολουθήσεις. Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα πρέπει να αντιδράσουμε και εμείς και το νομοθετικό πλαίσιο του κράτους ως προς τους συγκεκριμένους ανήθικους που κάνουν δυστυχώς την κακή κατάχρηση των τεχνολογιών (όπως θα γινόταν και με οποιοδήποτε κακής χρήσεως αντικείμενο) εις βάρος εμάς και των συνανθρώπων μας;

killbillgr

Πρέπει να ξέρετε ότι έχουν φτάσει στα ξεφτιλίστηκα σημείο να διαβάζουν το ευαγγέλιο στην εκκλησία ⛪ από ipad.Όσον αφορά το εαν είναι συνωμοσιολογία όλα αυτά να ξέρετε είναι γραμμένα αρκετά χιλιάδες χρόνια πριν και πριν τους προφήτες μάλιστα. Ο καθένας ας κρίνει μόνος του το τη βλέπει σε μια τεχνολογία. Πάντως αυτο που έχω πει και θα το λέω “Η τεχνολογία είναι ύπουλη” γιατί πάντα ξεκινάει να μας εξυπηρέτηση για το καλό μας, πάντα με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να το αποβάλουμε, π.χ. Ποιοι μπορούμε να απαρνηθούμε τα κινητά μας? Νομίζω η απάντηση είναι :κανείς γιατί μας εξυπηρετεί σε πολλά πράματα πλέων ποια και ένας λόγος παραπάνω ότι σήμερα ένα μεγάλο ποσοστό όλοι έχουν Smartphones και οχι απλά κινητά. Τα οποία έξυπνα κινητά έχουν πολλά να σε βοηθήσουν στην δουλεια σου επάνω και στην καθημερινότητα σου, τα περισσότερα τα γνωρίζετε δεν χρειάζεται να αναφερθώ. Και σε λίγο αν και γίνετε αυτή την στιγμή σε κάποιες χώρες ξέρετε ότι πληρώνουν με κάρτες MasterCard💳 με τεχνολογία NFC📳 πράμα που έχουν τα κινητά σήμερα. Νομίζω είχε δημοσιευτη ένα σχετικό άρθρο που διαφήμιζε το πως γίνεται όλοι η συναλλαγή δλδ. Θέλαν να μας δείξουν την εξυπηρετήσει να μην κουβαλάς χαρτί επάνω σου και να… Συνέχεια »

Alex

@killbillgr εσύ φαντάζομαι διαβάζεις techblog απο εφημερίδα υπό το φως λάμπας πετρελαίου που αγορασες ανταλλάσσοντας με αλλα προϊόντα…

geraldo.aliai

Η πλακα ειναι πλακα τωρα που λεει ο ολογος. Πως οταν οι παπουδες και οι γονεις μου κραζουν ολα αυτα τα μαραφετια οπως λαπτο,κινητα και τα λοιπα εγω απο μεσα ελεγα τη λενε οι ανθρωποι. Και τωρα βλεποντας τη γινετε γυρο μου, εστανομαι ασχημα για τις σκεψεις μου γιατι αν και με μια δοση υπερβολης εκουν δικιο για καποια πραγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.