Mobile Lorm Glove: Τρόπος επικοινωνίας για τυφλά – κωφά άτομα

Η τεχνολογία μέσα σε λίγα χρόνια έχει κάνει τεράστια άλματα ειδικά όσον αφορά τους τρόπους με τους οποίους επικοινωνούμε. Μια τηλεφωνική κλήση ή ένα μήνυμα είναι κάτι παραπάνω από σύνηθες φαινόμενο στην καθημερινότητα των περισσοτέρων από εμάς.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις ανθρώπων που τα gadget αυτά δεν είναι πάντα προσβάσιμα και χρειάζονται κάτι πιο ειδικό. Μια ειδική περίπτωση είναι τα άτομα τα οποία δεν μπορούν να δουν ούτε να ακούσουν. Στις γερμανόφωνες χώρες χρησιμοποιούν την ανάγλυφη αλφάβητο Lorm για να μπορούν να επικοινωνούν ο ένας με τον άλλον, διαδικασία η οποία περιλαμβάνει διάφορες κινήσεις με το χέρι.

Ωστόσο, το πρόβλημα με το σύστημα επικοινωνίας Lorm, είναι ότι λίγοι άνθρωποι μπορούν να το καταλάβουν. Αυτό σημαίνει ότι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί κωφοί και τυφλοί, δεν μπορούν να επικοινωνήσουν παρά μόνο με πολύ λίγα άτομα που καταλαβαίνουν την αλφάβητο Lorm.

Μια νέα τεχνολογία στοχεύει να δώσει ένα χρήσιμο εργαλείο στα άτομα αυτά για να μπορούν να επικοινωνήσουν με όλους. Ερευνητές στο Βερολίνο ανέπτυξαν το Mobile Lorm Glove, ένα γάντι με διάφορους αισθητήρες που μπορεί να μετατρέψει το σύστημα Lorm σε κείμενο σε υπολογιστή ή κινητό.

Το τυφλό-κωφό άτομο μπορεί με τα δάχτυλά του να ακουμπά διάφορους αισθητήρες στην παλάμη του γαντιού, όπως θα έκανε στο χέρι του. Οι αισθητήρες αντιλαμβάνονται το σύστημα Lorm και μετατρέπουν τις κινήσεις σε κείμενο, ενώ μπορεί να γίνει και το αντίστροφο, να λάβει μήνυμα στο γάντι.

Λειτουργεί σαν κανονικό μήνυμα κειμένου, αλλά αντί για γράμματα που βλέπουμε εμείς, υπάρχουν μικρές δονήσεις από τους αισθητήρες.

Προς το παρόν το Mobile Lorm Glove είναι σε φάση prototype, αλλά σίγουρα αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο επικοινωνίας για τα άτομα αυτά.

Δείτε το video:

Mobile Lorm Glove, Mobile Lorm Glove: Τρόπος επικοινωνίας για τυφλά – κωφά άτομα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Eγκαταλείπoνται τα σχέδια για την ανάπτυξη οθονών MicroLED

Η Apple τερμάτισε ένα project για την εσωτερική ανάπτυξη οθονών microLED εσωτερικά, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.