Bitcoin: Ο δημιουργός του αποκαλύπτει για πρώτη φορά την ταυτότητά του

Η έρευνα γα τον δημιουργό του Bitcoin, “Satoshi Nakamoto”, έφτασε στο τέλος καθώς ο Αυστραλός επιχειρηματίας Craig Wright βγήκε για πρώτη φορά δημόσια και παραδέχτηκε ότι αυτός είναι το πολυσυζητημένο πρόσωπο πίσω από το ψηφιακό νόμισμα.

Πριν από 2 χρόνια το Newsweek είχε δείξει λανθασμένα τον Dorian Satoshi Nakamoto ως δημιουργό του Bitcoin. Ακόμη και οι αρχές είχαν κάνει έφοδο στο σπίτι του με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι δεν είχε ακούσει ποτέ ξανά για το ψηφιακό νόμισμα.

Τελικά σύμφωνα με κοινή έρευνα που έκαναν μαζί BBC, The Economist και GQ, ο “πατέρας” του Bitcoin είναι ο Αυστραλός Craig Steven Wright.

Σε μια συνάντηση με τα τρία Μέσα ο Wright απέδειξε ότι ήταν αυτός ο δημιουργός υπογράφοντας ηλεκτρονικά μηνύματα χρησιμοποιώντας “κλειδιά”, τα οποία δημιουργήθηκαν λίγο μετά την ανάπτυξη του Bitcoin. Επιπλέον, ο ίδιος έγραψε και σχετικό blog post, όπου περιγράφει λεπτομερώς την εμπλοκή του στη διαδικασία.

Οι ειδικοί μπόρεσαν να συνδέσουν τα κλειδιά αυτά με τα bitcoins που δημιούργησε ο “Satoshi Nakamoto” το 2009. Υπήρχαν πάντα ίχνη που οδηγούσαν σε αυτές τις συναλλαγές, αλλά είναι η πρώτη φορά που βγαίνει κάποιος δημόσια και αποδεικνύει ότι έχει τα κλειδιά.

Βγαίνοντας δημόσια, ο Wright ευελπιστεί ότι θα βάλει τέλος στις στις εικασίες του Τύπου και την έρευνα που διεξάγει εδώ και καιρό προκειμένου να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του “Satoshi Nakamoto”. Ο ίδιος αναφέρει ότι οι δημοσιογράφοι τον κυνηγούν για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά του και αυτό έχει αρχίσει να επηρεάζει τους κοντινούς του ανθρώπους.

Δείτε το video στο οποίο παραδέχεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην δημιουργία του Bitcoin και αναφέρει ότι είχε βοήθεια και από άλλους:

craig wright bitcoin, Bitcoin: Ο δημιουργός του αποκαλύπτει για πρώτη φορά την ταυτότητά του

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.