Κυριακή
19/04/2015

Google Project Loon: Ετοιμάζεται να ελευθερώσει χιλιάδες μπαλόνια [video]

Το Project Loon είναι μια προσπάθεια της Google να προσφέρει ίντερνετ σε δύσβατες περιοχές με τη χρήση εναέριων μέσων και συγκεκριμένα ειδικών μπαλονιών. Η Google ανακοίνωσε ότι είναι πλέον κοντά στο να παράγει και να ελευθερώσει χιλιάδες μπαλόνια για να φέρει το ίντερνετ από αέρος.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Mike Cassidy, υπεύθυνου για το project ο αριθμός αυτός είναι ικανός για να φέρει την πρόσβαση στο ίντερνετ σε περιοχές που δεν μπορούν τα επίγεια μέσα.

Το φιλόδοξο project της Google βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 2 χρόνια και περιλαμβάνει μπαλόνια που βρίσκονται χιλιάδες πόδια στον αέρα, πολύ πιο πάνω από το ύψος που πετάνε τα επιβατικά αεροπλάνα.

Οι μηχανικοί της Google αναφέρουν ότι χρειάζονται 3-4 μέρες για να συναρμολογηθεί ενα μπαλόνι, ενώ χάρη στις δικές της εγκαταστάσεις, η Google μπορεί να παράγει ένα μπαλόνι μέσα σε λίγες μόλις ώρες. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκονται πολύ κοντά στο σημείο να κυκλοφορήσουν χιλιάδες μπαλόνια.

Αυτή τη στιγμή γίνονται δοκιμές με την Vodafone στην Νέα Ζηλανδία, την Telstra στην Αυστραλία και την Telefonica στην Λατινική Αμερική. Τα μπαλόνια μπορούν να μείνουν στον αέρα για 6 μήνες, κάποια στιγμή έρχονται στο έδαφος και χάρη στο ειδικό σύστημα που έχει αναπτυχθεί, προβλέπεται που ακριβώς θα προσγειωθούν.

project loon

Πηγή

Μάθε για: , ,

Συντάκτης: .


2 Σχόλια

  1. Ο/Η ge0kas λέει:

    Φαντάσου τι έχει να γίνει μόλις το πάρουν χαμπάρι οι πιτσιρικάδες με τα αεροβόλα.
    Μέχρι και Πασχαλινό ‘Εθιμο Κατάρριψης με Ρουκέτα

  2. Ο/Η SEO In Greece λέει:

    Φιλόδοξο αλλά και ταυτόχρονα πολύ χρήσιμο project. Η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι πλέον βασικό ανθρώπινο αγαθό και προυπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.