Δευτέρα
22/07/2013

Hackers στο Apple Developer Center

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ίδιας της Apple, Hackers εισέβαλαν στο Apple Development Center την περασμένη Πέμπτη, με αποτέλεσμα οι registered χρήστες να μην μπορούν να κατεβάσουν software της εταιρείας από την ιστοσελίδα. Η Apple σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για έναν εισβολέα, ο οποίος προσπάθησε να υποκλέψει δεδομένα από τους λογαριασμούς των χρηστών και ήταν η αιτία του προβλήματος.

Αναφορικά με το αν ο εισβολέας πέτυχε το σκοπό του, η Apple δήλωσε ότι δεν ήταν εφικτό μιας και όλα τα στοιχεία ήταν κρυπτογραφημένα, επομένως δεν υπήρχε περίπτωση να τα εκμεταλλευτεί κανείς άλλος πέρα από την ίδια. Τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές το site είχε επιστρέψει στην κανονική του λειτουργία, πράγμα που σημαίνει ότι το πρόβλημα είχε διορθωθεί. Πάντως, για καλό και για κακό οι υπεύθυνοι ασφαλείας της Apple δηλώνουν ότι είναι καλό να αλλάζουν οι χρήστες τα passwords τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Hackers στο Apple Development Center

Πηγή: 1,2

Μάθε για: , ,

Συντάκτης: .


2 Σχόλια

  1. Ο/Η Thodoris λέει:

    Δεν ήταν όλα κρυπτογραφημένα, αφού (όπως λέει και η ίδια η apple) κάποια apple id, email και ονόματα διέρευσαν. Ο ίδιος που ισχυρίζεται ότι το έκανε για να βρει κενά ασφαλείας, λέει πως θα διαγράψει τα δεδομένα που υπέκλεψε. Πιο αναλυτικά: http://9to5mac.com/2013/07/21/security-researcher-claims-to-have-accessed-full-names-apple-ids-and-user-ids-of-developers-and-non-developers/

  2. Ο/Η Darth λέει:

    άντε ρε τόσο μεγάλη εταιρεία και δεν κρατάει κρυπτογραφημένα username/id/passκλπ?

    ήθελαν να παίξουν big brother………

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.