Σάββατο
03/11/2012

Mozilla Firefox, Πιο ασφαλής από ποτέ;

Η Mozilla «ελευθέρωσε» το καινούριο update του Firefox (17.0 beta) με τα περισσότερα μέτρα ασφαλείας που έχουν δει οι χρήστες έως τώρα. Η εταιρία έχει τροφοδοτήσει με μια προεγκατεστημένη λίστα με ασφαλείς domain το πρόγραμμα προκειμένου να βοηθήσει την ασφάλεια του χρήστη. Λόγος γίνεται για την καινούρια μέθοδο σύνδεσης ανάμεσα στο πρόγραμμα περιήγησης και διακομιστή, εν ονόματι HSTS (HTTP Strict Transport Security).

Ο μηχανισμός αυτός χρησιμοποιήστε από τους διακομιστές, οι οποίοι ενημερώνουν το πρόγραμμα ότι πρέπει να χρησιμοποιήσει ασφαλή σύνδεση. Όταν ο χρήστης συνδέεται για πρώτη φορά σε έναν τέτοιο διακομιστή ο περιηγητής γνωρίζει πως πρέπει να ενεργοποιήσει μια ασφαλή επικοινωνία. Όμως όταν ένας εισβολέας στο δίκτυο «κλείσει» τις ασφαλείς συνδέσεις στο διακομιστή τότε το πρόγραμμα δεν θα συνδεθεί σε αυτόν και θα δώσει ένα alarm στο χρήστη ότι κάτι πάει στραβά με αυτόν.

Στις περισσότερες κριτικές των χρηστών μετά την δοκιμή της περιγραφόμενης beta έκδοσης του λογισμικού, αναφέρεται πως μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικό παρ’ όλα αυτά, είναι ο καλύτερος και ο ποιό ασφαλής τρόπος περιήγησης στο διαδίκτυο με τη μορφή που έχει στις μέρες μας.

Γίνετε αναφορά πως τα ίδια μέτρα θα λάβει και η Google Inc. για τον Chrome και δηλώνει πως αυτή η νέα γενιά ασφάλειας θα ανεβάσει το web browsing στα ύψη!

Δοκιμάστε την πιο πρόσφατη έκδοση 17.0 beta από εδώ.

Mozilla Firefox, Πιο ασφαλής από ποτέ;

Πηγή

Στράτος Κορδώνης

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .


5 Σχόλια

 1. Ο/Η Αποστόλης λέει:

  Για να δούμε… Τι πουλιά πιάνει;

 2. Ο/Η DaDiRa λέει:

  Πιστεύω πως πάντα ήταν ασφαλής browser, και ακόμα εξελισεται.
  Αν και χρησιμοποιώ αυτόν, οφείλω να πω πως ο chrome είναι (λιγάκι) καλύτερος.

 3. Ο/Η tom λέει:

  καλά κάνουν και τους κάνουν ασφαλέστερους. εγώ χρησιμοποιώ τον chrome γιατί κάνει καλύτερο synk of favorites.

 4. Ο/Η Σταυρος λέει:

  Πιστεύω πως έχει μείνει κάπως πίσω ο firefox σε σχέση με τον chrome ακόμα και με τον Explorer.. εγώ χρησιμοποιώ κυρίως chrome είναι πιο εύχρηστος..

 5. Ο/Η GR λέει:

  Από την «κυκλοφορία» της έκδοσης 15 και μετά κάτι δεν πήγαινε καλά. Τελικά το έλυσαν στις επόμενες ενημερώσεις.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.