Chrome OS: Σύντομα μπορεί να έχει πρόσβαση σε κάθε Android app

Όπως φαίνεται πολύ σύντομα η Google θα σπάσει το φράγμα μεταξύ των δυο λειτουργικών της συστημάτων, δίνοντας στους χρήστες Chrome OS τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε Android εφαρμογές από το Google Play Store.

Ένας χρήστης στο Reddit εντόπισε ότι τα Chromebooks που τρέχουν την έκδοση 51 του Chrome OS, εμφανίζουν ένα checkbox στις ρυθμίσεις, μέσα στο οποίο λέει “Enable Android apps to run on your Chromebook”. Η επιλογή εξαφανίζεται γρήγορα, αλλά το Chrome OS source code υποδεικνύει ότι οι χρήστες θα μπορούν σύντομα να έχουν πρόσβαση σε games και apps στο Google Play Store.

Η συγκεκριμένη έκδοση του Chrome OS, στην οποία εμφανίζεται το feature είναι διαθέσιμη μόνο στο Developer Channel προς το παρόν. Όσοι μπόρεσαν να το ενεργοποιήσουν λένε ότι δείχνει μόνο ένα tutorial και στη συνέχεια εξαφανίζεται αυτόματα. Το πιο πιθανό είναι να ανακοινωθεί το νέο feature στο Google I/O conference, τον Μάιο.

Η Google ξεκίνησε να κάνει τα Android Apps διαθέσιμα στο Chrome OS (Vine, Evernote, Duolingo) από το 2014 ως κομμάτι μιας περιορισμένης δοκιμής, η οποία επεκτάθηκε τον Απρίλιο του 2015 με την κυκλοφορία του ARC (App Runtime for Chrome) Welder app. Όπως αναφέρει το Ars Technica, μια “ARC opt in” επιλογή αναφέρεται στο εν λόγω source code του Chrome OS, δείχνοντας ότι το module μπορεί να επεκταθεί έτσι ώστε να υποστηρίζει πολλά περισσότερα apps του Google Play Store.

Παρά τις δηλώσεις του παρελθόντος ότι τα δυο OS θα παραμείνουν ξεχωριστά, η αλλαγή αυτή θα είναι θετική για τους χρήστες του Chrome OS, που θα έχουν πρόσβαση σε μεγαλύτερο και καλύτερο app store, από αυτό που έχουν συνηθίσει.

chrome os android apps, Chrome OS: Σύντομα μπορεί να έχει πρόσβαση σε κάθε Android app

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Pazzo

Και πολυ αργησαν! Πάντως ένα chromebook ειναι η καλύτερη αγορά για κάποιον που θέλει μια συσκευή μονο για ίντερνετ και δεν τον βολευει το ταμπλετ. Δεν κολλαει ποτέ, ούτε ιούς ούτε τίποτε, τρομερή αυτονομία, σε καλη τιμή.. Εαν θα μπορεις να κατεβάζεις και καποια apps από το store ακόμα καλύτερα.

lneam

@Pazzo

Συσκευη που τρεχει εφαρμογες απο το play store (και οχι μονο) μια χαρα κολλαει ιους.

giannogeorge

Άντε επιτέλους!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.