Google, θα απαιτεί μέχρι και 20 δικά της apps σε Android συσκευές

Σύμφωνα με πληροφορίες από The Information, η Google σχεδιάζει να απαιτήσει από τους κατασκευαστές με τους οποίους συνεργάζεται, περισσότερες δικές της προ-εγκατεστημένες εφαρμογές σε Android συσκευές. Οι πληροφορίες από τα έγγραφα που διέρρευσαν λένε ότι θα ζητήσει μέχρι και 20 δικά της apps.

Αυτή τη στιγμή ο αριθμός των προ-εγκατεστημένων εφαρμογών της Google είναι 9. Δεν γνωρίζουμε ποιες εφαρμογές θα απαιτεί, αλλά μαζί με το Play Store, Gmail, YouTube, Maps, Search και Calendar λογικά θα επεκταθεί σε εφαρμογές όπως Books, Music και Translate (που υπάρχει ήδη προ-εγκατεστημένο σε κάποιες συσκευές). Επιπλέον, η Google θα ζητήσει οι εφαρμογές της να είναι σε εμφανή θέση στην αρχική οθόνη, το ίδιο και η Google Search bar. Η λίστα περιλαμβάνει κατασκευαστές όπως Samsung, HTC Huawei και άλλους.

Η στροφή αυτή από την Google οφείλεται στο γεγονός ότι η εταιρεία στηρίζεται όλο και περισσότερο στα οικονομικά κέρδη από το λειτουργικό σύστημα το οποίο τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει συνεχώς.

google pre installed apps, Google, θα απαιτεί μέχρι και 20 δικά της apps σε Android συσκευές
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kVel

Εγώ θέλω να απαιτήσει λιγότερο bloatware. Πολλά ζητάω?

tech21man

Ναι, γιατι με το καλημερα το μισο bloatware ειναι δικο της.

Προεγκατεστημενα apps που θα βγαινουν η δε θα βγαινουν χωρις root?

anergos13

καποτε Ολοι θεωρουσαν υπευθυνες τις εταιριες οτι γεμιζουν τα κινητα bloat …
πλεον αρχηγος πρεπει να θεωρειται η google..

nikos

Και λέγαμε για το bloatware των κατασκευαστών…
Α ρε ροοτάρισμα που σας χρειάζεται!!!

Dimitris Charalampakis

Προβλέπω πολλά μαγαζιά να ανοίγουν και να ζούν από αυτή τη δουλειά

Δεν ξέρουν όλοι να ρουτάρουν ή να έχουν το χρόνο να ασχοληθούν

giannis13

δηλαδη gmail , χαρτες , youtube , google drive , google search , chrome
τα θεωρειται bloatware ?? αν ειναι δυνατον …

το bloatware tis LG δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε , της google καθε μερα το χρησιμοποιω και ειναι και δωρεαν !!!

θα μου πειτε ειπα 6 , αντε να ειναι και 2-3 που ξεχναω … και λεει 20 !!!
αντε να δουμε ποιες θα ειναι οι υπολοιπες εφαρμογες

Than

Οι προεγκατεστημενες της Google, δηλαδή όπως είπαμε Gmail, chrome, χάρτες, YouTube, play store ειναι πιστεύω απο τις πιο σημαντικές που εχει ενα android phone. Το Google searche όπως και το translate έχουν και αυτα χρησιμότητα, αντε και το picaca!!! Αλλα ολα τα υπόλοιπα που θέλει να βάλει θα ειναι μπαρουφιτσες μάλλον οπότε τζάμπα χώρο θα πιάνουν!!!

nickoskr

Όσο ανοίγει το μήλο στενέυει η Google μου φαίνεται!

Ioannis

Την ήπιαν οι Κορεάτισσες

ioankav

Λογικά θα είναι: Gmail, Chrome, Χάρτες, YouTube, Play Store, Drive, Google Camera, Translate, Hangouts, Βιβλία Play, Ταινίες, Παιχνίδια, Περίπτερο (είναι για τις ειδήσεις), Google+, Μουσική Google Play.

Επίσης, υπάρχουν το Google Calendar, Google Now, Φύλλα Google, Παρουσιάσεις Google, Έγγραφα Google, Google Keep και αρκετές ακόμα…

Πολλές από αυτές πάντως ήδη χρησιμοποιούνται από τους χρήστες…

nikos

Παιδιά δεν διαφωνεί κανείς ότι πολλές από αυτές τις εφαρμογές είναι χρήσιμες απλά πρέπει να δίνεται η δυνατότητα επιλογής τόσο από την google όσο και από τους καταναλωτές!Κάποιος μπορεί να μην τις θέλει ρε παιδί μου!Στο κάτω κάτω όταν αγοράζεις open source λογισμικό θέλεις και πρέπει να μπορείς να βάλεις και να βγάλεις ότι θέλεις στο κινητό σου χωρίς περιορισμούς(σε λογικά πάντα πλαίσια…).

Konstantinos

Κάνετε λίγο υπομονή και θα βγει το google fit. και μέσα από το internet of the things η google θα υπεραυξάνει κεφάλαιο

Κύριλλος

Όσες και να βάλει δεν έχει σημασία. Όποιες δεν χρειάζεστε μπορείτε πολύ εύκολα να τις απενεργοποιήσετε, μόλς πάτε στις Ρυθμίσεις => Εφαρμογές και δεν με αυτό τον τρόπο δεν γίνονται ούτε update ούτε τρέχουν στο κινητό σας από πίσω. Θα μου πείτε καταναλώνουν χώρο στο /system. Ε, αν δεν είστε root αυτό δεν σας ενδιαφέρει έτσι και αλλίως…

txds

το πραγμα ειναι πολυ απλο
towel roor
root unistaller

και ας βαζουν οτι θελουν μεσα….

Χρηστος

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά στο Nexus 7 χρησιμοποιώ κυρίως Google εφαρμογές, εκτός μερικών έξτρα που χρειάζομαι για την δουλεια μου. Και όσο για το google new stand ή όπως στον κόρακα το λένε, είναι πολύ καλό αν και με εμένα μου τα ψιλομπουρδουκλωνει και μου βγάζει κάτι άκυρες ειδήσεις που και που σε αλλες σελίδες απο οτι του έχω δειξει και μπαίνω να ενημερωνομαι (δεν ξέρω αν είναι bug, αλλά δεν με ενοχλεί και τοσο αρκεί να είναι στα Αγγλικά 😛 )

JohnWave

Mικρό το κακό από τη στιγμή που απενεργοποιούνται εύκολα από τη διαχείριση εφαρμογών. Προσωπικά αφήνω στο κινητό μου μόνο το Store, το Youtube και το Gmail. Όλα τα αλλά τα απενεργοποιώ. ( ακόμα και τους χάρτες γιατί έχω πληρωμένο Sygic ).

kostas52

εμενα το Samsung Galaxy S Duos ειχε προεγκαταστιμενα Google Drive,Gmail,Google+,Photos,Play Store,Hangouts,Play Books,Play Newsstands,TalkBack,Maps απο πλευρα Google και απο πλευρα Sasmung ειχε ChatON και Sasmung Apps

Πάνος

Χαχαχα η πλήρης googlοποίηση του android συνεχίζεται. Που πήγε η ελευθερία παραμετροποίησης του λειτουργικού; Με το στανιό να έχεις non removable bloatware, ως αντάλαγμα “τσάμπα” λογισμικού… Η απενεργοποίηση δεν μου λέει κάτι. Αν όντως κάποιος τις απενεργοποιεί “έτσι απλά”, γιατί να μην μπορεί να τις απεγκαταστήσει; Θα πέσει πολύ γέλιο. Ξαφνικά 2gb ram δε θα φτάνουν ούτε για να ανοίξεις την κάμερα…

Denis

μπορεί να ζητήσει να βάλει ό,τι θέλει
ας είναι καλά το titanium backup pro

Γιώργος

Παιδιά μπορείτε να αφαιρέσετε εφαρμογές που δεν θέλετε απλά κάνοντας disable από τις ρυθμίσεις.. Πχ εγώ στο nexus5 έχω κάνει disable play books Kai movies Και δεν μου τα δείχνει στο μενού εφαρμογών.

minas

Αρχίζει και μου την σπάει η Google. Σε λίγο θα γίνει Apple! Ολο και πιο πολύ δεσμεύει ενα κατα τα άλλα ανοικτό λειτουργικό!

Giatampaza

ας βάζει όσα θέλει. η λύση είναι απλή : Root

Αντώνης Μαρίνος

Όπως είπαν και τα παιδιά πιο πριν, ούτε καν root χρειάζεται (που έτσι και αλλιώς σου λύνει τα χέρια). Απεγκατάσταση Ενημερώσεων και Απενεργοποίηση από τις Εφαρμογές, και τέλος για ότι δεν θέλετε ή δεν σας χρειάζεται. Αν είστε του root, τότε Root, Uninstaller, Greenify ή/και Titanium, και κάνετε ότι γουστάρετε….

hic_et_nunc

Αφήστε τις φτηνές δικαιολογιες παιδιά μου. Τοσο καιρό μας τα ζαλιζατε με το bloatware της Samsung (το οποίο εξίσου απενεργοποιειται) και τωρα μου δικαιολογειτε τις τακτικές της σιχαμενης google;;;

Η google εχει αρχίσει να ενοχλεί εδω και πολυ καιρό με της τακτικές της.

Το ποτήρι για μενα ξεχείλισε με το άθλιο android wear που σε αναγκάζει να χρησιμοποιησεις google apps. Κι έρχεται και το κερασακι μ αυτο εδώ.

Αν βγει Note με tizen το παίρνω την ιδια μέρα, προς το παρόν την ανέχομαι και κανω deactivate ολα τα google apps.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.