Nexus 6P: Η δεύτερη καλύτερη κάμερα σε smartphone [DxOMark]

Ένα από τα μειονεκτήματα των Nexus smartphones μέχρι σήμερα ήταν η κάμερα, ένα κομμάτι που η Google δεν είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα μέχρι τώρα. Τελικά όμως όχι μόνο ασχολήθηκε, αλλά έφτιαξε το smartphone με την δεύτερη καλύτερη κάμερα. Το Nexus 6P έχει κάμερα 12.3 Megapixel με διάφραγμα φακού φακού F/2.0 και μέγεθος 1.55µm.

Σύμφωνα με το DxOMark το Nexus 6P έχει την δεύτερη καλύτερη κάμερα που έχει μπει σε smartphone, ενώ στην πρώτη θέση παραμένει το Samsung Galaxy S6 Edge. Πρόσφατα είδαμε ότι το LG G4 κατέλαβε την δεύτερη θέση, αλλά τελικά το εκθρόνισαν Google και Huawei.

Ο αισθητήρας που έχει την υπογραφή της Sony, συλλέγει περισσότερο φως ενώ και το software στο software Android 6.0 Marshmallow, βοηθά στην ποιότητα των φωτογραφιών. Τα παιδιά στο DxOMark που έκαναν τις δοκιμές επισημαίνουν ότι διατηρεί εντυπωσιακή λεπτομέρεια στις φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού: “Impressive detail preservation in low light conditions, by far the best tested to date”.

Η δεύτερη θέση μετά το Galaxy S6 Edge δεν είναι καθόλου κακή αν σκεφτούμε ότι από το Nexus 6P λείπει ο οπτικός σταθεροποιητής εικόνας. Στο photo textures βαθμολογήθηκε με 93 στα 100, τα πήγε πολύ καλά στην έκθεση και την αντίθεση, στην ταχύτητα του autofocus, στην μείωση θορύβου και στην πολύ καλή απόδοση χρωμάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Διαβάστε επίσης: Nexus 6P: Επίσημα το πρώτο μεταλλικό Nexus με τιμή 500 δολ.

Nexus 6P: Η δεύτερη καλύτερη κάμερα σε smartphone [DxOMark], Nexus 6P: Η δεύτερη καλύτερη κάμερα σε smartphone [DxOMark]

Nexus 6P: Η δεύτερη καλύτερη κάμερα σε smartphone [DxOMark], Nexus 6P: Η δεύτερη καλύτερη κάμερα σε smartphone [DxOMark]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
antonis

καλά θα μας τρελάνουν?και το sony z5 που είναι??ούτε στο προηγούμενο άρθρο με τις κάμερες τον κινητών ηταν μέσα..

vladimiros

Ποιος το περιμενε ενα nexus να εχει την δευτερη καλυτερη καμερα,νωμιζω κανενας,με υπογραφη τις sony παρακαλω…
Δηλαδη οταν κανουν τεστ και το Z5 λογικα και αυτο θα περναει το G4 αλλα θα περασει κανεις το S6??? ( σε σκεψη )

peris14

Οι σοβαρες εταιαρειες. τα lumia που ειναι που ειναι απο τα καλητερα σε καμερα google ριξε λιγο τον πηχη για εταιρειες μεγαλες και ποιο εμπειρες σε πολλα πραγματα θα σε φανε σιγα σιγα και σε λογισμικο και σε καινοτομιες και μεγαλες εταιριεσ λεω την apple και microsoft

Γιώργος

Δεν εχει οπτικο σταθεροποιητη εικόνας και υποτιθεται οτι εχει καλη καμερα… αν ειναι να τραβας βιντεο και να τρεμει μαζι με το χερι σου και η εικονα, τι να το κανω αν εχεξ καλη καμερα και τραβαει 4Κ βιντεο…
Τσιμπημενη η τιμη της google γι αυτα που προσφερει

tasos

ΟΚ, μέχρι τις 6 του μήνα, μετά έρχονται τα Lumia….

παπαροκάς tiamat

Το dxomark τα παιρνει!
Ακομα δε βγήκε και του εκανε και τεστ για να το προωθήσει ! Το ίδιο κάνει και με τα νεα sony και iphone που τους εχει μετρησει ολα τα μοντέλα, ενω την lg την εχει στην απέξω μη τεσταροντας το g3 και καθυστερωντας χαρακτηριστηκα 6 μηνες να τεσταρει το g4 (που και αυτό το τελικα το τεσταρε λογω των διαμαρτυριων )

Ασε που δε βλεπουμε μοντελα της Huawei και meizu και γενικα κινα. Τωρα τα εσκασε η google!

παπαροκάς tiamat

Ασε που 86 + 79 κανει 165
Δια 2 κανει 82.5 πως προέκυψε ο μεσος ορος 84???

Animamundi

Tελικά για μένα το καλύτερο deal για φέτος αν και δεν με ενθουσιάζει τόσο το design παραμένει το LG G4!
Οθονάρα
Kαμεράρα με optical image stabilization,8mp selfie
Aποσπόμενη μπαταρία με fast charging
Micro sd
Radio Fm
Απο τα καλύτερα bezel της αγοράς

Αν και παραδεχομαι πως απο πλευράς design η Huawei έκανε τρομερή δουλειά και η μπαταρία (3450mah) είναι πολλά υποσχόμενη αν και λείπει το fast charging!!

Gvirginia

Όσοι θέλετε να δείτε τα κινητά “σας”, επικοινωνήστε με την DxOMark και στείλτε τους την συσκευή που θέλετε. Δεν ασχολούνται με κινητά αλλά με DSLR, απλά αν μια εταιρεία τους στείλει ή από δική τους τάβλα πάρουν κάποιο κινητό, τότε κάνουν review.

@tiamat Δε ξέρω αν τα παίρνει, μόνο οι ίδιοι το ξέρουν, αλλά σχετικά με την LG στα σχόλια λέγανε ότι υπήρχε πρόβλημα και ότι η LG δε τους άφηνε να τεστάρουν τις κάμερες στα κινητά και τέτοια. Τα score επίσης έχουν 4+ δεκαδικά αλλά τα στρογγυλοποιούνε για λόγους αισθητικής. Ίσως γι’αυτό δε σου βγαίνει, γιατί αυτοί στο τελικό βάλανε όλα τα δεκαδικά ενώ εσύ “χρησιμοποιείς” τα στρογγυλοποιημένα.

Lefteris7

Προς Κώστα Β. Παίζει να κάνετε κανένα τεστ για την καλύτερη φώτο σε κινητό στο σαιτ όπως κάνατε παλαιοτερα??? Ελπίζω σε απάντηση, ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Gvirginia

@Animamundi Τα περισσότερα sites λένε ότι έχει Quick Charge (8 ώρες με 10 λεπτά φόρτιση)

nick

ooookkkkkkk

αυτο το site όλο $#@%@#% λέει…. δηλαδή ότι πουλάει (iphone, nexus) λένε πως έχουν τις καλύτερες κάμερες κινητων…..

τότε τα Lumia 1020, το 808, τo lumix και άλλα πολλά (που έχουν φοβερά οπτικά μέρη, μεγάλο διάφραγμα, και άλλα χιλια δυο καλλούδια) που είναι;;;;;;

γιατι τώρα τελευταία πιστέυω πως αυτή η ιστοσελίδα πέρνει προμήθειες απο της εταιρίες για να λέει πως τα κινητά τους είναι τέλεια;;;;

(είμαι φωτογράφος και έχω προσωπική και επαγγελματική άποψη για το πιο κινητό έχει καλή κάμερα ή όχι, όπως επισης επειδη ήμουν προγραμματιστής στο παρελθόν και γκατζετάκιας, έχω άποψη και για τα κινητά)

Mary

Καλά ειναι ολοφάνερο ότι έχει πέσει χοντρό χρήμα! Έχετε ξαναδεί να γίνεται τεστ κάμερας την επόμενη μερα της ανακοίνωσης του; Δεν έχει κυκλοφορίσει καν!
Φαίνεσαι Google, χαλαρωσε

Themazerunner

https://fortheloveoftech.com/2015/04/28/nokia-lumia-1020-vs-samsung-galaxy-s6-edge-camera-comparison/

Πολυ αναλυτικο και με διαφορες συνθηκες φωτισμου.Αυτο το παραθετω για οσους αναφερουν τα Lumia.Προς Θεου κανενας δεν λεει οτι τα lumia δεν εχουν πολυ ποιοτικες καμερες.Προφανως ομως τα αποτελεσματα παιζουν στις λεπτομερειες και οπως και να το δει καποιος η διαφορα φαινεται στο συνολο.

Gvirginia

Το ανέφερα και σε προηγούμενο άρθρο (για το G4). Τα κινητά τα τεστάρουν με το εργοστασιακό λογισμικό τη στιγμή που τα παραλαμβάνουν, γι’αυτό το 1020 έχει χαμηλό score (και ίσο με το 930) μιας και δε το ξανατεστάρανε με πιο καινούργιο λογισμικό (πχ Cyan/Denim).

@Mary Το άρθρο τους λέει: “We’ve put a pre-release sample of the Nexus 6P through our industry-standard image quality tests prior to today’s launch and are delighted to bring you the results.” Δηλαδή τους είχαν στείλει πριν την ανακοίνωση, μιας και τα κινητά φτιάχνονται μήνες πριν την ανακοίνωσή τους.

@nick Τα κινητά που ανέφερες τα έχουν και για την εποχή τους – ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ – που είχαν τότε, ήταν κορυφαία. Απλά όπως ανέφερα παραπάνω, δε τα ξανατεστάρανε με καινούργιο λογισμικό και γι’αυτό αναφέρουν προβλήματα τα οποία έχουν διορθωθεί (focus, noise κτλ)

Mary

gvirginia εμένα πάντως κατι δεν μ αρέσει με αυτα τα τεστ, κατι βρωμάει! Και βασικά όπως λέει και πιο πάνω ο Tiamat 86 και 79 δια δυο βγάζει 82,5 δηλαδή στρογγυλεμένο 83. Το lg G4 έχει ακριβώς τα ίδια σκορ 86 και 79 και του εχουν βάλει σκορ 83, εδω πέρα το 84 απο που βγήκε;
Ασε που κάτω απο αυτα βρίσκεται το Motorola x style το οποίο εχω δει σε παρά πολλά review ότι έχει πολυ μέτρια καμερα! Πως γίνεται αυτο;

Gvirginia

Τα επιμέρους σκορ είναι στρογγυλοποιημένα στα 0 δεκαδικά ψηφία αλλά οι προσθέσεις γίνανε ΜΕ τα δεκαδικά ψηφία (έως 9 όπως αναφέρουν στη σελίδα τους). Το 10,4 είναι ίσο με το 9,6 αν τα στρογγυλοποιήσεις στα 0 δεκαδικά ψηφία (=10) , αλλά χάνεις ένα 0,8. Αν “χάσεις” 0,8 από 5 προσθέσεις έχασες σύνολο 4 βαθμούς. Το ρωτάει κάποιος στη σελίδα τους, γιατί έχει διαφορά με το G4.
Ένα EXCEL με διάφορους αριθμούς μπορείς να καταλάβεις αυτό που λέω. Πχ βγάλε μέσο όρο τους αριθμούς από 1 έως 10 χωρίς δεκαδικά και άλλη μία φορά με δεκαδικό το 0,4 (1,4/ 2,4/ 3,4) θα βγάλεις διαφορετικό μέσο όρο ΑΝ ΚΑΙ στρογγυλοποιημένα φαίνονται ίδια.

Επίσης, μόλις βγήκε το Ζ5 και κατέκτησε την κορυφή.

Ηλίας

Δλδ αν ειναι πρώτη η καμερα του s6 edge τοτε του s7 edge σε ποια θέση πρεπει να ειναξ ????

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.