Samsung Galaxy S5 και Sony Xperia Z2 concept video

Samsung Galaxy S5 και Sony Xperia Z2 μαζί με το LG G3 είναι τρια από τα πολυανεμενόμενα Android smartphones που θα κάνουν παιχνίδι μέσα στο 2014. Ποια θα είναι τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά; Ποιος θα είναι ο σχεδιασμός και η ποιότητα των υλικών; Στα δύο βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να πάρετε μια γεύση για το πως θα μπορούσαν να είναι τα S5 και Z2.

Galaxy S5 and Xperia Z2 concept, Samsung Galaxy S5 και Sony Xperia Z2 concept video

Galaxy S5 and Xperia Z2 concept, Samsung Galaxy S5 και Sony Xperia Z2 concept video

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
HtcFun

Πολύ ωραίο το S5! Μακάρι να ήταν έτσι.
Αλλά κάτι μου λέει ότι δεν θα είναι και θα έχουμε πάλι μια κλασική παστικούρα αλλά με την πλέον “πατενταρισμένη” ψευτο-δερμάτινη πίσω πλαστικουριά…

Ντινος

Τούμπανο το s5 μόνο η κάμερα πίσω με χαλάει.

DiChatz0707

Xenon flash ρε παιδια βαλτε, τι αλλο ζηταω…

Μιχαλης

Τρελα ειναι το s5…εννοειται οτι θα το παρουμε…..

Nio

Δεν μ’ αρεσει πλεον το “τετραγωνο” της Sony… Καθολου.
Το S5 με λιγο μικροτερα bezels θα ειναι πολυ ωραιο. Περιμενουμε κανα concept G3….

Νίκος

Ναι εντάξει σιγά μην κάνει η Samsung 4 giga ram 3 ναι νωρίς είναι ακόμα για 4

christos

πανεμορφο το s5 μακαρι να βγει ετσι.!!!!

ultra^b

Αν και αρκετά όμορφο το S5 είμαι ο μόνος που βρίσκω κάποια αρνητικά στοιχεία σε σχέση με τους τρέχον σχεδιασμούς τους και με ότι αυτά συνεπάγονται ;
– On-screen buttons
– No removable battery
– Huge camera sensor/glass

jimo

τωρα θα κραξω και ασ ειναι ασχημο !!

αλουμινιο απο το Iphone

64bit επεξεργαστη απo το iphone

αμα γινει ετσι ασ βαλει και android vanila Που ειναι πολυ κοντα στο ios (βλεπε nexus5) και εχουμε μια εμπορικη επιτυχία !!

μου αρεσει που οταν εβγαλε η apple τον 64Bit A7 ολοι λεγανε οτι ειναι αχρηστοι και μετα 2 μερες η samsung ανακοινωσε οτι θα βγαλει και αυτη 64Bit και ξαφνικα το θαυμα !!! οι 64bit σε κινητα ειναι οτι καλυτερο !!!

ας σταματησει να ακολουθει η samsung και ασ χαραξει δικη της πορεία !!

πανος

Μακάρι να ήταν έτσι το s5 αλλά μην τρέφουμε “φλούδες” ελπίδες. Η Samsung θα ακολουθήσει την πεπατημένη. . Το στοίχημα για την Samsung κατά την γνώμη θα είναι το magazine Ux.

Dimos

Jimo, ο A7 είναι κατασκευής Samsung…Η Samsung πρώτη κατασκεύασε και η Apple πρώτη το χρησιμοποίησε σε κινητό…

Panos7GR

@Dimos: Για να μην λέμε ότι θέλουμε το ότι τον επεξεργαστή τον φτιάχνει η Samsung δεν σημαίνει ότι η τεχνολογία είναι της Samsung! Η Samsung παίρνει έναν οδηγό και βάσει αυτού φτιάχνει τους επεξεργαστές. Θα μπορούσε να φτιάχνει μόνη της η Apple τους επεξεργαστές της, αλλά δεν έχει την τεχνογνωσία ούτε τα εργοστάσια. Γι αυτό απευθύνεται σε άλλους, όπως κάνει σε όλα της τα προϊόντα. Εξ άλλου περισσότερο εταιρία που ασχολείται με software είναι, μετά την χρεοκοπία της, και καλά κάνει και συνεχίζει.

σπυρος

Μπορει να είναι κατασκευής της Samsung αλλά να σου θυμησω ότι ήταν το μόνο smartphone το 5s με 64bit CPU… άρα λοιπόν να και σε κάτι που η Apple ήταν μπροστά από τους άλλους…

theo

παιδιά τα σχέδια για όλους τους arm cpu τα βγάζει η arm. απλά κάποιεσ εταιρείες όπως η apple,qualcom,samsung και άλλες δικαιούνται να αλλάξουν τα σχέδια και να τα τροποποιήσουν μερικώς. ούτε η apple ούτε η samsung έχει δικούς της 100% επεξεργατές. γιαυτό και οι επεξεργαστές arm έχουν παρόμοια απόδοση άμαν είναι ίδιας αρχιτεκτονικής(π.χ Α15) και παρόμοια ghz. παράδειγμα ο snapdragon 800 vs tegra 4. ο μεν crait 400 πυρήνας (cortex A15 με custom σχέδιο συγκεκριμένα με πιο λίγα στάδια pipeline για όσους ξέρουν τι είναι αυτο) ο δε cortex Α15. και οι δύο παρόμοια απόδοση αν και ο SD 800 σε πιο ψηλά ghz λόγω custom σχεδίου. όσο για τα 64bit επεξεργαστών η qualcom kai nvidia έκαναν παρομοιες δηλώσεις λέγωντας ότι ήταν στα σχέδια για τέλος 14 αλλά εφόσων η apple τα έβγαλε πρώτη τρέχουν να βγάλουν και αυτοι. οι apple άνοιξε την μόδα οι υπόληποι ακολοθυούν. το θέμα είναι ότι είναι παρόμοιας αρχιτεχτονικής με τους ήδη υπάρχων στο εμπόριο επεξεργαστές και το μόνο πραγματικό πλεονέκτημα είναι η υποσήριξη 4 gb ram. άντε και η assembly v8 που ούτε και αυτη έχει να δώσει κάτι τρελλό στον τελικό χρήστη. απλά είναι ένα στάδιο προς το μέλλον. κανείς δεν αντιγράφει τον… Συνέχεια »

Darth

@jimo αν και αντιπαθώ αρκετά την samsung (για δικούς μου λόγους) είσαι λάθος
κινητά από αλουμίνιο υπήρχαν πριν καν βγει το πρώτο iphone (από τιτάνιο μάλιστα υπήρχαν όχι μόνο αλουμίνιο)
64 bit cpu εχει βγει πριν καν βγουν smartphones
ένα τετράγωνο menu με εικονίδια (symbian)

ναι samsung είναι ΑΙΣΧΟΣ αλλά και η apple μιας από τα ίδια είναι……..

είναι κάτι σαν δύο λύκοι ένα γκρι και το άλλο μαύρο (ίδιο πράγμα….. διό άθλια αρπακτικά )

dimz

@jimo Η Apple δε ξύπνησε μια ωραία πρωία και είπε «Θα βγάλω 64bit ARM». Όπως όλες οι εταιρείες, συμπεριλαμβανόμενης και της Qualcomm, πήγε και πήρε από την ARM τα σχέδια για τους ARMv8 συμβατούς πυρήνες και κάθησε και έφτιαξε τον δικό της με βάση αυτούς, δεν εφηύρε κάτι.

Makis o guru

Θελω ενα s5 με 2k αναλυση να το λιωσω στις ταινιες! 😛 Ας αφησουν τα touch id και τις χαζομαρες. Μια μεγαλη καλη οθονη για ταινιες και διαβασματακι καλο ηχειακι για μουσικη μια καλη μπαταρια να κραταει 3 μερες ελαφρυ να ναι συν αλουμινιο και σωστη αναλογια οθονης με μικρα πλαισια για ευκολο κρατημα και θα σπασει ταμεια

σπυρος

Ο πρώτος 64bit βγήκε το 1990… άλλο ότι τα pc από το 2002 κι μετά που έχουμε στα σπιτια μας είχαν 64bit CPU να τα λέμε και αυτα..

sosimple

Αυτο μπορει να ειναι το s8-9, το s5 δε θα ειναι παντως..

killbillgr

Εγώ πάλι αντιλαμβάνομαι ότι η τεχνολογία στα κινητά ανεβάζει την ταχύτητα της στην εποχή μας, από 1g ram πήγα με στα 2g ram και σήμερα βλέπουμε και συζητάμε για 3g και 4g ram. Το ερώτημα είναι μας χρειάζονται τόσα πολα Specks ? που έχουν ξεφύγει εντελώς απο τα υπάρχοντα smart Phone που ξέρουμε και είναι πόλοι ικανά για το σήμερα που ζούμε.Το άλλο είναι να τα βλέπεις αυτα τα κινητά με τα τόσα καλά Specks με τιμές να κυμαίνονται στα 550+ €ΕΩΣ. 700+€ στην αρχική τους τιμή. Και να τρέχουν κάποιοι να τα προλαβουνε να τα αγοράσουν να είναι και οι πρώτοι που θα τα έχουν και στο εξάμηνο να είναι τουλάχιστον κάτω απο τα μισά λεφτά, π.χ το Νοκια lumia 920 που αγόρασα βλέποντας απο το γνωστη σελιαδα Σκρουτζ. Το πείρα μήνα Νοέμβριος 248€ περίπου με τα μεταφορικά, και αρχική τιμή εαν δεν κάνω λάθος απο το χρόνο διάγραμμα που κοίταγα όταν ξεκίνησε στην αγορά στα 730€~ περίπου και στο εξάμηνο κοντά 248. Δεν είναι κοροϊδία να κυνηγάς την τεχνολογία ξέροντας ότι η τιμή θα φτάσει σε τέτοια ποσα ? Εμένα απο την άλλη πλευρά και όπως νομηζω πόλοι απο εμάς μας αρέσει και μας συμφέρει να βλέπουμε και… Συνέχεια »

Αλέξανδρος

ωραίο το κόνσεπτ για το sαmsung S5 αλλά σε καμία περίπτωση η εταιρία να βγάλει κάτι τέτοιο!!!πιθανόν το S5 να είναι σαν το S4 με μικρές διαφορές..!!παρόλα αυτά ΕΛΠΊΖΟΥΜΕ!!
Απο την άλλη η sony μας έχει κουράσει ΠΑΡΑ μα Πάρα πολύ,εχουμε όλοι βαρεθει τις απότομες γωνίες και το συγγεκριμένo στυλ το οποίο είναι ίδιο με το sony xperia Z!!Όχι μόνο δεν κάνει σοβαρές αλλαγές αλλά προσπαθεί να κάνει όλα τα νέα μοντέλα της να κινηθούν στο ίδιο επίπεδο!!!
Z,Z1,Z ULTRA,Z2,T2 ultra,E1,ακόμα και το Tablet Z είναι σχεδόν ίδια μεταξύ τους εξωτερικά!
ελεος…ας κανει κατι καινούριο και να μην προσπαθεί να “μαγειρέψει” την ίδια “πετυχημένή” “συνταγή” :@

marios

Σαν ψεύτικό δείχνει το s5 χώρις καμία βελτίωση από τη samsung σε αντίθεση με το Z2 που έχει καλύτερο σχεδιασμό αλλά είναι και πολύ βελτιωμένο .

gt77

Τα σπαει το s5….

petran

Φαινεται πόσο πολύ προχωράει η sony απο μοντέλο σε μοντέλο και πόσο ίδια μενει η samsung το μόνο που ανεβάζει είναι οι τιμές στα υπολοιπα ακολουθει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.