Sony: Δεν θα δώσει Lollipop σε smartphones εκτός της σειράς Ζ

Από τότε που η Google ανακοίνωσε επίσημα το Android Lollipop, η Sony είχε πει ότι θα αναβαθμίσει ολόκληρη τη σειρά Z. Τότε όμως δεν είχαμε καταλάβει ότι εννοούσε ότι το update θα πάει μόνο στη σειρά Ζ. Σήμερα μέσα από το λογαριασμό της στο Twitter έκανε σαφές ότι τα mid-range Android 4.4 KitKat που κυκλοφόρησε πέρσι, δεν θα αναβαθμιστούν σε Lollipop και ζητά συγγνώμη.

Αν και άλλες εταιρείες με οικονομικά smartphones έχουν ήδη ξεκινήσει την αναβάθμιση, όπως για παράδειγμα η Motorola, η Sony έχει την δική της τακτική. Επομένως, μοντέλα όπως Sony Xperia C3, Sony Xperia E1, Sony Xperia E3, Sony Xperia M2, Sony Xperia M2 Aqua, Sony Xperia T2 Ultra και Sony Xperia T3, μένουν εκτός, πράγμα το οποίο αποτελεί έκπληξη.

sony lollipop, Sony: Δεν θα δώσει Lollipop σε smartphones εκτός της σειράς Ζ

sony lollipop, Sony: Δεν θα δώσει Lollipop σε smartphones εκτός της σειράς Ζ

sony lollipop, Sony: Δεν θα δώσει Lollipop σε smartphones εκτός της σειράς Ζ

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

49 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
inblx

Αυτά είναι…..

Παλι καλά που έχω Ζ δηλαδή.

Παντός, παλι καλά που οι devs τα υποστηρίζουν αρκετά

Δnμnτρns

Σοβαρά τώρα; Ένας από τους λόγους που πήρα το T3 ήταν ακριβώς γιατί έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά για την τιμή του και πίστευα ότι θα πάρει τα 5.0… Δε βρίσκω κάποιο λόγο να μην τα βγάλει για όλες τις σειρές που βγάζει κάθε χρόνο ένα μοντέλο (Ε, Τ, Μ, Ζ, C). η Samsung θα δώσει τα 5.0 και στα κινητά που κάνουν 200€! Αν είναι δυνατόν. Καθόλου σωστή κίνηση κατ’ εμέ. Αν ήταν μονοπώλιο τότε θα είχε νόημα αλλά αυτό θα κάνει πολλούς να στραφούν αλλού.

Γιάννης

Γενικά η Sony δε τα πάει καλά…. Πιστεύω αν δεν σταματήσει να παρουσιάζει smartphones τελείως θα δίνει μόνο ένα κορυφαίο μοντέλο μια φορά τον χρόνο.

Sot11

Για τη σειρά Ζ ποτε το υπολογίζει όμως; Αφού βγει η επόμενη έκδοση του android;

Vasilis

Ας ελπισουμε πως τουλαχιστον αυτη η αργοπορια να βγει σε καλο διοτι το 5.0 φερνει πολλα bugs.

Jorge

@Sot11 να σου πω καλύτερα και να βγάζει μόνο την σειρά Ζ. (Z Compact, Z & Z Ultra + Z Tablet) αφού θέλει να δώσει ποιότητα ας δώσει μόνο ποιότητα και ας αφήσει τα οικονομικά μοντέλα!!!!!!!

Vasilis

@Jorge Ας βγαζει οικονομικα μοντελα αλλα να ειναι ποιοιτικα και οχι καποια xperia βλεπε( J ,L κ.τ.λ).Το Ε4 και το Μ4 που εχουν βγει τωρα ειναι πολυ καλα και οικονομικα

Άγγελος

Τι να πω?
Ήθελα να δώ Lolipop στο Xperia E1

Anima mundi

Και το iphone 4s που κυκλοφόρησε το 11 πήρε το ios 8,δλδ αναβαθμίσεις 4ετίας η apple.
Σε αυτό οφείλω να τους παραδεχτώ.
Στο android ακόμα δε το πήρες πάλιωσε!!!

RigoMS

Εκεί στην Sony πρέπει να αγοράσουν όλοι από ένα βραχιολακι pornhub…τον παίζουν που τον παίζουν,τουλάχιστον να παράγουν και ενέργεια!

Θανος

Ουτε καν το T3 ultra.

Max91

@Anima mundi
Μη λεμε τα ιδια, η apple απο το 2011 που λες μεχρι τωρα εχει το 4, 4s, 5, 5s και το 6 αρα 5 κινητα ΛΟΓΙΚΟ ειναι να τα ενημερωνει οχι οτι καλα το κανει η sony απλα ας αφήσουμε τις συγκρίσεις.

Darth

καλά κάνει…….. το lollipop είναι πάρα πολύ βαρύ… και ακόμη κακογραμμένο…….. ακόμη και στο nexus 5 έχει αρκετά μειωμένη απόδοση σε βαθμό αρκετοί να πάνε στο 4.4.4

ακόμη θυμάμαι τι έχει γίνει με το neo v κλπ που απο 2.3 πηγαν σε 4,0………κατέρρευσε το σύμπαν ισα που δούλευαν όλα

kateriniotis

καλα λεει ο φιλος. Η 5.02 που εχω στο nexus 7-2013 πεταει αλλα η μνημηα ram ειναι στα 2gb.
δεν θα συνιστουσα να δουλεψουν lollipop κινητα με ram κατω απο 1.5 gb.
εκτος απο το xperia neo v και την χειριστη αλλαγη του σε 4.0, αλλο σκοτεινο παραδειγμα ειναι το samsung galaxy s3 απο 4.1 σε 4.3 και το κινητο γονατισε! Σε συνδυασμο με το touchwiz βεβαια,

Γιάννης σε λέω

“Ξυπνήστε” με το συμπάθιο λίγο ορισμένοι. Καλά κάνει και δε θα δώσει στα οικονομικότερα κινητά της Lollipop. H Motorola χρησιμοποιεί pure Android και η μετάβαση σε Lollipop θα είναι ομαλή, αφού δεν πειράζει καθόλου το original λειτουργικό όπως άλλοι (Samsung, Sony, Huawei και λοιποί). Τα πειραγμένα λειτουργικά, φέρνουν λαγκαρισματα, τα οποία ενδεχομένως η Sony ξέρει πως δεν μπορεί να αποφύγει δίνοντας το δικό της Lollipop σε οικονομικές συσκευές. Θα δείτε και ορισμένα οικονομικά Samsung κινητά πως θα πηγαίνουν με Lollipop μετά την αναβάθμιση… Θα λαγκαρουν και σε ακραίες περιπτώσεις θα σέρνονται, αναγκάζοντας τους χρήστες να προβούν σε μια νέα αγορά smartphone. Ομαλό Android είναι μόνο το pure Android, η ιστορία αυτό έχει δείξει.

Chris Original

@Darth Ειναι κακογραμμενο λες? Σκεφτομαι να αγορασω συντομα το Z3 Compact και αν ειναι να μην του περασω την 5.0.2 αμεσως μολις βγει αλλα να την αφησω να ωριμασει..με προβληματισες..
Εγω εχω ακομη το Neo (οχι το V) με 2.3 και επιτηδες δεν εβαλα την 4.0 – ευτυχως το γλιτωσα..

@kateriniotis Δλδ το Z3 Compact με 2 γιγα ραμ δεν θα εχει προβλημα ε? Για κανα χρονο τουλαχιστον…ε?
**και γω απο Κατερινη..

tasos13

Εσεις λετε για την σονυ..εδω εγω εχω τ αλφα..700 ευρω συσκευη και ειμαι ακομα στην 4.4!!!

djfapples

Το z3 κ το Z3 compact θα δουλεύει πολύ καλά με την 5.0.2 είναι δυνατά smartphone

AEK

ΔΕΝ ΞΑΝΑ ΠΕΡΝΩ SONY ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΤΡΕΛΟΣ ΦΑΝ ΤΗΣ Xperia m2 Aqua.

alexander

Αυτα παθαινεις με android περμενεις να υποστηριξουν της συσκευες κ εισαι με ερωτηματικο ΜΕΓΑΛΟ εαν παρει αναβαθμιση ή οχι κ εισαι στο ΕΛΕΟς τον εκαστοτε μεγαλων ΚΟΛΟΣΩΝ για μενα 2 λυσεις εχουμε ως καταναλωτες ΙΟS κ ΝΕXUS ΣΥΣΚΕΥΕς

Darth

@Chris Original ουτε στο nexus ακομι δνε δουλευει σοστα…… αν το παρεις στο στην 4,4,4 και μετα βλεπεις

Joe

Η Sony από ότι φαινεται θα παει κατευθείαν στην 5.0.2 (και όχι τη 5.0) οποτε αυτό είναι καλο γιατι η 5.0.2 εχει λυσει πολλα προβλήματα της 5.0.

naxxman

Καλά κάνει.
Ή υποστήρηξη, μιας και μερικοί αναφέρετε τα iPhone, δεν σημαίνει να τρέχει η συσκευή την τελευταία εκδοση λειτουργικού αλλά να δουλεύει η συσκευή και να υποστηρίζεται απο την ίδια την εταιρία.
Πρωσοπικά έχω το Motorola Moto X (1st gen) και το Xperia SP. Το SP η Sony το άφησε στην 4.3 αλλα ακόμα υποστηρίζει της εφαρμογές της, και ακόμα και μετα απο την τελευταια ενημέρωση, όταν το είχε ανακοινώσει πως δεν υα πάρει αλλη έκδοση android, έβγαλε 2 ενημερωσεις.
Προφανώς, αν γινόταν αναβάθμιση σε 4.4 θα χαλούσε η εμπειρία χρήσης.

Επίσεις έχω το πρώτης γενιάς (2012) Nexus 7 με περασμένη την 5.0.2. Δεν τρέχει καλά, γεμίζει η RAM για πλάκα σε σημείο που δεν μπορω να έχω 2 tabs ανοικτά στο OPERA, όχι Chrome, O-P-E-R-A…..!!!!!!

Αν λοιπον το Lollipop κανει τις συσκευές αργές και χαλάει την εμπειρία χρήσης, καλά κάνει δεν δείνει lollipop.

kateriniotis

Είπαμε η 5.02 θέλει 1.5 gb ram και πάνω για να δουλέψει απροβληματιστα.
@chris original πρώτος θα είσαι με το z3 compact , όχι απλά καλά!!

dimitrisoleo

Εγω παντως στο moto g 2014 που εχω απο τοτε που πηρε 5.0.2 εχει πολυ καλύτερη διαχειριση μνημης (400mb διαθέσιμα απο 880 mb ram) απο πρωτα με κιτκατ και γενικα παει πολυ καλα σε σχεση με αλλα κινητα στην κατηγορια του…!!!

leontios

naxxman βάλε τη spirit ROM στο grouper σου ή tilapia έχεις και θα δεις άσπρη μέρα πίστεψε με
ένα σου λέω linaro chaintool !!!!!

theomak

Απλά καραγκιόζηδες. Γι’ αυτό και πάνε κατά διαόλου.

mkv

δυστιχως ετσι ειναι … αυτες οι μικροαναβαθμισεις του android δεν ξερω γιατι ειναι τοοοσο βαριες δλδ απο 4.1 το s3 πηγε στην 4.3. Στην αρχη το κινητο πεταγε αλλα με την παροδο του χρονου αστα να πανε… Ολοι συχναζουμε να λεμε οταν το κινητο μας ΚΑΠΟΤΕ θα παρει την ενημερωση “Ναι ρε γμτ θα παρει την 4.4” η οποια αλλη ενημέρωση. Σε ios τωρα το να παει απο 8.0.1 σε 8.1 δν ειναι ΤΙΠΟΤΑ..
Και πειτε μου λιγο, γιατι δεν περνει την 4.4 το s3 αφου το core 2 εχει λιγοτερη ραμ. Μας κοροϊδεύουν συγουρα. Και ας εκαναν τον launcher πιο ελαφρυ ρε γμτ οπως το s6 απλα και μονο για τα ριμαδια τα bugs που εχει η 4.3 δεν αντεχω αλλο ενα κινητο με λειτουργικό γεματο bugs. Ειναι τοσο κακογραμενο και ωρες ωρες μου τρωει κατι κολληματα. Απορω γιατι η samsung δεν το κοιταει αυτό σε παλαιοτερες ναυαρχίδες γιατι παρα πολλοι ακομα πιστευω εχουν s3. Ετσι θα πεσει η πελατεια…… συγουρα!!!!

Μάνος

Κάτι λίγο άσχετο, LG G3,S5 ή Moto X (2 gen)?
Κατά τα άλλα, αυτό που κάνει η sony ίσως βγει σε καλό σε χρήστες τον άλλον συσκευών, γιατί μπορεί να έχουν παρουσιαστεί προβλήματα στον κώδικα και πολλά lags.

dimitrisvolos

Απο οικονομικες συσκευες μόνο το moto g 2014 αξιζει!!! Κατευθείαν αναβαθμίσεις μιάμιση μερα μπαταρια και πολυ σταθερο!!! Οσο για την μνημη ραμ που λενε πολυ πως χρειαζεται πανω απο 1.5 gb ram για να δουλεψει καλα το lollipop αυτο ειναι χαζομαρες… Απο τοτε που πηρε 5.0.2 το moto g εχει πολυ καλυτερη διαχείριση μνημης ( περιπου 430 mb ram διαθέσιμα απο τα 880mb ram) αποτι πρωτα με κιτκατ!!!

Stavros

kateriniotis…

φιλε εχω το moto g 1ης γενιας με 1gb ραμ και 5,0,2.. τρεχω angrybirds-navigon-outlook και εχω 424mb ελεθευρη μνημη…

δηλαδη το touchwiz και το καθε touchwiz πιανει 400+ mb και λετε οτι τα κινητα θελουν πανω απο 1.5gb για να παιξουν????

takis

Μανος … G3 κατα την γνωμη μου….

dim

Παιδια η Sony παλι εταξε λαγους με πετραχιλια και τα πηρε πισω!!!! Αν ανατρεξετε στο παλαιοτερο αρθρο σας ειχα πει με σχολιο να μην χαιρεστε τοσο νωρις….το εκανε για να πουλησει οσα της ειχαν μεινει….και παλαιοτερα τα ιδια εκανε….καθε φορα τα ιδια κανει…γι’αυτο παει ολο και περισσοτερο στον πατο…..Και αν δειτε οι περισσοτερες εταιριες ειναι πιο προσεκτικες κι οταν λενε οτι θα αναβαθμιστει ενα μοντελο τους, συνηθως αυτο γινεται…..η Sony λεει τα αναβαθμιζω ολα και μετα τα παιρνει πισω….

vaskor

@ theomak , έκανες το σχόλιο της εβδομάδας…

Γιώργος

Sony=tragic
Ασχολείστε ακόμη με αυτήν την πρώην εταιρεία? Ένα Playstation της έχει μείνει , στα υπόλοιπα είναι πάτος.

edd

Το moto g είναι σχεδόν vanilla. Τα sony έχουν αρκετές αποκλειστικες εφαρμογές. Δε λέω, καλοδεχουμενες οι αναβαθμισεις, αλλά προσωπικά με ενδιαφέρει περισσότερο να δουλεύει η συσκευή. Πρωην κάτοχος galaxy s advance, απο τοτε που πήρε μια μοναδικη αναβάθμιση δε μπορουσα να απαντήσω κλήση. Αναγκαστηκα και ασχοληθηκα με roms. Νυν κάτοχος xperia sp, δε με πείραξε καθόλου που δεν πήγε σε 4.4 γιατί το κινητό δουλεύει απροβληματιστα για τα λεφτά του. Όπως είπε ο naxxman απο πανω, παίρνει minor αναβαθμισεις ακόμα. Θα μπορουσα να πάρω moto g, αλλά δε ζητάμε όλοι τα ίδια πραγματα. Κάποιοι θέλουν ποιότητα, κάποιοι επιδόσεις. Γενικά οτι πληρωνεις παίρνεις. Δε μπορείς να τα εχεις όλα, οποτε επιλέγεις τα σημαντικά για σένα. Μετα απο ενα εξάμηνο χρήσης έχω γίνει sonakias, γιατί η εταιρεία δείχνει οτι ενδιαφέρεται άσχετα απο τις εκδόσεις android.

mech.al.

Μη λεμε οτι μας κατεβει, το lollipop απασχολει λιγοτερο ραμ απο το kitkat…Με κιτκατ ειχα 150 με 200mb κενο ραμ, ενω με λολλιποπ σταθερα εχω κενο 380mb στο moto g 2014.Το εχουν πει σε πολλα διεθνη φορουμ, οτι το τελευταιο ειναι πιο λητο απο το προηγουμενο.

Darth

@mech.a στης συσκευές με μικρή ανάλυση ναι…. στο 1080 και πανό γίνετε της ποπης…….. εκεί που το fb έτρωγε 140 mb ram τώρα χτυπάει 185 195 το viber και γενικός όλα το ίδιο……….. οσο είναι άδειο πάει πολύ καλύτερα αλλα μόλις περάσεις κατι καταρρέει το σύμπαν (κάτι που δεν γινόταν με το 4.4) (δοκιμασμένο σε ένα s5 φίλου και το nexus 5 δικο μου) }
από την άλλη στο moto g/moto g2014 βελτιώθηκε η κατάσταση το ίδιο και σε s3 (custum rom) από την άλλη το ίδιο χάος με την ram επικρατεί στο s4 (custum rom)

Ιωάννης jb

Ας δούμε τα πράγματα όπως είναι… Ότι κινητό έχει αναφερθεί πως δε θα πάρει το 5.. Στη καλύτερη των περιπτώσεων έχει 1gb ram και 8gb rom νομίζω πως σαν συσκευές είναι εξαιρετικές… αλλά σε ram και rom υποφέρουν και δεν είναι για πολλά πολλά.. πχ. το t3 με 5 ενημερωμένες εφαρμογές και fb του απομένουν λιγότερα από 150 mb στην ram διαθέσιμα… και νομίζω πως είναι και το πιο ακριβό από αυτά που αναφέρει η Sony πως δε θα πάρει άλλο update!!!!! Άρα ας μη κράζουμε την εταιρία η οποία στο κάτω κάτω ζητάει και συγνώμη που κάποιοι πήραν τις συσκευές και θα ήθελαν το συγκεκριμένο update. Από το να βάλει κάτι ακόμα πιο βαρύ από το kit kat και να χαλάσει ακόμη περισσότερο την εμπειρία χρήσης προτιμάει να μείνει στα αυγά τις!!!! Άλλωστε το είπα και παραπάνω τα συγκεκριμένα κινητά δεν είναι και για πολλά πολλά λόγο τις σχετικά μικρής μνήμης rom και ram!!!!! Από την άλλη τα χαρακτηριστικά του t3 δεν είναι και ότι να ναι….. και νομίζω πως με λίγη παραπάνω προσπάθεια θα μπορούσε να γίνει το update και να δουλεύει και μια χαρά η συσκευή!!!!! γιατί και με το kit kat που την έχουμε είναι μετριότατο!!!… Συνέχεια »

kostas

Εγώ που είμαι κάτοχος Z1 Compact θα το πάρω δηλαδή έτσι? Και αν ναί ξέρουμε πότε?

vasilis

@kostas όλη η σειρά Ζ θα πάρει lollipop. Για το πότε θα το δώσει η Sony κανείς δεν το ξέρει.

kateriniotis

Το moto g ειναι καθαρο android και πλησιαζει στα nexus. Δεν εχει ουτε touchwiz, ουτε SenseME, ουτε Xperia UI.

Μάκης

Τελικά ανακοίνωσαν πως προς το παρόν δεν γνωρίζουν ποια άλλη συσκευή θα το πάρει. Άρα άκυρη η είδηση

gianna

το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξεκινήσει lollipop από Ζ3 , Ζ3 compact . περιμένουμε να δούμε πότε θα ξεκινήσει

George

Μάκη έχεις δίκιο το διάβασα και εγώ αυτό οπότε δεν είναι ακόμα σίγουρο τι θα γίνει !! Ας περιμένουμε και μακάρι να άλλαξαν γνώμη

ArisSs

Εδω δεν πηρε το Xperia SP android KitKat και θελετε να παρουν τα αλλα smartphones android L;; :Ρ

Nick

Ερώτηση: Τι είναι προτιμότερο, mid-range συσκευή που τρέχει απροβληματιστα σε περασμένη έκδοση Android (βλέπε Xperia T, SP, με την 4.3 κλπ) ή συνεχής υποστήριξη με όλα τα καλούδια κλπ, με φουλ λαγκαρισματα κολλήματα και επανεκκινησεις;
Προσωπικά για μένα (κάτοχος Xperia T) το πρώτο, χωρίς βεβαίως να σημαίνει ότι δεν θα ήθελα ιδανικά να μου δώσει η Sony kitkat & lollipop και να συνεχίσει να πετάει η συσκευή. Φαντάζομαι θα συμφωνούν πλέον μαζί μου οι φίλοι κάτοχοι galaxy S3.

Χρήστος

ΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑ κριμααα. Και το moto e που κανει 80€ πήρε lollipop 👏🏻👏🏻μπράβο Sony! 😂 .

panos

Ρε παιδιά η έκδοση του Android που έχετε δουλεύει;;; Αν ναι τι αναβάθμισεις θέλετε; Όταν αναβαθμηστηκε το neo v γονάτισε το κινητό. Η Sony δεν θέλει να κάνει το ίδιο λάθος και γίνεται πολύ προσεκτική με τις αναβαθμίσεις!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.