Facebook: Οι χρήστες κάνουν όλο και λιγότερα status updates

Αν είστε χρήστες του Facebook θα έχετε παρατηρήσει σίγουρα ότι η αρχική σελίδα σας είναι γεμάτη από re-shared memes, videos και διάφορα links για άρθρα. Με τον καιρό μειώνονται όλο και περισσότερο τα προσωπικά updates.

Το ίδιο το Facebook έχει επικεντρωθεί στο να πουλά την πλατφόρμα του σε εταιρείες και οργανισμούς που θέλουν να διαφημιστούν, και οι χρήστες δεν επιλέγουν να κάνουν προσωπικά updates.

Σύμφωνα με την αναφορά του TheInformation, από τα μέσα του 2014 μέχρι τα μέσα του 2015 σημειώθηκε 5.5% πτώση στα συνολικά posts. Τα personal updates στο Facebook μειώθηκαν κατά 21% στο ίδιο διάστημα, ενώ φέτος η πτώση μειώθηκε, αλλά παραμένει ψηλά στο 15%.

Το Facebook έχε δημιουργήσει μια ειδική ομάδα για να βρει τρόπους παρότρυνσης των χρηστών στο να μοιράζονται περισσότερα πράγματα. Τα προσωπικά updates έχουν πιο εξέχουσα θέση στο News Feed και έκανε πιο εύκολη τη διαδικασία να ποστάρεις κάτι. Αυτά φαίνεται να βοήθησαν στην μείωση της πτώσης, αλλά δεν είναι αρκετά να την αναστρέψουν.

Όπως αναφέρει και το TheInformation, τα δεδομένα αυτά δε σημαίνουν ότι άρχισε η κάθοδος του Facebook, καθώς έχει μια τεράστια βάση χρηστών, όμως δείχνει ότι με τα χρόνια αλλάζει ο τρόπος χρήσης του.

facebook status updates, Facebook: Οι χρήστες κάνουν όλο και λιγότερα status updates

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KostasB

Δεν κοιτάνε που σε λίγο θα χρειαζόμαστε υπερυπολογιστές για να τρέξουμε το fb που κολλάει μην πω σαν τι, θέλουν να κάνουμε και status updates…

ChrisG

άρχισε ο κόσμος να ξυπνάει και βλέπει τι παιχνίδι παρακολούθησης,δύναμης και πλούτου παίζεται στις πλάτες του.αν μπορούνε να διαγράψουν και τους λογαριασμούς τους μαζικά ακόμη καλύτερα.αν δεν τους δείξει ο κόσμος οτι τέρμα το δούλεμα ώς εδώ…αυτοί δεν πρόκειται να σταματήσουν ποτέ.
τους πόνεσε η 5,5% πτώση σχολίων.φαντάσου τι θα γίνει στο 50%.τα καημένα…

Γιώργος Κ.

Chris G με χίλια! Σωστός

Thessaly

Ας βάλουν live streaming και σε εμάς τα Android να αποκτήσει ένα ενδιαφέρον…!!!!!
Samsung Galaxy S7

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.