Adblock Plus: Φέρνει τις “αποδεκτές” διαφημίσεις στον browser

Όλοι γνωρίζουμε το δημοφιλές λογισμικό Adblock Plus, το οποίο μπλοκάρει κάθε διαφήμιση στον browser, ώστε να σερφάρουμε ανενόχλητοι. Η ίδια εταιρία πίσω από το Adblock Plus, προωθεί μια νέα υπηρεσία, η οποία θα φέρει πίσω τις διαφημίσεις στην οθόνη.

Αντί να συνεχίσει να αποκλείει κάθε διαφήμιση από τον browser, ο λόγος για τον οποίο έγινε το λογισμικό διάσημο, το Adblock Plus ελπίζει να αντικαταστήσει τις μεγάλες, άσχημες και ενοχλητικές διαφημίσεις, με κάποιες άλλες λιγότερο ενοχλητικές.

Αυτό θα το υλοποιήσει με την δημιουργία ενός Ad Marketplace, με το οποίο θα επιτρέπει σε blogs και websites να επιλέξουν «αποδεκτές» διαφημίσεις για τον ιστότοπό τους. Κάνοντας αυτό, όταν κάποιος χρήστης επισκεφτεί την σελίδα τους και έχει ενεργοποιημένο το Adblock Plus, θα δει τις συγκεκριμένες «αποδεκτές» διαφημίσεις.

Το marketplace είναι μια προέκταση του προγράμματος Acceptable Ads, της Adblock Plus το οποίο τρέχει από το 2011. Εάν κάποια εταιρεία πλήρωνε συγκεκριμένο αντίτιμο, μπορούσε να ξεμπλοκάρει τις διαφημίσεις της για να φαίνονται και σε χρήστες που χρησιμοποιούν το Adblock Plus. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε από τότε περιορισμένη εφαρμογή, αφού εκτός από το να πληρώσεις την Adblock, έπρεπε να συνεργαστείς μαζί τους για να καταστήσεις τις διαφημίσεις «αποδεκτές».

Η Adblock Plus ελπίζει ότι με το νέο marketplace θα υπάρξει μεγάλη εξάπλωση στην χρήση των «αποδεκτών» διαφημίσεων. Καμία από αυτές τις διαφημίσεις δεν θα κάνει tracking τον χρήστη από site σε site και θα είναι περιορισμένες όσον αφορά στο μέγεθος και την τοποθέτηση μέσα στο site.

Οι εκδότες θα κρατούν το 80% των εσόδων από τις διαφημίσεις, με το υπόλοιπο 20% να διαμοιράζεται στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους. Η Adblock Plus θα λαμβάνει περίπου 6% από τα συνολικά έσοδα. Παρόλα αυτά οι εκδότες δεν φαίνονται να είναι αρκετά ευχαριστημένοι, καθώς οι συγκεκριμένες διαφημίσεις θα έχουν περιορισμένη δυνατότητα για κέρδος, σε σχέση με τις παλιές οι οποίες θα ήταν μεγαλύτερες και τοποθετημένες σε καλύτερα σημεία.

Το Ad marketplace ξεκινάει σήμερα σε beta λειτουργία, με την full λειτουργία του να αναμένεται αργότερα αυτό τον χρόνο.

Δείτε το video:

Adblock Plus ads, Adblock Plus: Φέρνει τις “αποδεκτές” διαφημίσεις στον browser

Adblock Plus ads, Adblock Plus: Φέρνει τις “αποδεκτές” διαφημίσεις στον browser

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αποστόλης Ρόδος

Καμιά Ελπίδα

ΑντώνηςΤ

Κοινώς “νταβατζιλίκι”…

shadgr

Εντάξει είναι ενοχλητικές οι διαφημίσεις, αλλά από κάπου πρέπει να πληρωθούν όσοι μας παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες.. Δεν είμαι fan τέτοιων προγραμμάτων.. Εξάλλου η υπερπροσπάθεια του προγράμματος να “κόψει” τις διαφημίσεις, στοιχίζει σε περισσότερη επεξεργαστική ισχύ.
Και μην ξεχνάμε ότι πλέον σχεδόν όλα τα sites, γνωρίζουν την ύπαρξη και χρήση του adblock από τον τελικό χρήστη και κόβουν περιεχόμενο!

Mansol

Ξεφτύλες…

George

@shadgr
Δεν εχω διαβασει πιο λαθος τοποθετηση

@Αποστόλης Ρόδος
Υπαρχουν και αλλα καλυτερα λιγο ψαξιμο θελει

Eleonora

Τα site το εχουν παρακανει με τις διαφημισεις.Δεν μπορει για να ανοιξεις μια σελιδα,να πρεπει να κλεισεις 3-4 pop-ups ή ενω διαβαζεις/βλεπεις κατι,να πεταγεται διαφημισει.Το χειροτερο,δε,ειναι οτι για τις κλεισεις σου φευγει η πιστη,γιατι το Χ το εχουν κρυμμενο σε καποιο σημειο της διαφημισης.

ΑντώνηςΤ

Το πρόβλημα δεν είναι με τα στατικά banner, αλλά κάποιες διαφημησεις έχουν γίνει σαν τα φώτα του Las Vegas… θέλουμε να διαβάσουμε το περιεχόμενο και δεν μπορούμε από αυτά τα φωτορυθμικά τα οποία αποσπούν την προσοχή μας. Μερικά site μοιάζουν πιο πολύ με ταπετσαρίες διαφημίσεων και όχι με site. Για να μην αναφερθώ στα site που είτε σε έχουν γεμίσει με popup, full page, διαφημησεις που είναι στο background και αν κανείς κλικ πηγαίνουν εκεί, διαφημίσεις που ανοίγουν μονές τους νέα παράθυρα και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Κάποια απλά το έχουν παρακάνει και αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι ότι διώχνουν κόσμο και φυσικά κλικ δεν παίρνουν. Κάποτε συμμετείχα σε ένα site το οποίο έκανε refresh την σελίδα κάθε 3’. Τους είχα πει ότι με αυτήν τη ταχτική θα το κλείσετε και όντος σύντομα σιγά σιγά αραίωνε ο κόσμος ως ότου έγινε site φάντασμα. Και το γραφεί κάποιος ο οποίος έχει site με χιλιάδες επισκέψεις ημερησίως, αλλά πάντα σεβόμουν τους χρήστες. Τώρα τι εννοούν αυτοί καλές διαφημίσεις ένας θεός ξέρει. Τι κάνουν face control στο περιεχόμενο τους δηλαδή. Θα βγάλουν κάποια λεφτά και σιγά σιγά ο κόσμος θα βγάζει το add block plus πηγαίνοντας σε νέο. Η ταχτική μου είναι… Συνέχεια »

kakal0s

ublock origin παιδια, μπλοκαρει τα παντα.

Nio

Εγώ δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόγραμμα και από ότι βλέπω ούτε χρειάζομαι. Μόνο techblog.gr μπαίνω και δεν έχω πρόβλημα. Αντε και κάνα skroutz και τίποτα Google ειδήσεις.

ChristosT

Προσωπικά 3 χρησιμοποιώ γιατί το θέμα ad’s έχει μαμηθεί. Δεν σερφάρεις πλεόν αλλά βλέπεις την κάθε ανοησία του κάθε ανοήτου. Άν θέλω να εξαιρέσω κάποιο site το κάνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AdBlock Plus Google Google Chrome

“Ψεύτικο” Adblock Plus κατάφερε να μπει στο Chrome Web Store

Μια μη αυθεντική έκδοση του πρόσθετου Adblock Plus κατάφερε να βρει τον δρόμο του στο επίσημο Chrome Web Store, όπου κατάφερε να ξεγελάσει περίπου 37.000 χρήστες να το κατεβάσουν, πριν την απόσυρσή του.

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.