iOS 8, 9 features που “αντέγραψε” από το Android και άλλους

To iOS 8 παρουσιάστηκε πριν από 2 μόλις ημέρες κατά την διάρκεια του WWDC 2014 στο San Francisco. Είδαμε όλα τα καινούρια features που είχε να μας δείξει η Apple στο νέο λειτουργικό της σύστημα για iPhones και iPads αλλά μάλλον κάποια από αυτά κάτι μας θύμιζαν και κάπου τα είχαμε ξαναδεί, σε Android, apps και υπηρεσίες όπως Dropbox και WhatsApp.

Τα χαρακτηριστικά που κάπου τα έχουμε ξαναδεί είναι εννέα στον αριθμό:

Το Spotlight το οποίο βελτιώθηκε αρκετά και μεταξύ άλλων επιτρέπει και το search στο ίντερνετ. Όμως το Android της Google έχει το ίδιο feature εδώ και καιρό.
, iOS 8, 9 features που “αντέγραψε” από το Android και άλλους

Το νέο πληκτρολόγιο στο επόμενο iPhone θα έχει ένα feature που ονομάζεται QuickType και το οποίο μπορεί να προβλέψει τη λέξη που θέλεις να γράψεις. Δηλαδή κάτι σαν αυτό που εδώ και χρόνια έχουν τα Android και BlackBerry κινητά.
, iOS 8, 9 features που “αντέγραψε” από το Android και άλλους

Μιας και μιλάμε για πληκτρολόγιο, το iOS 8 θα επιτρέπει επιτέλους να εγκαταστήσετε third-party keyboards. Αυτό σημαίνει ότι πληκτρολόγια όπως SwiftKey και Swype θα μπορούν πολύ σύντομα να εγκατασταθούν σε iPhones και iPads. Το Android επέτρεπε πάντα την εγκατάσταση third-party πληκτρολογίων.
, iOS 8, 9 features που “αντέγραψε” από το Android και άλλους

Η Siri αναβαθμίστηκε επίσης και πλέον ενεργοποιείται μέσω της φωνής λέγοντας απλά τη φράση «Hey, Siri» και χωρίς να αγγίζετε την οθόνη του κινητού. Αυτό φυσικά μας θυμίζει το «OK, Google».
, iOS 8, 9 features που “αντέγραψε” από το Android και άλλους

Όλες οι φωτογραφίες του iPhone συγχρονίζονται στο iCloud. Τα Android κινητά το κάνουν αυτόματα μέσω του Google+ photos και σε αντίθεση με την Apple, η Google σου δίνει απεριόριστο storage για τις φωτογραφίες σου.
, iOS 8, 9 features που “αντέγραψε” από το Android και άλλους

Το iOS 8 θα επιτρέπει σε εφαρμογές τρίτων να καθορίζουν τα widgets στο notification center πράγμα το οποίο το Android το επιτρέπει πολύ καιρό.
, iOS 8, 9 features που “αντέγραψε” από το Android και άλλους

iCloud Drive, η νέα υπηρεσία file sharing για Macs, iPhone, iPads, ακόμα και Windows PC, επιτρέπει να εργαστείτε πάνω σε οποιοδήποτε αρχείο (εικόνες, PDF, έγγραφα απευθείας από το iCloud) με όποια συσκευή και να χρησιμοποιείτε. Φυσικά και μας θυμίζει το Dropbox και Google Drive.
, iOS 8, 9 features που “αντέγραψε” από το Android και άλλους

Το ανανεωμένο iMessage θα επιτρέπει την αποστολή ηχητικών μηνυμάτων και video απευθείας μέσα από την εφαρμογή ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα μετά κάποιο καιρό συγκεκριμένα μηνύματα να διαγράφονται αυτόματα, βλέπε WhatsApp και Snapchat.
, iOS 8, 9 features που “αντέγραψε” από το Android και άλλους

Τέλος, το App Store θα σας επιτρέπει να βλέπετε video demos των apps πριν πατήσετε download. Το Google Play store για Android apps έδειχνε πάντα video demos.
, iOS 8, 9 features που “αντέγραψε” από το Android και άλλους

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

66 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimpep

Σίγουρα

Αλλά δεν υπάρχει πλέον παρθενογέννεση!

vasilis

Ε, και;;;;;;
Καμία εταιρία δεν μπορεί σε αυτά που προαναφέρθηκαν να ξανά ανακαλύψει τον τροχό. Απλά τα βελτιωνεις όσο μπορείς!
Με την ίδια λογική το android στα πρώτα του βήματα , αντέγραψε πολλά χαρακτηριστικά του ios. Δεν θα έπρεπε; καλά έκανε, τα εξελιξε κιόλας. Τώρα η apple γιατί να μην εξελίξει σε κάποια βήματα παραπέρα κάποιες λειτουργίες του os της; Δεν είναι μεμπτό, παρά μόνο καλό κάνει στον τελικό καταναλωτή…σε σένα που το έγραψες, σε μένα που το διαβάζω και σε όλους όσους θα μπούνε εδώ…
οι επιλογές μας μεγαλώνουν…

gkagman

Ειναι σε καλο δρομο αντε και του χρονου multitasking. . .

Panos7GR

Άρθρο – φωτιά, αλλά οι αλήθειες να λέγονται.
Η απόδειξη ότι η Apple έμεινε πίσω και τώρα απλά ακολουθεί την πεπατημένη. Από το WWDC κρατάω το HomeKit. Το αυτοματοποιημένο σπίτι έρχεται όλο και πιο κοντά… Εκεί της βγάζω το καπέλο γιατί πρόλαβε τον ανταγωνισμό!

someone

Δηλαδή στην ουσία όλα τα καινούρια feature του ios 8 (που πιο πολύ μικρά “tricks” ηταν) ήταν διαθέσιμα στο Android εδώ και αρκετά χρόνια.

tve

Ελεος ρε παιδια με την apple! Πως γινεται οταν κανει κατι στο λειτουργικο της, που υπαρχει ηδη καπου αλλου, να ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ και οταν το κανουν οι αλλες εταιριες να μην λεει κανενας τιποτα? Δηλαδη απο την apple δεν εχει αντιγραψει κανεις τιποτα?
π.χ το icloud drive, Δηλαδη η google δεν αντεγραψε το dropbox στο google drive?
Πρεπει να καταλαβετε οτι αυτες οι αντιγραφες καλο κανουν στους καταναλωτες!
Ο καθενας διαλεγει οποιο κινητο του αρεσει και οσο περισσοτερες αντιγραφες γινονται τοσο καλυτερα για αυτον! Ειναι καταντια πλεον αυτο το μισος για την apple και για την καθε apple

Drinos

Το θεμα ειναι πως πλεον θα εχεις ολα αυτα τα features στην apple συσκευη σου χωρις να κολλαει το παραμικρο σε αντιθεση με το android……
Βεβαια ολα αυτα υπηρχαν κανοντας jailbreak..απλα τωρα αυτα βγηκαν και επισημα..

thalis

Η apple όμως δεν μας έχει ζαλίζει τα ουμπαλα με τις μηνύσεις οτι και καλά όλοι την αντιγράφουν ; αρε ξύλο που θέλουν ! Ντροπή σε όλους που αντέγραφαν τα τετράγωνα εικονίδια με τις στρογγυλεμένες γωνίες…

Sot11

Μπράβο ωραια άρθρα! Με αυτο το σκεπτικό μπορώ και εγω να πω οτι η google αντέγραψε το iCloud με το google drive που δημιούργησε πολυ καιρό αργότερα, το multitasking που αντέγραψε η google απο το n9, το google search που αντέγραψε απο το spotlight και την siri, και δισεκατομμύρια λειτουργίες που αντέγραψε η google απο το Symbian!!!! Α και εννοείται δεν ξεχνάμε το hangouts που ειναι μια αντιγραφή του iMessage, Skype, whatsapp, snapchat και το viber και το bbm!!!! Με αυτα όμως δεν ασχολήθηκε κανεις, μόνο με το τι αντιγράφουν άλλες εταιρίες ασχολείστε! Αυτο θα πει αντικειμενικότητα…….

Μάκης

@Drinos +1
Αυτό ακριβώς. η Apple στο λεει ξεκαθαρα “Δε θελουμε να βαλουμε ό,τι είναι τεχνολογικά επιτεύξιμο αλλά ό,τι τεχνολογικά χρήσιμο.”(και φυσικά η σπόντα πάει στα τεράστια και δυσχρηστα ταμπλετοφωνα με τις αμετρητες λειτουργιες που ο μεσος χρηστης δε θα χρησιμοποιησει ποτε). και αυτό ισχύει τόσο σε επίπεδο hardware οσο και σε software. Επιλογές υπάρχουν πολλές και για ολες τις τσεπες οποτε δε καταλαβαινω γιατί αυτη η κόντρα και ο πόλεμος μεταξυ apple-android…αν δε σ’αρεσει το iphone πας σε android και το αντιστροφο! Τι νόημα έχει αυτη η συζήτηση δε καταλαβαινω…

temasek

Ρε drinos που το ειδες το lag;;;δηλαδή τα Μ8,Ζ2,nexus 5 τα επιασες και το πρώτο πράγμα που σου ήρθε στο μυαλό είναι το lag;

jonjon

Μια χαρά! Βάζει κάποια πράγματα που για κάποιους έλειπαν , έχουν κάνει την έρευνα τούς ξέρουν που πάσχουν δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη!

dimpep

Κάτοχος android,

όπως και να το κάνουμε, το android λαγκάρει πολύ περισσότερο σε σχέση με iOs και WP λόγω του open source και της έλλειψης βελτιστοποίησης

Αλλο είναι να απευθύνεσαι σε 10 συγκεκριμένες συσκευές και άλλο σε 10000 διαφορετικές.

Mimis

Άκυρο άρθρο και ακόμα πιο άκυρος αυτός που το ανέβασε…
– 100 στο techblog.gr
Υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας.

Panayiotis

Καιρος ηταν να γινει αυτη η αναβαθμιση στο ios και περιμενουμε την απαντηση της google :P.Οσοι λενε οτι το ανδροιδ λαγκαρει τρελα δεν εχουν πιασει smartphone απο ice cream και μετα και για οσους δεν πιστεουν ας πιασουν στα χερια τους το μοτο g που εχει μονο 190 ευρω στην wind.

Δημήτρης

Όλοι αντιγράφουν. Σημασία έχει ποιός έχει τις πιο πρωτοποριακές ιδέες τόσο, που να αλλάζουν τη ρόη των πραγμάτων και ποιανού δουλεύουν σωστά και έιναι πιο εύχρηστα. η Αpple εφύηβρε το ποντίκι, το γραφικό περιβαλλον με παράθυρα (GUI), την αναλογική γραφή στα PC, τη μεγάλη οθόνη πολλαπλής αφής στα κινητά, αντί για δεκάδες πλήκτρα, το διπλό φλας για ρεαλιστική απόδοση φωτογραφιών κλπ. Είναι υπερτιμημένη, αλλά πρέπει να το παραδεχτούμε: τραβάει μαζί της και όλους τους άλλους και ο,τι κάνει το κάνει σωστά!

gkoutsos

Ρε παιδιά, αυτή η καραμέλα ότι το android έχει lag πρέπει να σταματήσει!!

Συμφωνώ ότι λόγω της τεράστιας ποικιλίας εταιριών και συσκευών η εμπειρία χρήσης διαφέρει… Αλλά μια συσκευή της “προκοπής” σήμερα π.χ. One m8, z2, nexus 5, lg g2, το moto g των 180€ κτλ. δεν έχουν το παραμικρό ίχνος lag σε οτιδήποτε όπως και το ios!

giannis13

ρε παιδια , το θεμα δεν ειναι η αντιγραφη …αλλα το οτι φτασαμε στο ios 8 για να δουμε τα αυτονοητα …

αλλα και παλι , μπραβο στην apple που το εκανε , εστω και αργα

vasilis

Η ουσία είναι μια…..όλα αυτά τα features θα δουλεύουν τέλεια και όχι μισό ραμμένα όπως στο 90% των android. Επίσης όλα αυτά είναι χρήσιμα και όχι χαζά tricks που γεμίζει το τηλέφωνο η κάθε κοραοεταιρια και κανεις μια ΚΑΝΕΙΣ δεν χρησιμοποιεί ούτε κάν ξέρει αν υπάρχουν…

billg

εκπληκτικο αρθρο συγχαρητηρια. παμε καλα? οντως το διαβασα αυτο το αρθρο? καποιος ειναι χειτερρρρρ

Iakovos80

Μόνο που αυτό με το πληκτρολόγιο, δεν βγάζει μόνο τη λέξη που πιθανόν να βάλεις, αλλά το πηγαίνει σύμφωνα με τα συμφραζόμενα του μηνύματος, και είναι πιο advanced, αν κατάλαβα καλά. Και στο κάτω κάτω όλοι αλληλοαντιγράφονται, οπότε…Αναμονή για το επόμενο iPhone λοιπόν. Όσο για το lag στο android, εδώ πέρα στο Note 3 με μερικές βασικές εφαρμογές και lag και άγιος ο θεός. Ομοίως και στο S4 και στο LG G2. Το iOS τρέχει 9.5 στις 10 φορές απροβλημάτιστα. Το Android θα πάει μπροστά όταν σταματήσει το fragmentation.

pantzos

Παιδιά εγώ είχα ένα iphone 4 με ιος 7.1.1 το είχα 1 χρόνο περίπου να σας πω την αλήθεια το είχα αποθυμένο να πάρω iphone αλλά πραγματικά ξενέροσα άσχημα πολύ βαρετό και μουντό το ιος 7 για μένα το έδωσα που λέτε τσόνταρα και κάτι ψιλά και πήρα το samsung ativ s και καθάρισα

Χρήστος

Καλά κάνετε και τα λέτε, αλλά όπως σας είπαν ήδη, παρθενογέννεση δεν υπάρχει πλέον. Όχι τόσο συχνά τουλάχιστον.

Βέβαια δεν λέτε ποιός δημιούργησε τη Siri και έπειτα ποιός τη βελτίωσε, γιατί το άρθρο είναι για να πει τι αντέγραψε η apple από τους άλλους.

Επίσης δε λέτε και άλλα πράγματα, όπως το iPhoto sync και τη καθιέρωση του iCloud στον καθημερινό χρήστη (iCloud, όχι in the cloud, skydrive, κλπ). Όμως αυτό το άρθρο είναι είναι και πάλι για τα καλούδια που αντέγραψε η apple από τους άλλους.

Δε πειράζει.

Όμως αυτό που με πειράζει ρε παλικάρια, είναι οτι άφησα το ‘πεστα όλα’ (με θυμό, γιατί έτσι εξηγείται πως ξερίζωσα κάθε ίχνος του από τον browser μου) και ήρθα σε εσάς για λίγο πιο αντικειμενική ενημέρωση (και συν το οτι δεν κάνετε τα σπαστικά αυτόματα refresh στην ιστοσελίδα σας σαν τους άλλους).

Όσο για τα υπόλοιπα, σας δίνουν απαντήσεις όλοι οι παραπάνω…

konstantine73

Το android δεν εχει ιδιατερο θεμα lag στο UI του, οσο στα apps τα οποια δεν είναι βελτιστοποιημένα….κλασικο παράδειγμα η εφαρμογή του facebook η οποια εχει πολύ lag….
Κατοχος Galaxy Note 2 με kit kat επισημη 4.4.2

Δημήτρης

Καλημέρα

Δηλαδή τώρα εσείς όλοι τι θέλετε να πείτε ?

Επειδή όλα αυτά υπήρχαν σε άλλα λογισμικά ΔΕΝ θα έπρεπε κάποια στιγμή να τα υιοθετήσει και η Apple ? Δεν μπορώ να καταλάβω τη στάση σας και την λογική σας.

Ναι ωραία η Apple αντέγραψε σε κάποια πράγματα το Android. So What ? Μην πάρετε ποτέ σας Apple αν δεν σας αρέσει. Δηλαδή θα βγάλουμε να την μετρήσουμε “ποιος την έχει μεγαλύτερη” ? Α αυτό το αντέγραψες έσύ – α αυτό το αντέγραψα εγώ ?

GNX

θεωρώ ότι αν οι αναγνώστες είχαν ίχνος αντικειμενικότητας, τότε θα ήταν αντικειμενικά κ τα μέσα. όχι ότι το techblog γέρνει από πουθενά, αλλά επειδή κάποιοι το έθιξαν. οι περισσότεροι κάθεστε κ ξεκατινιαζεστε στα site τεχνολογίας λες κ έχετε μετοχές της μιας ή της άλλης εταιρίας ή ακόμα χειρότερα λες κ είναι δικές σας! οκ να υποστηρίζεις την επιλογή σου, αλλά μερικοί το τερματίζετε. επιχειρήματα μηδέν. μόνο συναισθηματικοι κομπλεξισμοι για καθημερινά αντικείμενα. όταν η google τα ανακοίνωνε αυτά το ’12, οι οπαδοί τις apple ή πετούσαν αετό ή τα απαξίωναν ως άχρηστα. 2 χρόνια μετά ανακαλύπτουν τον τροχό. τα αστεία τύπου η apple το κάνει καλύτερα ακούγονται πιο κρύα κ απ του σεφερλή. όλοι καλά το κάνουν. το θέμα είναι πόσο αντέχει η τσέπη σου για να πάρεις τη συσκευή που θα ξεδιπλώσει άνετα τις δυνατότητες κάθε λογισμικού. ε ναι αν πας κ πάρεις στο sony xperia sole κ το τιγκάρεις με εφαρμογές, θα κολλάει περισσότερο κ απ τα windows me. αυτό δεν είναι θέμα της google. είναι της sony. η nokia πχ δε θα πάει να βάλει το wp στη σειρά asha. η πραγματική καινοτομία που παρουσιάστηκε από την apple φέτος είναι το Swift, που θα κάνει τη ζωή εύκολη… Συνέχεια »

killbillgr

Κοκορομαχίες μεταξύ Ανδροιδων👾 και Ιφονακιδων🍏 ποιος αντέγραψε ποιον?
Φωτιά 🔥 το αθρο

Anonymous

Να θυμηήσω πως η Apple είχε φερει πρώτη το δαχτυλικό αποτύπωμα.;..και μετά όλοι την αντεγραψαν

JohnGR

Έχει πλάκα που κάποιοι χωλοσκάτε και είστε σε άρνηση. Παραδεχτείτε το: ακόμα και η δικομανής Apple, που τους σέρνει όλους στα δικαστήρια επειδή νομίζει ότι την αντιγράφουν, αντιγράφει.

Χρήστος

Καλό θα ήταν να αναφέρεις και τα WP. Η μόνη δικαιολογία που δεν το κάνεις είναι ότι το release του 8.1 δεν είναι ακόμα επίσημο. Τα περισσότερα απο όσα αναφέρεις δεν χρειάζονται καν third party apps.

ak

και το window decoration το πηρε απο το gnome shell ^^

giorgos

Ρε παιδια, αφηστε τις βλακειες για τα lag του android. Φιλος μου εχει iphone 4s με ios 7 και εγω zte blade v με στο 4.1.2jb. Οπως και να το κανεις το iphone ειναι δυνατοτερο και ομως κατι φορες το iphone σερνεται πολυ χειροτερα απο το δικο μου που μεχρι στιγμης ειμαι ευχαριστημενος απο τη rom της zte.

michael p.

anonynous λυπησου μας ρε μεγάλε. η motorola είχε πριν την apple κ μετά την apple μόνο η samsung.

killbillgr

@Anonymous. Φίλε η πρώτη που εφάρμοσε δακτυλικό ξεκλείδωμα είναι η Motorola με Atrix εαν δεν κάνω λάθος, ας με διόρθωση κάποιος εαν κάνω λάθος

Eminem

Το android πεθαινει στο lag, Το iOS ειναι πανακριβο για αυτα που προσφερει. Windows Phone, και παλι windows phone, Σε ολες τις τιμες, τα φθηνα ειναι καλυτερα απο τα αντιστοιχα αντροιντ, εχουν τις καλυτερες καμερες, δωρεαν πλοηγηση χωρις ιντερνετ, την cortana Που ειναι ανωτερη απο τη σιρι και το γκουγκλ ναου. καπακια που αλλαζουν και δεν χρειαζεσαι θηκες, περνουν ολα updates και δεν παρακαλας εταιριες οπως στο android, δεν εχουν mallware οπως το αντροιντ, το φθηνοτερο wp εχει ιδια εμπειρια χρησης με το ακριβοτερο μοντελο wp, ειναι το μονο που εχεις μοναδικη start screen στο ui σου, εχει τα tiles που ειναι ανωτερα απο τα χαζα widgets, ειναι ολο μινιμαλιστικο και η καθε εφαρμογη ειναι βασισμενη σε αυτο και δενουν ολα τελεια με το λογισμικο σε αντιθεση με το Ios και το αντροιντ, ειναι το μονο με universal apps εφαρμογες δηλαδη που τρεχουν σε οποιαδηποτε windows συσκευη και μπορεις να την συνεχεισεις απο οπουδηποτε, ειναι τα μονα με xbox games, τα μονα με built in skype που μπορεις μια πραγματικη κληση να την μεταφερεις σε βιντεοκληση στο σκαιπ σε real time, ειναι πολυ ποιο ποιοτηκες οι συσκευες απο των αντροιντ, δεν χρειαζονταο 100000 πυρηνες για να ειναι γρηγορα, το 99%… Συνέχεια »

killbillgt

Δεν σε πρόλαβα @michael. Ήσουν ποιο γρήγορος

N7

Αλλο αντιγραφή πατέντας και αλλο να κανεις το λογισμικό σου να εχει λειτουργίες χωρις να αντιγραφείς την τεχνογνωσία μιας άλλης εταιρείας. Ειναι σαν να μου λέτε οποίος εβγαλε πρώτος κινητο με οθόνης αφής να μην μπορει να βγάλει ο άλλος.
Εσείς που λέτε οτι το IOS δεν εχει multitask δείτε πρώτα αν στα android μπορείτε να ακούτε YouTube και να εισαι σε αλλη εφαρμογη ΧΩΡΙΣ να σταματήσει η μουσική.

azriel84

Ο κλέψας του κλέψαντος και οι ανάγκες του καθένα μας διαφορετικές και συγκεκριμένες. Πλέον με το iOS 8 έχω και τις τελευταίες λειτουργίες που μου άρεσαν στο Nexus μου και στο iPhone συν ότι άλλο προσφέρει η Apple στο οικοσύστημά της, οπότε προσωπικά είμαι αρκετά ικανοποιημένος.

Αντώνης Μαρίνος

O ένας λέει “τίγκα στο lag το android” (πιθανότατα δεν έχει δουλέψει ποτέ του android, ή θυμάται ακόμα την 2.3 σε συσκευή των 100€).

Ο άλλος λέει “αντιγράφει η Apple” (και καλά κάνει αφού δίνει λειτουργίες και features που λείπουν από το iOS και χρειάζονται οι χρήστες. Ομοίως όταν αντιγράφει η Google το κάνει για να δώσει περισσότερες λειτουργίες και features).

Ο τρίτος λέει “όταν η Apple αντιγράφει, όλοι βρίζουν, όταν η Google αντιγράφει, μώκο” (σοβαρά ? τότε όλα τα άρθρα, συζητήσεις και μηνύσεις της Apple προς τους “αντιγραφείς” με δις αποζημιώσεις πρέπει να συμβαίνουν σε κάποιο παράλληλο σύμπαν)

Ναι, κάπου καινοτομεί η Apple, κάπου καινοτομεί η Google. Κάπου θα αντιγράψουν και οι δύο τους. Ονομάζεται “εξέλιξη”, και συνήθως δεν μπορεί να την κάνει ένας μόνος του. Άντε να βοηθήσουν λίγο παραπάνω και η MS (που το παλεύει) και η Canonical, ίσως και η Samsung (λέτε ?) να δούμε ακόμα καλύτερα πράγματα

dimicedon

@N7 Multiwindow feature Note 3
https://www.youtube.com/watch?v=c87DudPLQTU

Καλα κανει και βελτιωνει η apple το λειτουργικο της ευχομαι ακομη περισσοτερο.
Για μενα οσο θα περνανε ολα απο itunes και δεν θα μπορω να συνδεω sd cards + usb on the go δεν μπορω να την τιμησω(ξανα) την μηλοεταιρεια.

Οσο για αυτους που λενε για lag και κτλ εδω και καιρο εχει σταματησει να υφισταται ειτε σε pure android συσκευες(nexus,moto g) ειτε σε κορυφαιες απο θεμα χαρακτηριστικων (Htc One,s4,z ultra,Note 2-3…)

michael p.

@killbillgt τουλάχιστον διασταυρώσαμε τις πληροφορίες μας 🙂

X

Ναι και μας νοιάζει τώρα εμάς ποιος αντιγράφει ποιόν πρόβλημα τους είναι ας πάνε να το λύσουν στα δικαστήρια. Εμένα με ενδιαφέρει ποια συσκευή μου καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες με την πληθώρα και την ποιότητα των εφαρμογών της,δεν κολλάει και δεν γεμίζει ιούς και άλλα καλούδια! Με άλλα λόγια θέλω να ξέρω ότι το GPS όταν το χρειαστώ θα δουλέψει – η μπαταρία δε θα με αφήσει στα κρύα του λουτρού – ότι και αν σκεφτώ σαν εφαρμογή κατά πάσα πιθανότητα θα το έχει ήδη στο Store – Δεν θα κολλήσει κανένα Ιο και θα με καταστρέψει κτλ – φυσικά δε χρειάζεται να πω ποια είναι η συσκευή ο νοών νοείτω!

killbillgr

@michael +1

Stefanos1322

Πολύ καλά κάνει η Apple και βελτιώνει το λειτουργικό της, αλλά να μην μας το παρουσιάζει σαν καινοτομία. Μου φαίνεται πολύ “αμερικανια” ότι έχει μήλο είναι καλό τα υπόλοιπα είναι χάλια.
Γελάω πολύ με τους Windows Mobile και την γνώμη τους για το λειτουργικό. Έχει πολλές ελλείψεις ακόμα. Τρέχει και δεν φτάνει η Microsoft. ιός = Windows απλά ακόμα δεν ασχολείται κάνεις μαζί του όταν γίνει…
Όσον αφορά το Android καλή η ελευθερία αλλά θέλει να προσέχεις τι κάνεις και πως.

giannogeorge

Καλά όλα αυτά. Μην κοροϊδευόμαστε όμως. Θέλετε να δείτε αμηχανία; βάλ’τε το βίντεο της παρουσίασης και δείτε την στιγμή που μιλούν για τα widgets. Ενώ μέχρι πριν ο κόσμος χειροκροτούσε και επευφημούσε, με το που παρουσιάζουν τα widgets.. σιωπή και ένα αμήχανο χειροκρότημα.

Ζηλεύω το iOS 7-8 σε πολλά σημεία. Στον τρόπο που απροβλημάτιστα λειτουργεί, στο ότι ως λειτουργικό είναι πανέμορφο αισθητικά, στο ότι ξέρεις τι να περιμένεις και ότι όλες οι εφαρμογές έχουν μια ομοιομορφία, κτλ.

Όπως λέω και πριν όμως, μην κοροϊδευόμαστε. Σε όλα τα ξένα μεγάλα tech sites που διάβασα την επόμενη μέρα και όχι μόνο, αναφέρουν ακριβώς το ίδιο πράγμα: ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ. καλό ή κακό; όλοι το κάνουν. Ας σκεφτούμε πόσο πολύ επηρέασε το flat UI των Windows Phone όλα τα υπόλοιπα λειτουργικά. Και το Android και το iOS υιοθέτησαν με τον δικό τους τρόπο την αισθητική του.

Ίσως μας πειράζει όλο αυτό επειδή περιμέναμε περισσότερα από την Apple. Και όταν λέω περισσότερα, εννοώ να κάνει πράγματα που κάνουν και οι άλλοι, αλλά με τον δικό της τρόπο. Να πω την αλήθεια, αυτή ήταν και είναι η μόνη προσωπική μου απογοήτευση.

nikos

@stefanos1322 να υποθέσω πως για να το λες ακόμη windows mobile έχεις να πιάσεις στα χέρια σου το συγκεκριμένο λειτουργικό από όταν άλλαξε το όνομά σε windows phone.Καλό είναι να λέμε τι γνώμη μας αλλά μην λέμε και ασυναρτησίες.Έχεις πιάσει στα χέρια σου windows phone με την 8.1 preview for developers?Πίστεψε με θα εκπλαγείς πολύ ευχάριστα.Έχουν αλλάξει σχεδόν τα πάντα και από εφαρμογές δεν λείπει τίποτα από τις βασικές!Ακόμη και αν δεν υπάρχουν επίσημες για όλες υπάρχουν κάποιες third party που είναι πολύ ανώτερες από τις official οποιουδήποτε λειτουργικού.Για παράδειγμα η εφαρμογή 6tag που είναιη αντίστοιχη του instagram(η οποία πλέον υπάρχει και σε official)είναι κλάσης ανώτερη από τις επίσημες σε android και ios.Το μόνο μου παράπονο είναι τα παιχνίδια!Πέρα από κάποιες αποκλειστικότητες στο xbox δεν έχει τα περισσότερα διάσημα παιχνίδια όμως μέχρι το τέλος του έτους θα έχει κλείσει κι’άλλο η ψαλίδα!

KAFROS

Άρθρο για Πουλιτζερ. Μου θύμισε εκείνο το “…σαν το iPhone δεν είναι…”

dami

Το άρθρο γράφτηκε προφανώς για να ανάψει φωτιές,δεν εξηγείται αλλιώς η προσέγγιση του συγκεκριμένου θέματος “τι έκλεψε η Apple από τους υπόλοιπους” και προφανώς τα κατάφερε..για άλλη μια φορά πόλωσε τους αναγνώστες στους Apple haters και Apple fan boys.
Οπως αναφέρθηκε ήδη πιο πάνω,παρθενογέννεση δεν υφίσταται πλέον..μόνο εξέλιξη.Οσο για τα “μας αντέγραψε η Apple και ουγκ ουγκ” που γράφουν μερικοί,συγνώμη που σας το λέω αλλά δεν αντέγραψε εσάς..αντέγραψε στοιχεία από μια αντίπαλο της εταιρία για την εξέλιξη των προϊόντων της…όπως κάνουν φυσικά όλες οι εταιρίες.
Για του λόγου το αληθές,κάποια πράγματα μπορεί να τα αντέγραψε από το android αλλά για όσους είχαν ασχοληθεί..αυτά υπήρχαν ήδη στο cydia από όπου είναι και πιο πιθανό να τα πήραν.
Οσο για το lag που ειπώθηκε,ναι μεν τα νέα μοντέλα δεν έχουν lag αλλά απο την άλλη δεν γίνεται να αγοράζουμε κάθε χρόνο νέο κινητό επειδή η εταιρία μας (στη συγκεκριμένη Samsung) δεν υποστηρίζει την ναυαρχίδα που είχε βγάλει πριν 2 χρόνια (κάτοχος S3)

Thomas k

Καπου στα σχολια διαβασα οτι τα android εκλεψαν το δακτυλικο απο το iphone. Δεν ειναι αληθεια. Το motorola atrix αν θυμαμαι καλα ειχε δακτυλικο πισω απο το πανω μερος της οθονης.

Βασίλης Β.

Καλησπέρα. Θα ήθελα να πω και εγώ τη γνώμη μου πάνω στο θέμα. Το άρθρο δε νομίζω ότι μιλάει καθαρά για θέμα αντιγραφής, αλλά περισσότερο για την υιοθέτηση διαφόρων features που καλώς ή κακώς έλειπαν από το ios και τα ήθελαν αρκετοί χρήστες του (για αυτόν τον λόγο πιστεύω η λέξη “αντιγραφή” στον τίτλο είναι σε εισαγωγικά). Features που έιχαμε συνηθίσει σε άλλα λειτουργικά ή και μέσω cydia. Προσωπικά όσο πιστεύω μπορούμε να κάνουμε σύγκριση μεταξύ ios-android από θέμα features και διαφόρων χαρακτηριστικών των λειτουργικών, άλλο τόσο πιστεύω ότι δεν μπορούμε να τα συγκρίνουμε σε επίπεδο καθημερινής χρήσης. Με αυτό εννοώ ότι το κάθε λειτουργικό έχει το δικό του target group. Όποιος θέλει πλήρη έλεγχο και παραμετροποίηση της συσκευής του, πάει σε android, όποιος θέλει απλά βασικά πράματα με την καλύτερη δυνατή εμπερία και με καλή υποστήριξη πάει σε ios (μιλάω για τον κανόνα και όχι για τις εξαιρέσεις, δηλάδή για τους average χρήστες και όχι τους “expert”) . Όσο για το θέμα περί lag και malware που ακούστηκε για το android, απλά κάτι τετοιο δεν ισχύει. Κάποια android έχουν lag ναι, αλλά σε αυτό φταίει η κάθε εταιρεία που το “φορτώνει” και το παραμετροποιεί χωρίς μεγάλη επιτυχία πολλές φορές… Συνέχεια »

Stefanos1322

Nikos η αλήθεια είναι πως το 8·1 δεν τα έπιασα έχω ώμος το 1020 με τα 8 τα επίσημα, (δεν ασχολούμαι με Facebook instagram κλπ) και ξέρω για την “κοροϊδία” κάμερα.
Οι ελλείψεις που λέω είναι κυρίως σε σύνδεση δικτύου, μεταφορές αρχείων κλπ

Πασχάλης

οπως τα λεει ο φιλος βασιλης στο δευτερο ποστ

nikos

@stefanos1322 σου προτείνω να περάσεις την 8.1 preview for developers!Πραγματικά δεν έχει καμία σχέση με την 8.0!Τώρα για το 1020 τι εννοείς «κοροϊδία» κάμερα?Εγώ λίγο που έχω χρησιμοποιήσει το lumia 1020 από ένα φίλο βρίσκω την κάμερα του εκπληκτική!

Alexis

@Stefanos1322 τι εννοεις με το «κοροϊδία» κάμερα.

Stefanos1322

Το ότι της φωτογραφίας που βγάζει με την 41 κάμερα μπορείς να την δεις, χειριστείς μόνο σε υπολογιστές (ποιος ο λόγος να την έχω στο κινητό μου?)

Manos Vs

@Sefanos1322 Γνωμη σου, συμφωνα με τις αναγκες σου, αλλα δεν εχεις δικιο.

Alexis

Έχω και γω το 1020 αυτή τη περίοδο! Αυτό που μου την σπάει είναι που δεν μπορείς να επιλέξεις να τραβάει μόνο 38 ή 34 mp και τραβάει και 5mp! Δεν έχει επιλογή τέτοια η τουλάχιστον δεν βρήκα εγώ! Έπειτα είναι σπαστικό που στο γκαλερί δεν εμφανίζει τις μεγάλες φώτος αλλά τις 5mp και αν την σβήσεις πάει! Θα πρέπει να μπεις στα αρχεία μου να πας στις εικόνες μου και να βρεις την φώτο απο κει! Κατά τ’ αλλα ομως η καμερα ειναι σουπερ! Προσωπικα ήμουν τοσο ενθουσιασμενος που θα το έπαιρνα που περίμενα πολλα περισσότερα αλλα νταξει! 🙂

tania m

ωραίο θέμα!

αυτο που με χαλάει είναι το οτι κάποιοι σχολιάζουν απλά για να πουν κακίες…

ρε παιδιά αμα δεν σας αρλεσει κάτι μην το διαβάζετε…δεν ειναι υποχρεωτικό…

προς τους χειριστες του site: μιας και ο mimis αναφέρει πως υποτιμάται η νοημοσυνη του βγάλτε ρε παιδια ενα μπάνερ που να αναβοσβήνει και να γράφει πως ειναι προαιρετικη η αναγνωση αρθρων και πως δεν ειναι υππχρεωτικο να υιοθετει καποιος τα οσα λεει ενα αρθρο γιατι μαλλον η νοημοσυνη καποιων δεν ειναι σε επιπεδα τετοια που να μπορουν να το θεωρησουν αυτο αυτονοητο…

πρώτη φορα μπήκα στην διαδικασία να σχολιασω γιατι με κουρασαν οι κακιες-σχόλια σε όλα τα site που διαβάζω καθημερινα

οπως και να έχει σας διαβάζω καιρο και πραγματικα κάνετε αξιόλογη δουλεια

keep walking

Mimis

@tania m
Η νοημοσύνη η δική σου,λέει πως είναι άρθρο αυτό,που τιμά το επίπεδο του techblog.gr ?
Η το επίπεδο του αναγνώστη?
Ο. Κ. !!!!!!
Τα λέμε!

tiamat

Ντροπη σε αυτη την εταιρεια λησταρχο-κωλοτουμπα και ονειδος της τεχνολογιας που μια ζωη αντιγραφει τους αλλους και στη συνεχεια εκφερει τις ιδεες τους ως ανακαλυψεις δικες της.

ολοι εσεις που ευαγγελιζεστε οτι ειναι για το καλο της τεχνολογιας η προοδος που επερχεται μεσω της αντιγραφης γιατι δε λετε την αλλη πλευρα του νομισματος οτι αυτη η εξευτελισμενη αμερικανικη εταιρεια μηνυει και φοβεριζει τους παντες, εμποδιζοντας ετσι την μεταδοση της τεχνολογιας?

ΥΓ .συγχαρητηρια για το αρθρο. η αληθεια καποιες φορες οφειλει να λεγεται χωρις υπεκφυγες.

chri$

Eπίσης, δεν αναφέρθηκε το “quick reply” από τα notifications, που είναι κατ εικόνα του BlackBerry10 OS.

Mpampis

Το θεμα ειναι οτι η Apple καθε μηνα μηνυει και μια εταιρια για ανουσια πραγματα.Μετα την ανακοινωση του ios8 ολοι οι αρθρογραφοι ξενοι κ Ελληνες σχολιαζουν τα στοιχεια που δανειστηκε απο αλλα λογισμικα επειδη η ιδια εταιρεια εχει μηνυσει τους παντες για τις δηθεν δικες τις πατεντες κ τωρα παρουσιαζει τα ιδια με το android.Αμα η Google ειχε την ιδια στρατηγικη η Apple δε θα μπορουσε να ενσωματωσει τπτ απο αυτα στ ios8.Κ ο λογος που το Android lagαρει ειναι γιατι εχει multitasking(κ στα κινητα με 512 ram).

Aliens3

Αυτό το blog πάει από το κακό στο χειρότερο. Κάποτε ήταν αντικειμενικό.

chri$

Mια χαρά τα λέει. Ξέχασε μόνο να αναφέρει το “quick reply” που πηρε αυτουσιο από το blackberry10

ed

@Headache, και μένα δε μου αρέσουν όλα αυτά που διαβάζω αλλά δε το βρίσκω αφορμή να πετάω χολή δεξιά και αριστερά…

Υ.Γ. Πώς ακριβώς δε θίγεις κανένα από τους συνεργάτες αφού το σχόλιό σου αναφέρεται στους “κακούς συντάκτες” που κοιτάνε να φέρουν clicks?

killbillgr

Έπρεπε να είχε γίνει το αντίθετο δηλαδή το αυτο να μιλάει για το λογισμικό του Android που κλέβει από την Apple 🍎. Τότε θα δυνατέ συγχαρητήρια 😤 στους συνεργάτες και στην σελίδα. Αλλά είναι ότι είστε αντικειμενικοί κάποιοι και τα βλέπετε με άλλο μάτι. Είναι δυνατών να προσβάλει αυτοί η παλιό σελίδα 📃 τη Apple 🍎 ? Εγω παιδιά θα ζητούσα να την κλείνανε την σελίδα ντροπή δεν λένε τέτοια πράματα στα πρόβατα 🐑

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.