SAIP app: Aπέτυχε να ειδοποιήσει έγκαιρα τους Γάλλους για την επίθεση

Τον Ιούνιο και με αφορμή την έναρξη του Euro 2016 που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία, οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν το SAIP (Système d’alerte et d’information des populations) app για να δίνει οδηγίες για το πως θα μπορούν οι πολίτες να παραμείνουν ασφαλείς σε περίπτωση επίθεσης.

Οι αρχές ανέφεραν ότι οι χρήστες του SAIP θα λάμβαναν τις απαραίτητες προειδοποιήσεις μέσα σε διάστημα 15 λεπτών. Ωστόσο μετά την χθεσινοβραδινή επίθεση που έλαβε χώρα στη Νίκαια της Γαλλίας, αφήνοντας πίσω 84 νεκρούς, η εφαρμογή δέχτηκε έντονη κριτική.

Πολλοί χρήστες ανέβασαν στο Twitter screenshots που ξεκίνησαν να λαμβάνουν στη 1:30 π.μ τοπική ώρα, δηλαδή σχεδόν τρεις ώρες μετά την επίθεση. Αντιθέτως, το Facebook ενεργοποίησε το Safety Check feature σχεδόν αμέσως μετά την επίθεση. Οι Γάλλοι πολιτικοί ενθάρρυναν όσους ήταν στην περιοχή να δηλώσουν μέσω του Safety Check ότι είναι ασφαλής, ενώ το SAIP έμεινε στο περιθώριο.

Δεν είναι ξεκάθαρο τι έφταιξε για την μεγάλη καθυστέρηση, αλλά θεωρείται ότι τα “ευάλωτα” 3G, 4G και Wi-Fi δίκτυα, μπορεί να έπαιξαν αρνητικό ρόλο. Επιπλέον, υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι το app αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα.

saip nice, SAIP app: Aπέτυχε να ειδοποιήσει έγκαιρα τους Γάλλους για την επίθεση

saip nice, SAIP app: Aπέτυχε να ειδοποιήσει έγκαιρα τους Γάλλους για την επίθεση

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Anakin

Fail

Konstantinos

Συγγνώμη, το facebook safety check δουλεύει χωρίς wifi,3g,4g? Μην τρελαθούμε τώρα.
Για μένα από app και χαζομάρες άχρηστα πράγματα πιο σωστό θα ήταν να στείλουν sms οι εταιρίες σε όλους τους συνδρομητές και αυτούς που κάνουν roaming.

Αν και αναρωτιέμαι τί νόημα έχει αυτό μετά την επίθεση. Οι δε γονείς και συγγενείς ας πάρουν ο ένας τον άλλο

Nio

Άκου τώρα εδώ πράγματα. Να χαθεί το παιδί σου ή ο συγγενής σου και να μην πάρω τηλέφωνο. Να του στέλνω από Facebook η application. Δεν είμαστε καλά. Ηλιθιος κόσμος.
“με πάτησε ένας τζιχαντιστης με μια νταλίκα. Μην ανησυχείς μάνα. Είμαι καλά. ”
” εντάξει παιδί μου, κάνε check in μολις φτάσεις στο νοσοκομείο “.
Ακόμα και ζώα με χαμηλότερη νοημοσύνη όπως οι χιμπατζήδες θα έπαιρναν τηλέφωνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.