Το tablet των 100 δολαρίων με Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Το laptop των 100 δολαρίων μπορεί να μην ήταν εφικτό, όμως το tablet των 100 δολαρίων είναι πραγματικότητα και άμεσα διαθέσιμο(;). Πρόκειται για το μοντέλο MIPS Novo 7 με οθόνη 7 ιτνσών όπως μαρτυράει το όνομά του, μονοπύρυνο επεξεργαστή 1GHz, υποδοχή USB 2.0, micro HDMI, κάμερα 2 Megapixel, Wi-Fi και 3G και τρέχει Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Θα το βρείτε εδώ. Προσοχή όμως δεν γνωρίζω την φερεγγυότητα της εταιρείας ούτε και το αν κάνει αποστολές στην Ελλάδα. Αυτό το αναφέρω γιατι φαίνεται ιδιαίτερα δελεαστική η πρόταση και ίσως θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Αν προσέξετε η αγορά είναι μέσω PayPal και ζητάει επιπλέον 60 δολάρια Αμερικής μεταφορικά.

, Το tablet των 100 δολαρίων με Android 4.0 Ice Cream Sandwich

, Το tablet των 100 δολαρίων με Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Πηγή

Kudos to haldir18

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

Αν παραγγείλει κάποιος τολμηρός ας γράψει εντυπώσεις κτλ

Giannis K

ναι 160 και αλλα τόσα για εκτελωνισμο…

Τάσος

Αν δεν έχει εκτελωνισμό είναι τρελή ευκαιρία. Το θέλω τώραααααα

Χρήστος

Δεν γνωρίζω αν έχει αναφερθεί προηγουμένως αυτό το θέμα. Προσωπικά δεν είχα πολλά λεφτά να διαθέσω σε tablet οπότε αφού με έτρωγε παρήγγειλα από το hong kong ένα 7άρι με resistive οθόνη 800 mhz επεξεργαστή και γενικά χαμηλά χαρακτηριστικά. Αν εξαιρέσω την χαμηλής λήψης κεραία wifi που έχει (πρέπει να είναι κοντά στο router ωστόσο στο tethering δουλεύει άψογα) είναι αυτό ακριβώς που ήθελα. Παίζει μια χαρά βίντεο, κάνει καλό web browsing, αυτονομία 3 ώρες περίπου, android 2.2, παίρνει πληκτρολόγιο και ποντίκι μαζί καθώς και ethernet αλλά φυσικά αργεί λίγο και δεν είναι για αυτούς που περιμένουν πολλά από ένα tablet των 53 € (με μεταφορικά). Αν μου επιτραπεί θα σας πω και άλλα για ονομασία μοντέλο κλπ το βρήκα πάντως στο ebay αλλά υπάρχουν και ξένα online καταστήματα από όπου αγοράζεται κατευθείαν. Με επιφύλαξη για την τιμή και με μικρή έρευνα στην χώρα μας κάνει 80-90 € το ίδιο ή παρόμοιο.

dimitris pap

εγω πηρα 2 τετοια tablets. το ενα ακριβως σαν αυτο που λες με 55€ ευτυχως καταφερα και το πουλησα μολις το πηρα για 50€. και αλλο ενα 10″ 1ghz 512mb στα 140€, μαζι με το τελωνιο μου πηγε 240 και μετα απο 10 μερες χαλασε. ακομα με τη ζελατινα το εχω ασχετα αν ειναι χαλασμενο.

και τα δυο ηταν απελπιστικα φτηνιαρικα και αργα. μην παρετε ποτε κατι τετοιο!

Χρήστος

dimitris pap με όλο το θάρρος γιατί διέθεσες συνολικά 290 € για αυτά τα tablets ενώ με τα ίδια και λιγότερα λεφτά παίρνεις επώνυμο και φυσικά καλύτερο….;
Συγκρίνοντας τα με τα σημερινά 2πύρηνα – 4πύρηνα δεν πιάνουν μία φυσικά και όπως είπα είναι χαμηλών δυνατοτήτων. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος που τα υπερασπίζομαι αλλά εγώ δεν είπα “μην πάρετε ποτέ π.χ. το 2πύρηνο και πάρτε το φτηνιάρικο αντ΄αυτού.”Φιλικά πάντα.

Techfan

Να το αποφύγετε…

Εγώ προσωπικά δεν θα το προμηθευόμουν…

Dimitris

λογοι εμποριου. πηρα αυτα τα δυο tablets σαν samples για να δω αν αξιζουν το κοπο να τα εμπορευτω. το μικρουλι 7″ με επεξεργαστη wondermedia 8650 δεν μπηκα καν στο κοπο να ασχοληθω και ετσι το πουλησα μολις το πηρα αφου δεν μου αρεσε καθολου.

το 2ο, 10″ flytouch Infotm X220 1Ghz 512mh ram το οποιο υπαρχει στο σκρουτζ με 200€, ειπα να το κρατησω λιγο παραπανω γιατι εβγαζε firmware updates

μετα τα firmware απο απαραδεκτο εγινε ελαφρως καλυτερο αλλα και παλι απαραδεκτο. θα το πουλουσα και αυτο απλα θα πειραματιζομουν λιγο μαζι 5-10 μερες γιατι δεν ειχα εμπειρια απο android και μετα θα το δινα. δεν μου κανε ομως τη χαρη γιατι χαλασε πριν τελειωσε η trial pedio. 🙂

Argiris

Πηρα το 7αρι των καρφουρ.99 ευρω.Μακρια.Του περασα και 2.2.Ειχα και ψηλα στανταρ πως την πατησα?

bakchr

Μια φορά την πάτησα (πέρυσι) με ένα παρόμοιο κινέζικο tablet…το πήρα €80 αλλά δεν άξιζε ούτε €1…δεν ξανακάνω το ίδιο λάθος !!!

Dimitris

βλεπω οτι ολα τα κοροιδα συμφωνουμε λολ.

dimeim

Παλικάρια, να σας ενημερώσω για το εξής:
Η MIPS είναι εταιρεία εδραιωμένη στο χώρο των μικροελεγκτών. Δεν είναι τυχαία. Ο ίδιος ο Andy Rubin (ή ο Sergey δν θυμάμαι) αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη προσπάθεια της εταιρείας με πολύ καλά σχόλια.
Υπάρχει βέβαια περίπτωση να μην είναι συμβατό με εφαρμογές μου κάνουν χρήσει ιδιοτήτων των ARM επεξεργαστώ που είναι τα περισσότερα άλλα τάμπλετς.

Πάντως αν και η εταιρεία διάθεσης (ainovo???) είναι ίσως κινεζιά, ας μην ακυρώνουμε τη MIPS – εγώ είμαι αισιόδοξος γιατί δε θα έβαζε το όνομά της σε μια αποτυχία.

Και για λίγη ενημέρωση
https://en.wikipedia.org/wiki/MIPS_architecture
https://en.wikipedia.org/wiki/MIPS_Technologies

Άντε να ρίξουν λίγο και οι άλλοι οι καραγκιόζηδες τις τιμές.. Πάντως βλέπω τη Google να πατρωνάρει τέτοιου είδους κινήσεις αν αξίζουν… Οψόμεθα..

naughtycities

προσπαθησα να το αγορασω αλλα λεει οτι εχουν εξαντληθει!

sotiris

Παιδες ενας φιλος πηρε το ainol novo 7 basic 3.2 και πραγματικα το μηχανακι πεταει (για τα λεφτα του)!Θα το επερνα κι εγω σιγουρα αλλα λογο της 3.2 δεν εχει ελληνικο μενου και σταματαω σ αυτο!Τωρα αν υπαρχει περιπτωση αναβαθμισης στην 4.0 ICS (υποστηριζει ελληνικα) χωρις προβληματα το περνω με κλειστα τα ματια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Android Android Tablets Samsung

Galaxy Tab Active4 Pro: Είναι δυνατό και αντέχει!

Η Samsung έφερε το ανθεκτικό Galaxy Tab Active4 Pro το οποίο ξεχωρίζει για το σχεδιασμό του, που μαρτυρά πως είναι έτοιμο για δύσκολες συνθήκες εργασίας.

Reviews TCL Hands-on

TCL Tab Max 10 4G review: Με NXT Vision και ηχεία Stereo

Με έμφαση στις τεχνολογίες που σκοπό έχουν να βελτιώσουν την εμπειρία θέασης και χρήσης έρχεται το TCL Tab Max 10 4G με τιμή 299 ευρώ.

Reviews TCL Android Tablets Hands-on

TCL Tab 10s WiFi review: Για τηλεκπαίδευση και διασκέδαση

Ψάχνεις τίμιο 10ιντσο tablet που συμμετέχει και στο πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα; Το TCL Tab 10s WiFi είναι εδώ. Πάμε να το γνωρίσουμε μαζί.

Software Google Android Tablets

H Google φέρνει το Entertainment Space στα Android tablets

Το Entertainment Space είναι ένας κοινός χώρος για όλες τις δυνατότητες ψυχαγωγίας σε ένα Android tablet.