Nokia N1 tablet, 20.000 πωλήσεις σε 4 λεπτά

Μετά την πώληση του τμήματος mobile και το “διαζύγιο” από τη Microsoft, η Nokia κυκλοφόρησε το πρώτο της tablet το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα Android talets για τα χρήματά του. Η φινλανδική εταιρεία ξεκίνησε εχθές τις πωλήσεις από την Κίνα και τα αποτελέσματα είναι παραπάνω εντυπωσιακά.

Μέσα σε 4 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα το Nokia N1 πούλησε 20.000 κομμάτια, αριθμούς που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από Κινέζους κατασκευαστές οι οποίοι ακολουθούν την τακτική των “flash sales”. Το πιο ενδιαφέρον ακόμα είναι ότι πάνω από μισό εκατομμύριο (566,438) ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να αγοράσουν το Nokia N1, αλλά δεν τα κατάφεραν διότι εξαντλήθηκε.

Το Nokia N1 δεν εντυπωσιάζει μόνο στις πωλήσεις αλλά και στα benchmarks αφήνοντας πίσω βασικούς αντιπάλους όπως το iPad Mini 3, το οποίο είδαμε εχθές από το AnTuTu ότι δεν μπόρεσε να φτάσει το tablet της Nokia. Την ίδια τύχη είχε και σήμερα στο Manhattan test του GFXBench. Το Nokia N1 σκόραρε 589 frames ενώ το iPad Mini 3 553 frames, στο T-Rex το σκορ ήταν 1,437 έναντι 1,271, ενώ στο 1080p T-Rex offscreen test το N1 έφτασε 1,691 αφήνοντας πίσω το iPad Mini 3 με 1,598.

Τέλος, το Nokia N1 τρέχει Android 5.0 Lollipop, η τιμή του στην Κίνα είναι 257 δολάρια περίπου, ενώ και στην παγκόσμια αγορά αναμένεται περίπου στα 250 δολάρια. Έχει 7.9 ιντσών οθόνη με ανάλυση 2,048×1,536, 8 Megapixel κάμερα, 5 Megapixel δεύτερη κάμερα, Intel Atom Z3580 SoC, 2.3 GHz quad-core CPU, 2GB RAM, 32GB ενσωματωμένη μνήμη και 5,300 mAh μπαταρία.

Το Nokia N1 το περιμένουμε να έρθει Ευρώπη τον Φεβρουάριο.

nokia n1 sales china, Nokia N1 tablet, 20.000 πωλήσεις σε 4 λεπτά

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
pazzo

Τόσο τέλεια χαρακτηριστικά και design και να μην ειναι windows… Κρίμα. Τρομερή συσκευή πάντως.

Lefteris

Το αντροιντ ήταν πάντα πιο πάνω από τα ipad, οπότε τι συγκρίνουν; Το θέμα είναι να το συγκρίνουν με κανένα ταμπλετ τις προκοπής! Αν και για μένα τα καλύτερα ταμπλετ είναι τα υβριδικά, ταμπλετ-υπολογιστης.

Panos7GR

@pazzo: Σε 7.9 ίντσες Windows 8; Καλύτερα δεν βγάζω μόνος μου τα μάτια με πιρούνι, λέω γω; Λιγότερο οδυνηρό θα ήταν…

Το tabletακι παιδιά με ψήνει. Αν έρθει επίσημα Ευρώπη/Αμερική και το “αγκαλιάσει” θερμά η κοινότητα του XDA, τότε υπάρχει σοβαρότατη πιθανότητα αγοράς, γιατί επίσημη υποστήριξη δεν περιμένω από Nokia.

Νίκος

Το Android καλύτερο απο το IOS, καλά εντάξει, όσα δεν φτάνει η αλεπού… έχεις πιάσει ποτέ στα χέρια σου iPad ή απλά ότι σου πάσαρε ο Γερμανός για “καλύτερο”;

Γιώργος Κ.

Nίκο έχω ipad mini και δε μπορώ να πω ότι είμαι καθόλα ευχαριστημένος. Για τη δουλειά που το θέλω (να διαβάζει pdf, word κτλ) καθώς και στο θέμα μπαταρίας είναι εξαιρετικό. Σε θέμα λογισμικού όχι όμως και τόσο, με συχνά λαγκαρίσματα ειδικά στο safari που κάνω περιήγηση μεταξύ των σελίδων που έχω ανοιχτές και αρκετές φορές μου κάνει επαναφόρτωση. Σίγουρα δε το βοηθά ο μικρός Α5 και τα 512 ΜΒ ραμ, αλλά όσοι έχουν apple δε διατυμπανίζουν περίτρανα ότι “δεν χρειάζονται πολλούς πυρήνες για να τρέξει καλά το λογισμικό και ότι δεν κολλάνε”;
Τώρα όσον αφορά στο Νοκια ταμπλετ, είναι πανόμοιο με ipad mini και γενικά φαίνεται ότι θα τα πάει καλά και ότι θα πιάσει η συνταγή nokia-android.

Αλέξανδρος

Αν δεν είχα το g pad 8.3 θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά γιατί θέλω η Nokia να ανέβει γιατί δεν της αξίζει η θέση που είναι (φυσικά ελπίζω να έβαλε μυαλό μ’αυτά που τράβηξε).
Από εκεί και πέρα το tablet τα σπάει απλά αυτή η αναλογία 4:3 μου τη σπάει αλλά μικρό το κακό.

ilias Ch.

Εμένα μου γυάλισε το TransformerBook chi T90 της Asus. 720p οθόνη σε 8.9″ αλλά έχει windows. Και η οθόνη είναι πιο wide απο αυτή εδω, βλέπω πολλες ταινίες γιαυτό.
Αλλα το Nokia παλι μου αρέσει περισότερο.
Εσεις τι λέτε ρε παιδιά? Ποιο μου προτείνετε?

Panos7GR

@ilias Ch.: Θες να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Τα το TransformerBook Chi φοράει κανονικά Windows, ενώ το N1 είναι με mobile λειτουργικό. Το Chi είναι ουσιαστικά ένας κανονικός υπολογιστής με τη μορφή tablet, ενώ το N1 είναι καθεαυτού tablet.
Αναλογισου τι χρήση θέλεις να κάνεις με τη καινούρια συσκευή που θες και πάρε αυτό που καλύπτει τις ανάγκες σου περισσότερο.

Γιάννης

Πανέμορφο και πανίσχυρο. Αλλά αυτό που θα ήθελα να σχολιάσω είναι η αρχική του οθόνη που δείχνει εγκατεστημένο το Whatsapp, αν και η εφαρμογή δεν υποστηρίζεται ακόμα για ταμπλετ. Ξέρει κάτι η Nokia που εμείς αγνοούμε ή πρόκειται για προϊόν Ρhotoshop;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.