Seagate, Ultra mobile σκληρός 500GB

Τα Android tablets σύντομα θα αποκτήσουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους και αυτό δεν θα είναι άλλο από την αυξημένη χωρητικότητα του σκληρού δίσκου τους, η οποία θα φτάνει μέχρι και τα 500GB. Η Seagate παρουσίασε σκληρούς δίσκους, που δεν θα ξεπερνούν τα 5 χλστ. σε πάχος και τους οποίους ονομάζει Ultra Mobile HDD. Όνομα και πράγμα δηλαδή!

Μία τόσο μεγάλη χωρητικότητα κάνει το tablet να ανταγωνίζεται ένα laptop, ενώ απέχει παρασάγγας από την εποχή που είχε μνήμη flash των 8, 16 ή και 32 GB. Η εταιρεία δεν έχει δώσει στοιχεία αναφορικά με το πότε θα είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει αυτά τα μοντέλα, αλλά αυτό δεν πρόκειται να αργήσει. Οι δίσκοι αυτοί θα είναι εξοπλισμένοι και με την τεχνολογία Zero Gravity Sensor για να είναι ανθεκτικοί στους κραδασμούς, ενώ δεν θα είναι απαιτητικοί στην κατανάλωση ενέργειας.

Seagate, Seagate, Ultra mobile σκληρός 500GB

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris

Ε-Π-Ι-Τ-Ε-Λ-Ο-Υ-Σ….

Νio

Επιτελους αλλα γιατι HDD???
Οι SSD ειναι πιο γρηγοροι, πιο φτηνοι (στην κατασκευη τους), πιο αξιοπιστοι (χωρις κινουμενα μηχανικα μερη) κ σιγουρα μπορουν να τους φτιαξουν με μεγαλυτερη χωρητικοτητα κ πολυ πιο μικρους σε διαστασεις.
Τεσπα κ αυτο θετικο ειναι. Ειχα βαρεθει πραγματικα την γελοια χωρητικοτητα των κινητων, ταμπλετς

Sakis

@Nio
Γιατι δεν προκειτε ΠΟΤΕ στην ζωη σου να δεις SSD με 500gb σε τετοιο μεγεθος.

Tony Cool

Sakis ποτέ στην ζωή του; Είπαμε μπορεί να αργήσουν αλλά οχι και έτσι! Ακόμα και σήμερα μπορεί να έχουν στις αποθήκες τους και λεπτότερους και μεγαλύτερης χωρητικοτητας σκληρούς, απλά θα στους πουλήσουν οταν θα θελήσουν αυτοί.

tedd

Συγγνωμη για να καταλαβω… ΗDD σε modile συσκευες.. Ειναι καλο αυτο? Καταρχας δεν ειναι πιο ”αργοι” σε συγκριση με μια flash memory?

tiamat

να το μελλον τι καλο επιφυλασσει σε ολους εμας σχετικα με τη τεχνολογια.

galaxy s8 και lg g6με διαθεσιμες εκδοσεις 128, 256 και 500 giga

και μη νομιζει κανεις οτι ειναι πολλα.

ας κανει να τραβηξει βιντεο σε αναλυση 4k και θα δει για ποτε θα φυγουν…

Νio

Sakis ψαξτο λίγο στο google πρώτα.
Οι SSD είναι ΗΔΗ ultra slim κ χωρίς λόγο (αφού μπαίνουν σε desktop PC)
Κ έχουν πολύ περισσότερα προτερήματα σε σχέση με τους HDD. Απορώ κιόλας με την κίνηση της Seagate. Σε απόδοση είναι η μέρα με την νύχτα. Έπρεπε ήδη να αρχίσουν να την καταργούν την αρχαία τεχνολογία όχι να την κάνουν κ slim. Ενώ η Samsung πάντα πιο μπροστά…….

https://www.samsung.com/global/business/semiconductor/news-events/press-releases/detail?newsId=12921

https://www.geek.com/chips/sandisk-announces-new-g4-and-p4-ssd-1260669/

https://news.softpedia.com/newsImage/SanDisk-64GB-SSD-Is-the-Size-of-a-Postage-Stamp-3.jpg/

https://www.ubergizmo.com/2013/04/intel-msata-525-series-review/

https://www.trustedreviews.com/news/Intel-Ultra-Small-SSD-310-Series

sosimple

Τελικά δε σας κόβει καθόλου… Αμα δε μπορείτε να καταλαβετε τη χρησιμότητα.. Ο παραπάνω σκληρός στοιχίζει 60€ , ενω ένας αντίστοιχος msata ssd 500€.. Γι αυτό όλες οι ταμπλέτες windows με 128 gb ssd στοιχίζουν 200€ παραπάνω απο τα μοντέλα με 64 giga.. Δηλαδή σας χαλαγε εκτός απο τον 128 gb ssd , να είχε και ενα σκληρό 500 για με κοστος 0..

kVel

@sosimple Προφανώς και κανένα δεν θα τον χάλαγε… Αλλά μιλάμε για φορητές συσκευές που τις έχεις συνέχεια μαζί σου… Τι θα γίνει αν πάθει κάποια ζημιά ο HDD? ενώ με ένα SSD θα έχεις περισσότερη ασφάλεια…

SakisProHD

@kVel
Αυτή την στιγμή το κόστος ανά GB είναι 1 ευρώ.Εν ολίγοις αν θέλαμε SSD σε Tablet θα χρειαζόμασταν πολλά περισσότερα χρήματα από ότι με έναν HDD.Εγώ βρίσκω πολύ θετική την κίνηση της Seagate και μπράβο της γιατί μπορεί οι περισσότεροι εδώ μέσα να θέλουμε SSD αλλά εγώ και με τον HDD κάνω την δουλειά μου απροβλημάτιστα.Εντάξει με τον SSD θα πηγαίνει πιο γρήγορα αλλά σε αυτήν την αναλογία GB/EURO που βρίσκεται αυτή την στιγμή δεν νομίζω να αξίζει.

bobo1704

Ό,τι και να βάλουν, το tablet θα μείνει tablet…. Το PC δε θα το φτάσει ποτέ…

Νio

bobo1704 ο υπολογιστής κάποτε ήταν όσο ένα δωμάτιο κ μπορούσε να κάνει μόνο πράξεις. Το πολύ σε δυο,τρία χρόνια τα PC θα μείνουν κ πίσω.

Nio

@Nio θα διαφωνησουμε εδω.Ποτε δεν θα μπορεσει να φτασουν την επεξεργαστικη ισχυ των pc γιατι πολύ απλα θα χρειαζόντουσαν και 10 μπαταριες για παροχη ρευματος.Μπορει να αναπτύσονται ταχύρηθμα αλλα αν κρίνεις ότι το καλύτερο 4πύρηνο κινητό(υποκειμενικο αυτό),δεν ακουμπάει ουτε κατα διανοια εναν 4πύρηνο υπολογιστή θα καταλαβεις και τη διαφορα σε ισχυ.

Νio

Δεν μ’ αρέσει να επαναλαμβάνομαι κ ιδιαίτερα στον εαυτό μου (Νιο) 😛
Οπως είπα παραπάνω πάρε τώρα ένα κομπιουτερακι κ googlare τότε τι μέγεθος κ τι ισχύ χρειαζόταν…
Επίσης googlare λιγο κ το γραφένιο το οποίο αποτελεί πραγματικότητα κ σε πολύ λίγα χρόνια θα αλλάξουν τελείως οι υπολογιστές όπως τους γνωρίζουμε τώρα. 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Seagate

H Seagate παρουσιάζει σκληρό δίσκο Mach 2 στα 14 ΤΒ

Ο νέος Exos 2×14 της Seagate είναι εφοδιασμένος με την τεχνολογία Mach2 dual actuator, προσφέροντας μεγάλη χωρητικότητα.

Gear Seagate

Seagate Backup Plus 5TB: Φορητός σκληρός με χωρητικότητα 5TB

Μιας και τα αρχεία γίνονται όλο και μεγαλύτερα, αυξάνεται και η ανάγκη για περισσότερη χωρητικότητα. Πάνε τα χρόνια που ένας σκληρός με 1.5GB ήταν αρκετός για να αποθηκεύεις τα αρχεία από τη δουλειά ή το σχολείο. Σήμερα έχουμε φτάσει για παράδειγμα σε παιχνίδια 10-20GB, επομένως θέλουμε περισσότερο χώρο.

Computers Seagate

Seagate: SSD με χωρητικότητα 60TB

Ένα νέο SAS SSD ανακοίνωσε η Seagate το οποίο έχει χωρητικότητα 60TB και όταν κυκλοφορήσει, μέσα στο 2017, θα έχει στόχο την αγορά τον επιχειρήσεων και των data centers.

Business Seagate

Seagate: Απολύσεις 1.600 εργαζομένων λόγω μείωσης της ζήτησης για σκληρούς δίσκους

Η Seagate, κατασκευάστρια σκληρών δίσκων από το Cupertino της California αποκάλυψε ότι θα προχωρήσεις σε απολύσεις 1.600 εργαζομένων το επόμενο διάστημα.