Ευπάθεια Darwin Nuke σε λειτουργικά συστήματα OS X και iOS

Η Kaspersky Lab ανακάλυψε μια ευπάθεια στον πυρήνα του Darwin, ενός open-source στοιχείου στα λειτουργικά συστήματα iOS και OS X. Η ευπάθεια Darwin Nuke αφήνει τις συσκευές με λειτουργικό OS X 10.10 και iOS 8 εκτεθειμένες απέναντι σε απομακρυσμένες επιθέσεις τύπου DoS (Denial of Service).

Αυτές οι επιθέσεις μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στις συσκευές και να επηρεάσουν τα εταιρικά δίκτυα στα οποία είναι συνδεδεμένες. Οι ειδικοί καλούν τους χρήστες να ενημερώσουν τις συσκευές τους, εγκαθιστώντας τις εκδόσεις OS X 10.10.3 και iOS 8.3, οι οποίες είναι ήδη διαθέσιμες στο κοινό και δεν περιλαμβάνουν πλέον την ευπάθεια αυτή.

Η ανάλυση της ευπάθειας από την Kaspersky Lab αποκάλυψε ότι στις συσκευές που επηρεάζονται από την απειλή συγκαταλέγονται όσες διαθέτουν επεξεργαστές 64 bit και λειτουργικό iOS 8, συμπεριλαμβανομένου του iPhone 5S, του iPhone 6, του iPhone 6 Plus, του iPad Air, του Air iPad 2, του iPad mini 2 και του iPad mini 3.

Ευπάθεια Darwin Nuke σε λειτουργικά συστήματα OS X και iOS, Ευπάθεια Darwin Nuke σε λειτουργικά συστήματα OS X και iOS

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
stavros

Και η προσπαθεια της kapersky να πουλησει antivirus σε mac χρηστες συνεχιζεται απεγνωσμενα.

NikosAr

@stavros +

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.

Smartphones Apple featured iPhone

iOS 17.5 beta: Θα επιτρέπει στο Find My να είναι ενεργό όταν το iPhone είναι για επισκευή

Σύντομα η Apple θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone να στέλνουν τη συσκευή τους για επισκευή χωρίς να απενεργοποιούν το Find My.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Ultra: Φήμες ότι δεν θα δει «σχεδόν καμία» αναβάθμιση hardware φέτος

Ενώ η πιθανότητα κυκλοφορίας ενός νέου Apple Watch Ultra το 2024 «μειωνόταν», τώρα φαίνεται ότι θα υπάρχει ένα Apple Watch Ultra 3 φέτος.