Nexus 5X, 6P Pixel C: Η Google εξηγεί τι σημαίνουν τα ονόματα

Η Google έκανε την μεγάλη ανακοίνωση των δυο Nexus smartphones, Nexus 5X, Nexus 6P μαζί με το πρώτο Android tablet της σειράς Pixel. Οι αριθμοί δίπλα στα ονόματα υποθέτουμε δείχνουν τη διαφορά στο μέγεθος της οθόνης και ο Hiroshi Lockheimer, της Google μέσα από το Reddit Ask Me Anything (AMA) μας λέει τι σημαίνουν τα γράμματα στις ονομασίες.

Το “X” στο Nexus 5X σημαίνει ότι η συσκευή είναι ο πυρήνας του Nexus brand (“core of the Nexus brand”), υποθέτουμε ότι αυτό που εννοεί είναι πως τα Nexus παραδοσιακά είναι all-around συσκευές που δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν τα καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Από την άλλη, το “P” στο Nexus 6P σημαίνει premium, ενώ το “C” στο Pixel C, σημαίνει “convertible” μιας και είναι tablet/laptop.

Πριν την επίσημη εξήγηση της Google είχε θεωρηθεί ότι το Nexus 5X ονομάστηκε έτσι για να δείξει ότι είναι η συνέχεια του Nexus 5, που κατασκευάστηκε επίσης από την LG, επομένως το “X” θα έδειχνε μια συνέχεια. Επίσης, η Huawei έχει χρησιμοποιήσει το σύμβολο “P” σε προηγούμενες συσκευές και αυτό θα μπορούσε να έχει μπει για να δείξει ότι είναι κατασκευασμένο από τον Κινέζο.

Nexus 5X, 6P Pixel C: Η Google εξηγεί τι σημαίνουν τα ονόματα, Nexus 5X, 6P Pixel C: Η Google εξηγεί τι σημαίνουν τα ονόματα

Nexus 5X, 6P Pixel C: Η Google εξηγεί τι σημαίνουν τα ονόματα, Nexus 5X, 6P Pixel C: Η Google εξηγεί τι σημαίνουν τα ονόματα

Nexus 5X, 6P Pixel C: Η Google εξηγεί τι σημαίνουν τα ονόματα, Nexus 5X, 6P Pixel C: Η Google εξηγεί τι σημαίνουν τα ονόματα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παναγιώτης

Το Google X (όπως είναι το ερευνητικό της κέντρο) και Google P – lus…. δηλαδή δεν μας πέρασε απ το μυαλό…

stavros

παιδια ποτε ερχεται το 6p ελλαδα?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software emoji Google

Google: Έρχονται τα «ηχητικά emoji» – Θα περιλαμβάνεται και το πλήκτρο… πορδής

Η Google ακούγεται πως κυκλοφορεί “ηχητικά emoji” για τους χρήστες Android, με ορισμένους κατόχους Pixel να παρατηρούν ήδη μια επιλογή.

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Νέο leak φέρνει ανατροπή στην αναμενόμενη τιμή – HD renders αποκαλύπτουν νέο χρώμα θήκη

Μέρα χωρίς leak για το Pixel 8a της Google δεν είναι ολοκληρωμένη γι’ αυτό και σήμερα έχουμε δύο νέες πληροφορίες.

Software Google Google Pixel Pixel

Google Circle to Search: Θα μπορεί να λειτουργεί όταν χρησιμοποιούνται δύο apps ταυτόχρονα σε split-screen

Η Google παρουσίασε το Circle to Search τον Ιανουάριο, με το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης να κάνει ντεμπούτο με τη σειρά Galaxy S24.