Nexus 5X, 6P Pixel C: Η Google εξηγεί τι σημαίνουν τα ονόματα

Η Google έκανε την μεγάλη ανακοίνωση των δυο Nexus smartphones, Nexus 5X, Nexus 6P μαζί με το πρώτο Android tablet της σειράς Pixel. Οι αριθμοί δίπλα στα ονόματα υποθέτουμε δείχνουν τη διαφορά στο μέγεθος της οθόνης και ο Hiroshi Lockheimer, της Google μέσα από το Reddit Ask Me Anything (AMA) μας λέει τι σημαίνουν τα γράμματα στις ονομασίες.

Το “X” στο Nexus 5X σημαίνει ότι η συσκευή είναι ο πυρήνας του Nexus brand (“core of the Nexus brand”), υποθέτουμε ότι αυτό που εννοεί είναι πως τα Nexus παραδοσιακά είναι all-around συσκευές που δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν τα καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Από την άλλη, το “P” στο Nexus 6P σημαίνει premium, ενώ το “C” στο Pixel C, σημαίνει “convertible” μιας και είναι tablet/laptop.

Πριν την επίσημη εξήγηση της Google είχε θεωρηθεί ότι το Nexus 5X ονομάστηκε έτσι για να δείξει ότι είναι η συνέχεια του Nexus 5, που κατασκευάστηκε επίσης από την LG, επομένως το “X” θα έδειχνε μια συνέχεια. Επίσης, η Huawei έχει χρησιμοποιήσει το σύμβολο “P” σε προηγούμενες συσκευές και αυτό θα μπορούσε να έχει μπει για να δείξει ότι είναι κατασκευασμένο από τον Κινέζο.

Nexus 5X, 6P Pixel C: Η Google εξηγεί τι σημαίνουν τα ονόματα, Nexus 5X, 6P Pixel C: Η Google εξηγεί τι σημαίνουν τα ονόματα

Nexus 5X, 6P Pixel C: Η Google εξηγεί τι σημαίνουν τα ονόματα, Nexus 5X, 6P Pixel C: Η Google εξηγεί τι σημαίνουν τα ονόματα

Nexus 5X, 6P Pixel C: Η Google εξηγεί τι σημαίνουν τα ονόματα, Nexus 5X, 6P Pixel C: Η Google εξηγεί τι σημαίνουν τα ονόματα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παναγιώτης

Το Google X (όπως είναι το ερευνητικό της κέντρο) και Google P – lus…. δηλαδή δεν μας πέρασε απ το μυαλό…

stavros

παιδια ποτε ερχεται το 6p ελλαδα?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.