Samsung και NVIDIA: Έδωσαν τα χέρια- Σταματούν τον πόλεμο των πατεντών

Μετά από χρόνια νομικών διενέξεων μεταξύ της Samsung και της NVIDIA, οι δύο τεράστιες εταιρείες που ασχολούνται και με την κατασκευή chip, αποφάσισαν να σταματήσουν τις μηνύσεις που αφορούν την πνευματική ιδιοκτησία πατεντών.

Τον Σεπτέμβριο του 2014, είχαμε δει την NVIDIA να κάνει μήνυση στην Samsung και την Qualcomm, με τον ισχυρισμό ότι κατασκεύαζαν hardware που παραβίαζε κάποιες πατέντες της που αφορούσαν την αρχιτεκτονική του επεξεργαστή γραφικών. Ζητούσε ακόμη και την απαγόρευση των νέων Galaxy συσκευών.

Η International Trade Commission, το περασμένο φθινόπωρο δικαίωσε τελικά την Samsung, η οποία κατηγορούνταν ότι παραβίασε 2 πατέντες. Η Samsung είχε παραβιάσει μια τρίτη πατέντα, που όμως τελικά ήταν άκυρη καθώς προϋπήρχε μια άλλη πατέντα με την ίδια τεχνική, πριν από αυτή της NVIDIA.

Κατά την διάρκεια αυτής της διαμάχης, η Samsung αντεπιτέθηκε κάνοντας μήνυση στην NVIDIA για παραβίαση πατεντών της καθώς και για χειραφέτηση τον benchmarks στα Tegra chips, με σκοπό να δείχνουν καλύτερες επιδόσεις από τα Exynos μοντέλα τη Samsung.

Με την σημερινή ανακοίνωση, όλες αυτές οι διαμάχες τερματίζονται. Η ανακοίνωση της NVIDIA κάνει ξεκάθαρο ότι οι δύο εταιρείες δεν είχαν τελικά μεγάλες διαφορές όσον αφορά στις πατέντες και απλά δίνουν ένα τέλος στις μηνύσεις. Τέλος οι δύο εταιρείες αδειοδότησαν η μία την άλλη για να χρησιμοποιήσουν κάποιες πατέντες νόμιμα.

samsung nvidia, Samsung και NVIDIA: Έδωσαν τα χέρια- Σταματούν τον πόλεμο των πατεντών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Έχω προβλέψει ότι Nvidia και Samsung θα συνεργαστούν στο προσεχές μέλλον στην παραγωγή επεξεργαστών λόγο κοινών συμφερόντων. Το πρώτο βήμα έγινε. Περιμένω να περάσουν γρήγορα στο επίπεδο συνεργασίας και στην συνέχεια σε κάποιου είδους κονσόρτσιουμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Google Play Store Samsung

Η εφαρμογή Samsung Good Lock διαθέσιμη στο Google Play Store

Η εφαρμογή Good Lock της Samsung, η οποία προοριζόταν για την προσαρμογή των τηλεφώνων Galaxy, βρισκόταν αποκλειστικά στο Galaxy Store.

Software Galaxy Samsung Samsung One UI

One UI 6.1: Η ενημέρωση έχει ήδη φτάσει σε 8,8 εκατομμύρια Galaxy συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε ότι η ενημέρωση One UI 6.1 έχει ήδη φτάσει σε 8,8 εκατομμύρια συσκευές από τότε που ξεκίνησε την κυκλοφορία της.

Business Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S24

Samsung AI-Volution: Escape room στη Μαλαισία για το Galaxy S24 με πρωταγωνιστή το Galaxy AI

Στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας υπάρχει ένα escape room δημιουργία της Samsung στο πλαίσιο της καμπάνιας για τη σειρά Galaxy S24.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.