Samsung και NVIDIA: Έδωσαν τα χέρια- Σταματούν τον πόλεμο των πατεντών

Μετά από χρόνια νομικών διενέξεων μεταξύ της Samsung και της NVIDIA, οι δύο τεράστιες εταιρείες που ασχολούνται και με την κατασκευή chip, αποφάσισαν να σταματήσουν τις μηνύσεις που αφορούν την πνευματική ιδιοκτησία πατεντών.

Τον Σεπτέμβριο του 2014, είχαμε δει την NVIDIA να κάνει μήνυση στην Samsung και την Qualcomm, με τον ισχυρισμό ότι κατασκεύαζαν hardware που παραβίαζε κάποιες πατέντες της που αφορούσαν την αρχιτεκτονική του επεξεργαστή γραφικών. Ζητούσε ακόμη και την απαγόρευση των νέων Galaxy συσκευών.

Η International Trade Commission, το περασμένο φθινόπωρο δικαίωσε τελικά την Samsung, η οποία κατηγορούνταν ότι παραβίασε 2 πατέντες. Η Samsung είχε παραβιάσει μια τρίτη πατέντα, που όμως τελικά ήταν άκυρη καθώς προϋπήρχε μια άλλη πατέντα με την ίδια τεχνική, πριν από αυτή της NVIDIA.

Κατά την διάρκεια αυτής της διαμάχης, η Samsung αντεπιτέθηκε κάνοντας μήνυση στην NVIDIA για παραβίαση πατεντών της καθώς και για χειραφέτηση τον benchmarks στα Tegra chips, με σκοπό να δείχνουν καλύτερες επιδόσεις από τα Exynos μοντέλα τη Samsung.

Με την σημερινή ανακοίνωση, όλες αυτές οι διαμάχες τερματίζονται. Η ανακοίνωση της NVIDIA κάνει ξεκάθαρο ότι οι δύο εταιρείες δεν είχαν τελικά μεγάλες διαφορές όσον αφορά στις πατέντες και απλά δίνουν ένα τέλος στις μηνύσεις. Τέλος οι δύο εταιρείες αδειοδότησαν η μία την άλλη για να χρησιμοποιήσουν κάποιες πατέντες νόμιμα.

samsung nvidia, Samsung και NVIDIA: Έδωσαν τα χέρια- Σταματούν τον πόλεμο των πατεντών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Έχω προβλέψει ότι Nvidia και Samsung θα συνεργαστούν στο προσεχές μέλλον στην παραγωγή επεξεργαστών λόγο κοινών συμφερόντων. Το πρώτο βήμα έγινε. Περιμένω να περάσουν γρήγορα στο επίπεδο συνεργασίας και στην συνέχεια σε κάποιου είδους κονσόρτσιουμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S25 Ultra: Mπορεί να μας απογοητεύσει η χωρητικότητα της μπαταρίας

Η χωρητικότητα της μπαταρίας για το επερχόμενο Galaxy S25 Ultra της Samsung δεν είναι πλέον κρυφή και τα νέα δεν είναι καλά.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip6: Teardown βίντεο αποκαλύπτει τις μεγαλύτερες μπαταρίες και το νέο θάλαμο ατμού

Το Samsung Galaxy Z Flip6 φέρνει αρκετές ουσιαστικές βελτιώσεις και μερικές από αυτές αποκαλύπτονται στο teardown βίντεο του PBKreviews.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Fold Slim: Η εξωτερική οθόνη θα έχει την ίδια αναλογία διαστάσεων με το Galaxy S24 Ultra

Το επερχόμενο Galaxy Z Fold Slim της Samsung θα έχει εξωτερική οθόνη με την ίδια αναλογία διαστάσεων με την οθόνη του Galaxy S24 Ultra.

Business Galaxy Samsung

Η Samsung θα αποκτήσει μια startup τεχνητής νοημοσύνης για πιο προσωπικό Galaxy AI

Νωρίτερα φέτος, η Samsung παρουσίασε το Galaxy AI, ένα σύνολο εργαλείων που στοχεύουν στην ενίσχυση της εμπειρίας των χρηστών.