Apple: Θα εκδώσει ομόλογα ύψους 1 δισ. δολαρίων και θα τα πουλήσει στην Ταϊβάν

Η Apple σχεδιάζει για πρώτη φορά την έκδοση ομολόγων στην Ταϊβάν με στόχο να λάβει κεφάλαια ύψους 1 δις δολαρίων. Τα ομόλογα θα είναι διάρκειας 30 ετών και αναλυτές αναφέρουν ότι είναι μια συνηθισμένη κίνηση.

Τα ομόλογα που σκοπεύει να εκδώσει η Apple στην Ταϊβάν θα είναι σε Αμερικανικά δολάρια και σύμφωνα με τα όσα λένε αναλυτές στο πρακτορείο Reuters είναι μια κίνηση που έχουν κάνει και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας με στόχο πάντα την εισροή κεφαλαίων.

Η ρευστότητα στην Ταϊβανέζικη αγορά ομολόγων είναι μεγάλη και οι αγοραστές ομολόγων μεγάλης διάρκειας όπως οι ασφαλιστικές εταιρείες αναζητούν ομόλογα από φερέγγυους πωλητές με όσο το δυνατόν υψηλότερες αποδόσεις. Είναι δε συχνό το φαινόμενο στο νησί το οποίο είναι και έδρα της αλυσίδας διανομής της Apple, να εκδίδονται τέτοιους ύψους ομόλογα σε δολάρια.

Τον περασμένο Δεκέμβριο μόλις η Intel πούλησε ομόλογα διάρκειας 30 ετών με απόδοση 4,7 τοις εκατό αξίας 915 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τον Ιανουάριο η μεγαλύτερη ζυθοποιία στον πλανήτη, η Anheuser Busch InBev πούλησε ομόλογα αξίας 1,47 δις δολαρίων με απόδοση 4,915 τοις εκατό.

Όσον αφορά την κίνηση της Apple αναλυτές της αγοράς αναφέρουν ότι η απόδοση των ομολόγων θα βρίσκεται μεταξύ 4,2 και 4,3 τοις εκατό.

Apple, Apple: Θα εκδώσει ομόλογα ύψους 1 δισ. δολαρίων και θα τα πουλήσει στην Ταϊβάν

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Νέα καλούπια αποκαλύπτουν αλλαγές στο MagSafe

Η φετινή σειρά iPhone 16 ίσως υιοθετήσει μια αλλαγή στους μαγνήτες ευθυγράμμισης MagSafe, όπως αποκαλύπτουν εικόνες.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: H Apple θα αργήσει να φέρει το Face ID κάτω από την οθόνη

Κάθε τόσο εμφανίζεται και μία νέα φήμη για τα σχέδια της Apple σχετικά με το Face ID κάτω από την οθόνη στο iPhone.

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.