LG Display: Επενδύσεις 1,7 δις δολάρια στις εύκαμπτες οθόνες OLED

H LG Display επενδύει 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία μιας νέα γραμμής παραγωγής εύκαμπτων οθονών τεχνολογίας OLED για smartphones.

Το τελευταίο διάστημα οι εύκαμπτες οθόνες είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και τρανή απόδειξη είναι smartphones όπως τα Galaxy S6 edge και Galaxy S7 edge. Οι εύκαμπτες οθόνες αναμένεται τα επόμενα χρόνια να αποτελέσουν κυρίαρχη τάση στην αγορά των smartphones και στόχος της LG με αυτή την επένδυση είναι να κατακτήσει ηγετική θέση στην αγορά.

Αρκετοί σημειώνουν ότι η αγορά είναι πλέον ώριμη και οι καταναλωτές έτοιμοι για συσκευές με εύκαμπτες οθόνες, ενώ ταυτόχρονα η LG θα μπορεί να χρησιμοποιεί αυτές τις οθόνες στα δικά της smartphones.

Η επένδυση των 1,7 δις δολαρίων που πραγματοποιεί η LG δεν αφορά κάποιο νέο εργοστάσιο, αλλά εγκατάσταση της νέας αυτής γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο οθονών τεχνολογίας OLED που η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει από τον Νοέμβριο και το οποίο θα της κοστίσει 8,9 δις δολάρια.

Αναλυτές σημειώνουν ότι η απόφαση της LG για τη δημιουργία αυτού του νέου εργοστασίου έχει να κάνει με την απόφαση της Appl eνα χρησιμοποιεί από την επόμενη γενιά των iPhone που θα δούμε το 2018, οθόνες τεχνολογίας OLED αντί για οθόνες τεχνολογίας LCD. Κάποιοι άλλοι δε σημειώνουν ότι είναι πιθανόν η LG να έχει ήδη πληροφόρηση από την Apple ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει και κυρτές οθόνες σε επόμενα iPhone. Αυτό όμως, ακόμα και αν έχει βάση, μάλλον δεν θα συμβεί πριν τα iPhone που θα δούμε κάποια στιγμή το 2019 μιας και η νέα αυτή γραμμή παραγωγής της LG αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργική μετά τα μέσα του 2018.

LG Display, LG Display: Επενδύσεις 1,7 δις δολάρια στις εύκαμπτες οθόνες OLED

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ekimolaos

Άλλο εύκαμπτη οθόνη, άλλο κυρτή. Η οθόνη των edge είναι κυρτό gorilla glass πάνω σε κυρτή amoled. Άμα πέσει δηλαδή σπάει όπως κάθε άλλου κινητού. Εύκαμπτη θα πει πως δεν υπάρχει γυαλί. Προφανώς θα είναι πλαστική και θα λυγίζει χωρίς κανένα πρόβλημα. Οι οθόνες των edge δεν είναι τίποτε άλλο παρά λιωμένο γυαλί το οποίο το έχουν διπλώσει – όπως κάνουν στο δρόμο μερικοί με μπουκάλια μπύρας (πιο δύσκολο είναι στα μπουκάλια). Οπότε ατυχές παράδειγμα τα edge, μιας και δεν έχουν εύκαμπτες οθόνες – δεν υπάρχουν ακόμα συσκευές με εύκαμπτες οθόνες πέρα από πρωτότυπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple LG Display Samsung Display

Apple: Συνεργασία με Samsung και LG για τη μετάβαση σε microLED

Η Apple θα αρχίσει να χρησιμοποιεί πάνελ microLED από το 2024, με τουλάχιστον το 60% των παραγγελιών να πηγαίνουν στη Samsung Display και στην LG Display.

Gear LG LG Display

Η LG Display παρουσιάζει οθόνη 12″ που μπορεί να τεντωθεί στις 14″

Οι foldable οθόνες κερδίζουν έδαφος στην αγορά των smartphone, αλλά υπάρχει μια σχετική τεχνολογία – οι οθόνες που τεντώνονται- που κάνει την εμφάνισή της.

Smartphones LG Display iPhone

LG Display: Θα φτιάξει την οθόνη OLED του iPhone 14

H LG Display θα αναλάβει την κατασκευή και προμήθεια της οθόνης τεχνολογίας OLED LTPO, με την οποία θα εξοπλίζεται το iPhone 14.

Business Apple iPhone LG Display

Η LG Display προμηθεύει την Apple με 400.000 οθόνες OLED;

Φήμες θέλουν την LG Display, το τμήμα της εταιρείας που ασχολείται με την κατασκευή οθονών, να επεκτείνει την συνεργασία με την Apple για την παροχή 400 χιλιάδων επιπλέον OLED panels για τα iPhone της τρέχουσας γενιάς.