Η LG Display παρουσιάζει οθόνη 12″ που μπορεί να τεντωθεί στις 14″

lg display, Η LG Display παρουσιάζει οθόνη 12″ που μπορεί να τεντωθεί στις 14″

Οι foldable οθόνες κερδίζουν έδαφος στην αγορά των smartphone, αλλά υπάρχει μια σχετική τεχνολογία – οι οθόνες που τεντώνονται- που κάνει την εμφάνισή της. Η LG Display παρουσίασε ένα πάνελ 12″ που μπορεί να τεντωθεί στις 14″ και να γυρίσει ξανά στις 12″ χωρίς να προκληθεί φθορά.

Αυτός ο τύπος ελαστικής οθόνης (ή οθόνης “ελεύθερης μορφής” όπως την αποκαλεί η LG) μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ρούχα και έπιπλα, καθώς μπορεί εύκολα να προσαρμόζεται σε περίπλοκα σχήματα και η ικανότητα τεντώματος θα το κάνει πιο άνετο στη χρήση.

Η LG Display προβλέπει χρήσεις σε διάφορους κλάδους, όπως «μόδα, φορητές συσκευές, wearables και gaming». Μπορεί ακόμη και να βρει μια θέση στην αυτοκινητοβιομηχανία και τη βιομηχανία αεροσκαφών καθώς έχει αρκετά γερή και ανθεκτική δομή.

Η οθόνη είναι αρκετά υψηλής ποιότητας όσον αφορά τα πρωτότυπα πάνελ – στα 100 ppi έχει πυκνότητα pixel παρόμοια με αυτή μιας τηλεόρασης 40″ 4K. Και έχει πλήρως έγχρωμες δυνατότητες RGB. Είναι χτισμένη σε ειδικό υπόστρωμα σιλικόνης που χρησιμοποιείται επίσης για φακούς επαφής. Διαθέτει micro-LED (μικρότερα από 40μm) που συνδέονται μέσω ελατηρίων σχήματος S αντί για ίσια καλώδια, έτσι ώστε να μπορούν να τεντωθούν κατά 20% χωρίς να σπάσουν.

lg display, Η LG Display παρουσιάζει οθόνη 12″ που μπορεί να τεντωθεί στις 14″

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε επεκτάσιμα πρωτότυπα οθόνης. Το έκανε και η Royole πέρυσι. Μπορούσε να τεντωθεί κατά 30% και σύμφωνα με την εταιρεία η τεχνολογία θα μπορούσε να φτάσει τα 120 ppi, αλλά η μονάδα επίδειξης ήταν ένα μικρό πάνελ 2,7″ με ανάλυση 96 x 60 px. Πριν από μερικά χρόνια η Samsung παρουσίασε μια οθόνη με δυνατότητα τεντώματος το 2017, αν και αυτή ήταν μπορούσε να επιβιώσει στην παραμόρφωση (π.χ. πιέζοντας δυνατά την εύκαμπτη οθόνη) αντί να τεντωθεί σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Gear LG

H StanbyMe GO οθόνη-βαλίτσα της LG είναι εντυπωσιακή αλλά κοστίζει 1.200 δολάρια και ζυγίζει 13 κιλά

Το StanbyME Go της LG είναι μια τηλεόραση με οθόνη αφής 27 ιντσών που είναι ενσωματωμένη σε έναν μεγάλο, στρατιωτικής ποιότητας, χαρτοφύλακα.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.