Google: Πουλάει την εταιρεία δορυφορικής απεικόνισης Terra Bella

Η Terra Bella, μια εταιρεία δορυφορικής απεικόνισης που απέκτησε η Google πριν 2 χρόνια για 500 εκατομμύρια δολάρια, θα εξαγοραστεί από την startup εταιρεία Planet Labs. Σύμφωνα με την συμφωνία, η Planet Labs θα αποκτήσει την εταιρεία και τους δορυφόρους της Terra Bella, ενώ η Google θα διατηρήσει το δικαίωμα χρήσης των χαρτών για τα προϊόντα της.

Παρόλο που δεν ανακοινώθηκαν οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας, μια πηγή αναφέρει ότι η Planet Labs πλήρωσε λιγότερα από τα 500 εκατομμύρια δολάρια που είχε δώσει η Google, με την τιμή να κυμαίνεται πάνω από το όριο των 300 εκατομμυρίων. Επιπλέον, η Google θα είναι πλέον μεγαλομέτοχος της Planet Labs.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την πρόσφατη προσπάθεια της μητρικής εταιρείας της Google, Alphabet, για τη διαχείριση των δαπανών σε όλη την οργάνωση. Κατά το παρελθόν, η Alphabet είχε ακυρώσει σχέδια για την χρήση solar-powered drones για την διάδοση του internet, σταμάτησε την επέκταση της υπηρεσίας internet Google Fiber και επιβράδυνε την ανάπτυξη της υπηρεσίας παράδοσης προϊόντων με drones. Επιπλέον, υπό την διεύθυνση της Alphabet έχουν αποχωρήσει αρκετά διευθυντικά στελέχη.

Google Alphabet Terra Bella Planet Labs mapping company acquisition, Google: Πουλάει την εταιρεία δορυφορικής απεικόνισης Terra Bella

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Φήμη το θέλει να έρχεται νωρίτερα από ότι περιμένουμε

Νέα φήμη θέλει την τιμή του Google Pixel 8a αυξημένη και την αποκάλυψή του να γίνεται νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Software emoji Google

Google: Έρχονται τα «ηχητικά emoji» – Θα περιλαμβάνεται και το πλήκτρο… πορδής

Η Google ακούγεται πως κυκλοφορεί “ηχητικά emoji” για τους χρήστες Android, με ορισμένους κατόχους Pixel να παρατηρούν ήδη μια επιλογή.

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Νέο leak φέρνει ανατροπή στην αναμενόμενη τιμή – HD renders αποκαλύπτουν νέο χρώμα θήκη

Μέρα χωρίς leak για το Pixel 8a της Google δεν είναι ολοκληρωμένη γι’ αυτό και σήμερα έχουμε δύο νέες πληροφορίες.