Ταχύτητα ίντερνετ στην Ελλάδα και υπηρεσίες

Αφορμή για αυτό εδώ το άρθρο στάθηκε το χθεσινό μου status στο Fan Page του Techblog όπου έκανα λόγο για την μεγάλη αναβάθμιση που είχα επιλέγοντας μετά από 2.5 χρόνια με VDSL 30 mbps να μεταβώ σε ταχύτητα VDSL 50 mbps. Πραγματικά, η βελτίωση ήταν μεγάλη τόσο στο download από περισσότερες τις μιας συσκευές όσο και το upload.

Σαν Techblog, οι ανάγκες μας για καλές ταχύτητες στο updload είναι μεγάλες. Ανεβάζουμε συχνά βίντεο στο κανάλι του Techblog στο YouTube και η διαφορά από την ονομαστική ταχύτητα των 2.5 Mbps (της 30άρας) στα 5 Mbps (της 50άρας) ήταν σημαντική.

Επιλογή μας ήταν να παραμείνουμε για VDSL στο δίκτυο του OTE, υπογράφοντας συμβόλαιο για 24 μήνες με τελική τιμή το μήνα τα 45.40 ευρώ (με απεριόριστα σταθερά και 30 λεπτά προς κνητά).

Ποια είναι η δική σας εμπειρία από το ίντερνετ στην Ελλάδα; Παρακαλώ να αναφέρετε την περιοχή που βρίσκεστε, την ταχύτητα που κλειδώνει η σύνδεσή σας, την εταιρεία που έχετε επιλέξει ως πάροχο και το ποσό που πληρώνετε το μήνα.

Ταχύτητα ίντερνετ Ελλάδα υπηρεσίες τιμή, Ταχύτητα ίντερνετ στην Ελλάδα και υπηρεσίες

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

139 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Joujoukos

Εγώ μένω στον πυργετο τρικαλων και έχω λογαριασμό στα 10 min αλλά πάει που και που 13 αν κάνω restart. Έχω 24μηνη σύνδεση με την vodafone και πληρώνω 24.99 μαζί με vodafone tv. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος αλλά τώρα με τις εργασίες του ΟΤΕ η ταχύτητα πήγε στα 7 …😔

Kagkouro

Εγω πληρωνω 24αρα γιατι Vdsl δεν υποστιριζεται εδω που μενω και πιανω 5mbps τους τελευταιους 4 μηνες. ΤΟ ιντερνετ πεφτει 3 φορες την εβδομαδα χωρις λογο, οι τεχνικοι δεν μπορουν να το φτιαξουν γιατι δεν ξερουν τι φταιει και το upload ειναι 0.3. 4 μηνες πριν επιανα 2 mbps και επεφτε 15 φορες την μερα χωρις υπερβολες. Εχω ΟΤΕ και δεν μπορω να πω οτι ειμαι ευχαριστιμενος για 2017. Θεσσαλονικη.

vtag

Μένω Αθηνα. Εδώ και 1.5 χρονο έχω VDSL από Vodafone! Το πακέτο περιλαμβάνει απεριόριστα σταθερά, 300 λεπτά προς κινητά (έβαλα επιπλέον δωρεάν 3 ωρες,απλα το ζήτησα),με τελικη τιμή με τον καινούργιο φόρο τηλεφωνίας στα 32,45€ φυσικά 24μηνο.Η ταχύτητα κλειδώνει στα 48mbs συνήθως μπορεί και παραπάνω και upload 4.5. Πολύ ευχαριστημένος ως τώρα και θέμα απόδοσης λόγο των ταχυτήτων που ανέφερα και της τιμής αλλά και από θέμα εξυπηρέτησης που ειναι άψογοι.

escobar

cyta καινουργια συνδεση vdsl 50 D / 10 UP
απεριοριστα σταθερα Και 300 λεπτα σε κινητα 28.50ευρω.
10upload 😉

Αλέξανδρος

Ποιο ADSL και VDSL τώρα, εδώ είδη στις τριτοκοσμικές χώρες βάζουν οπτικές ίνες στα σπίτια και εμείς ακόμα ασχολούμαστε τεχνολογίες του εξήντα.

Πάνος®

Πληρώνουμε 24άρες και “απολαμβάνουμε” 8άρες-10άρες το πολύ. Για VDSL ούτε λόγος, λέει “δεν διατίθεται στην περιοχή σας” (όχι, δε μένω στην Κολοπετινίτσα).
Και πάλι καλά, για αποικία σχετικά καλά μας φέρονται οι του ελληνικού παραρτήματος της Deutsche Telekom.

ΑντώνηςΤ

Μου αρκέσει που ο ΟΤΕ περηφανεύεται ότι είναι σε Χ πόλεις της Ελλάδος. Δείτε τι γίνεται στην Θεσσαλονίκη, περιοχές όπως η Τούμπα που μένω περιμένει εδώ και πολλά χρόνια VDSL, ενώ σε συνοικίες πολύ κοντά (μιλάμε για αποστάσεις μικρότερες του 1χλμ) είναι εδώ και χρόνια. Σχεδιασμός μηδέν από τον OTE.

Όσο για τις ταχύτητες, όταν είχα συνδεθεί πριν από κάποια χρόνια στην Forthnet συγχρόνιζα 11Mbps, όταν πήγα στο ΟΤΕ μου είπαν ότι η 10αρα είναι ασταθής και το συγχρόνισαν τα 8.5mbps. Τον τελευταίο συγχρονίζει στα 5,8mbps… μάλλον «πάγωσε» ο χαλκός από τα χιόνια τι να πω… εννοείτε όταν έρθει VDSL στην περιοχή μου θα βάλω.

Τούμπα, Θεσσαλονίκη

dimitris L.A
Tomkar1808

Επαρχία (Γιαννιτσα) με Forthnet. Download 6 / upload 0,5.
Όσον αφορά αποσυνδέσεις-επανεκκινήσεις του ρουτερ είχα καθημερινά με άπειρα τηλεφωνήματα στην Forthnet διχως να μου δώσουν λύση , μέχρι που έδωσα 100 ευρώ και πήρα ένα TPLINK και γλύτωσα.

Don mitso mou

Wifi
Ping 5ms. Down 17,8 up 10,95

4g

Ping 24ms. Down 41,66 up 5,4

Dubai

Ισίδωρος

Εγώ πλήρωνα πολύ καιρό vdsl 50 στη Σάμο που μένω(Καρλόβασι), και έπιανα στη καλύτερη 16.Όταν πήρα τηλέφωνο για να μάθω γιατί έχω τόσο χαμηλές μου είπαν “έτσι είναι”.Το μόνο καλό που είχε ήταν το upload που έπιανα 2,5-3.Τώρα δοκίμασα το speedbooster και πιάνω μέχρι 80mbpps,αλλά προσέχω πολύ όταν κατεβάζω και βάζω όρια για να μην τρώω τα gb που μου δίνει το πρόγραμμα.Από μόνη της η γραμμή πιάνει 11 τώρα(την έριξα στα 24)

bezilys

Να μην μιλήσω καλύτερα!

ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΒΟΛΟΣ Αγ.Παρασκευη.με 24αρα γραμμη της wind η ταχυτητα ειναι 4,5 με το ζορι,σε ερωτηση που εκανα για VDSL, μου ειπαν πως δεν μπωρουν να ξερουν εαν η γραμμη θα περασει τα 10mbp
Αυτα. Ελλαδα 2017 ! ! !

Θοδωρής

Εδώ εγώ που έβαλα 50αρα, αλυκές μεριά, ενώ μου εγγυήθηκαν 40 το κατώτερο, πιάνω στην καλύτερη 16…. Δράμα η κατάσταση

Kotsos

Η οπτική ινα πηγαίνει (οπου πηγαίνει) μέχρι το καφαο του ΟΤΕ, απο εκεί κ πέρα καλώδια 50ετιας, έτσι λοιπόν αν είσαι τυχερός και είσαι κοντά στο καφάο, 800 μετρα μάξιμουμ, τότε μπορείς να έχεις 50αρα vdsl απο τα 800 κ πάνω ούτε συζήτηση ( βέβαια ακόμα και στα 600 μέτρα 50αρα δεν είναι) ! Γι’αυτό ακόμα και σε αστικά κέντρα που θεωρητικά το vdsl έχει πάει εδω και καιρό υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ουτε 24αρα..
Στο Λονδίνο που έμενα η οπτική ίνα φτάνει μέχρι το ρουτερ…

Αντώνης Ντέντος

Αγγελοχωρι Ημαθιας:
Vdsl ακομα δεν ειδαμε ενω οι γυρω περιοχες (Χαριεσσα-Κοπανο-Επισκοπη-Αρσενι-Πετραια-Ακρολιμνη-Εσωβαλτα-Κρυα Βρυση-Αγιος Γεωργιος) εχουν ηδη vdsl…
Οσο αφορα το adsl στην οικια στην ακρη του χωριου 1.5km απο αστικο κεντρο πιανω 17.38 ενω στην αλλη οικια περιπου 150m απο τον αστικο κεντρο πιανω 23.87
Συνδεση cosmote εχω οσο αφορα για το hybrid που ειχα δε το βαζω αν δεν φερουν αλλο ρουτερ εκτος απο huawei γιατι ενω πιανει 4g με το hybrid δεν μου ανεβαζε την ταχυτητα…
Οσο αφορα το 4g στα κινητα η κεραια μας ειναι στα 2km εξω απο το χωριο με ρεαλιστικα στο τερμα 149.96 download 49.82 upload ενω αναμενεται να μπει και το 4g+
Οσο για vdsl και περι vectoring ελπιζω μεχρι τελος του 17 να εχουμε και 200mbps και αν φερουν κανα hybrid με 4g+ να δουμε στο τελος κανα 700 αν γινεται…!!! Ξεχασα να αναφερω οτι το upload στο adsl τερματιζει στο 1.18 και στις 2 οικιες…

Πάνος®

Φυσικά η κατάσταση στο ασύρματο ίντερνετ είναι τελείως διαφορετική. Πιάνεις για πλάκα 70άρια, 80άρια και 100άρια. Πέρσι το καλοκαίρι σε επαρχιακή περιοχή έπιασα 131ΜΒs (με Cosmote). Γιατί εκεί διαφέρει; 1ον) είναι ασύρματο δίκτυο, άρα δεν υπάρχουν οι όποιες δυσκολίες λόγω πεπαλαιωμένου δικτύου. 2ον) έχει ΟΓΚΟΧΡΕΩΣΗ, τουτέστιν “θες ταχύτητα; πλέρωνε”. Τόσο απλά.
Απλά δεν τους ενδιαφέρει να αναβαθμίσουν τις επίγειες γραμμές.

Xarisgru

https://www.speedtest.net/my-result/6141036736 αυτα τραβαμε οι φοιτητες στην κυπρο

Κεχαγιάς Αγαμέμνων

Μένω στη Θεσσαλονίκη, ανατολικά και παίρνω internet από την HCN 20Mbps. Η γραμμή υλοποιείται με οπτική ίνα και η ταχύτητα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτή που υπόσχεται η εταιρεία δηλ. 2.4 ΜΒ/sec. Η τιμή είναι 24 € το μήνα (συμπ. ΦΠΑ) και η απόδοση της γραμμής είναι σταθερή συνεχώς εδώ και έναν χρόνο. Ας σημειωθεί οτι το συμβόλαιο δεν περιέχει δέσμευση χρονική και ανανεώνεται μήνα με το μήνα αυτόματα! Εξαιρετικό.

κωστας

Μενω Πατρα, μεσα στην πολη. Εχω φοιτιτικο πακετο για ιντερνετ. 15 και κατι ευρω τον μηνα δινω, και εχω συνδεση dsl εως 24mbps. Αν και ποτε δεν πιανω πανω απο 13. Συνηθως 11 και κατι πιανω.
Upload, 0.8 περιπου. Η εταιρεια ειναι Vodaphone (hol)

Ελλαδισταν στο μεγαλειο σου 🙂

Vasilist

Μένω σε ένα χωριό στην Κέρκυρα μακριά από την πόλη και εδώ και πολλά χρόνια έχω ΟΤΕ πιάνω 19 με 20 mb download και 1mb upload.
Νομίζω κάπου στον μήνα τρώει και κανένα dc γιατί μπαίνω στο μόντεμ καμία φορά και έχω δει connected 28 και 35 μέρες δεν έχω δει ποτέ παραπάνω άρα κάπου εκεί θα τρώει κανένα dc.

Dim

Αθήνα , Νέα Ιωνία, της πλάκας adsl με το ζόρι 7 και vdsl από Μαϊο και αν…..
Η λύση όμως είναι στην πόρτα μου και λογικά από την επόμενη εβδομάδα θα συνδεθώ στην ΙΝΑΛΑΝ και με 27 € τον μήνα χωρίς συμβόλαιο θα απολαμβάνω 100/100 μέσω οπτικής ίνας απευθείας στο σπίτι !
🙂 🙂 🙂

ΚΩΣΤΑΣ

κέντρο Πειραιά vdsl 30 κλειδώνω ακριβώς 30.Παίρνω από ΑΚ

Πάνος

Επαρχία (Κουφάλια Θεσσαλονικής) Έχω 24 adsl και πιάνω 14.5 mbps, στην καλύτερη μπορεί και 16, με απεριόριστα σταθερά και 6 ώρες προς κινητά,με 18 ευρώ τον μήνα για 24 μήνες.

Νενα

Σε ποιά εταιρεία παρακαλώ?

Θανος

https://beta.speedtest.net/result/6141140148

300up-300down εχω κανονικα απλα η καρτα δικτυου του laptop οπου εκανα και το τεστ ειναι 100αρα γι αυτο και δν παει παραπανω.. και ολα αυτα με 6.5 ευρω το μηνα 😉

Giannisanag

Μενω στο Ρετζικι θεσσαλονικης. Ειχα VDSL 30 στον ΟΤΕ απο απο το 2014 που εγινε διαθέσιμη. Το 2016 πηγα στη Vodafone διατηρωντας VDSL 30. Με καλωδιο εχω σταθερά 30 στο laptop. Με wifi στο κινητό εχω 20. Ειμαι περιπου 500μ απο το κέντρο του ΟΤΕ στην περιοχη μου.
Aψογα.

K_stas

Μένω Λαμία με συνδεση στη wind /20 ευρω/μηνα με 13 download (στην καλυτερη, συνηθως 9-11) και 0.9 upload.
Βεβαια θα προτιμουσα τη συνδεση του πανεπιστημιου με 90 download και 80 upload 😉

ΑντώνηςΤ

@Dim, μακάρι και η βορειοελλαδίτική HCN να έχει τέτοια τιμολογιακή πολιτική αλλά δεν το βλέπω. Γενικά μια ευκαιρία είχαμε πριν από 10 χρόνια να γίνει κάτι με πανελλαδικό FTTB δικτιού που είχε σχεδιάσει η τότε κυβέρνηση, αλλά έπεσαν τα “μεγάλα συμφέροντα” που ήθελαν VDSL και το “ξεχάσανε”. Δυστυχώς αυτές οι εταιρίες (INALAN / HCN κ.α.) έχουν πολύ μικρά δίκτυα περιορισμένης κάλυψης.

Kostasm

Vdsl vpu 49999 μονιμως forthnet και εχω καταργησει την δορυφορικη μονο kodi ολα σε hd και ολα τα ελληνικα καναλια περιοχη παλαιο φαληρο.ρουτερ technicolor tg788vn

Ανδρέας Καραγιάννης

Δήμος Νέας Ιωνίας

Δεν διατίθεται VDSL

SpeedTest.net:

Ping: 23ms
Download: 6.07 Mbps
Upload: 0.70 Mbps

Ανδρέας Καραγιάννης

Δήμος Νέας Ιωνίας

Δεν διατίθεται VDSL

Wind ~23€ έως 24 Mbps

SpeedTest.net:

Ping: 23ms
Download: 6.07 Mbps
Upload: 0.70 Mbps

Andy

Πανόραμα Θεσσαλονίκης
OTE VDSL 30, τερματίζω τη γραμμή και σε συνδυασμό με το modem-router της Asus DSL-ac68u πάει μπάλα!!!

Παιδιά το Α και το Ω στο adsl/vdsl είναι η καλωδίωση. Αν η καλωδίωση είναι καθαρή τότε απολαμβάνεις μέγιστη απόδοση και σταθερότητα.

Χρήστος τ

Δυστυχώς σε εμάς το vdsl δεν έχει φτάσει ακόμα παρόλο της τοποθεσίας μας… Περιορίζομαι σε adsl σύνδεση wind ως 24 και πιάνω κοντά στο 10…ναι 10 και πολλές φορές πέφτει και πολύ πιο χαμηλά. Βέβαια χρησιμοποιώ router ote 3 χρόνων περίπου. Δίνει κάποια λεπτά από σταθερό σε κινητό έναν αριθμό και τα υπόλοιπα τα κλασσικά ενός πακέτου. Λέτε να φταίει το router για την κακή μου σύνδεση;
Χαϊδαρι Αττικής

ΣΩΚΡΑΤΗΣ

https://beta.speedtest.net/result/6141421642.png
Αλεξανδρούπολη κέντρο…OTE 24

Αλέξης Στέ

Διαβάζω για vdsl και 24αρα adsl και σκέφτομαι ότι μάλλον θα κατοικώ στο Αφγανιστάν …,
Στο Μαρμάρι στην Κω σε μια περιοχή τουριστική με πάνω από 5000 κλίνες , η ταχύτητα μετά βίας φθάνει 6αρη adsl …. και up σε 0.5 περίπου …. εκπέμπουμε sos παιδιά…..

thanos

Vpu Light απο Cyta 50/10(down/up) με 26,50 ευρω, απεριόριστα σταθερά και 300′ προς κινητά. Α/Κ Καλαμαριάς

Timotheos

Αχαρνές Αττικής Αθήνα.
Εταιρία: Vodafon. Ονομαστική ταχύτητα: Έως 24Mbps. Μπαίνω με max μέχρι 11,5 Mbps. Vdsl εδώ στην περιοχή που είμαι μου παρέχει μόνο ο cosmote. Δεν βάζω γιατί θεωρώ απολύτως εξωφρενικές έως απαράδεκτες τις τιμές τις οποίες το δίνουν.

Aris

Μπορείς να μου πεις γιατί πληρώνεις τόσα όταν στο site η τιμή είναι 35.50 +5% φόρος;

Αντώνης

Forthnet (Nova πλεον) 3play 35 ευρω, 50 download 5 upload. Αχικα ειχαμε 3 download και δεν ηθελα καν να κοιταξω το upload αλλα με μια επιστολη στην ΕΕΤΤ μας τα φτιαξανε ολα τελεια. Περιοχη: Ηλιουπολη, Αθηνα

george

Μενω Θέρμη Θεσσαλονικης
Παιρνω απο καφαο διπλα στο σπιτι μου, και εχω:

Nova Full pack, forthnet τηλεφωνια και ιντερνετ 50/5 (κλειδωνω 49.9/4.9) και πληρωνω 59,90€.

Γιώργος

Ν.Σμύρνη,κεντρική λεωφόρος Ελ.Βενιζέλου.Καμιά παροχή vdsl απο ΟΤΕ,ΦΟΡΘΝΕΤ,VODAFONE.H Wind μέχρι 30 αλλά ουσιαστικά μέχρι 27mbs το πολύ.Καμιά ενημέρωση απο τις εταιρίες για το πότε θα μπούν νέες καμπίνες.Η forthnet εδω και δύο χρόνια τώρα μου λέει απο μήνα σε μήνα.Τραγική καθυστέρηση..

Γιώργος

ένα χρήσιμο site όπου φαίνονται οι καμπίνες vdsl και τα σημεία που βρίσκονται..https://fttxgr.eu/map

xloridist

Vodafone 24mbps. Πιάνω 13 με 14 max. To πάγιο είναι στα 19 ευρώ, με απεριόριστες κλήσεις σε σταθερά και 300 λεπτά σε κινητά.
Γιαννιτσά – Πέλλα.

Makis

Νέα Σύνδεση εχθές 17/03
Vdsl OTE rural 50Mbps

Actual Rate (Up/Down). 30000/49998
Attainable Rate )Up/Down). 50000/90000

Makis

Νέα Σύνδεση εχθές 17/03
Vdsl OTE rural 50Mbps
Επαρχία Πτολεμαΐδα σε χωριό εκτός πόλης. ~100m από το rural

Actual Rate (Up/Down). 30000/49998
Attainable Rate )Up/Down). 50000/90000

Κωνσταντίνος Κ.

Περιοχή Χαϊδαρίου

Δεν διατίθεται VDSL CosmOTE

CosmOTE ~26€ έως 24 Mbps

SpeedTest.net: 26ms
Download: 10.46 Mbps
Upload: 0.81 Mbps

ΓιωργοςMclaren

Μενω καλλιθεα και ακόμα δεν μπορω να βαλω vdsl

ioakou

Κατάλαβα..
Λίγο πολύ τα κλασικά σε όλους.
Όσοι είναι επαρχεία με νέες γραμμές το internet τους ανεβοκατεβαίνει περίπου στο δια του δύο αναλόγως το πρόγραμμα (αν έχεις 24Mbps θα είσαι στο +-12 κι αν έχεις 50Mbps στο+-20).

Τι γίνεται όμως σε εμάς που ζούμε μέσα σε μεγάλα αστικά σημεία? Ας πάρουμε εμένα για παράδειγμα (κάτι αντίστοιχο με το δικό σου πρόβλημα Κώστα)..

Νέα Σμύρνη με αναβαθμισμένες γραμμές (της γειτονίας):
> 24Mbps OTE = Περίπου στο 8-11Mbps download και 1-2 Mbps upload (που το τελευταίο καιρώ όλα αυτά παίζουν στο 6-8 και 0,8-1.5 Mbps αντίστοιχα).
> 24Mbps Forthnet (στο ίδιο κτήριο) = 5-7.5 Mbps download και 0,5-0,8 Mbps upload.

Και οι δύο εταιρίες λένε πως 1) είμαστε μακρυά από το κέντρο και πως 2) δε μπορούν να ανιχνεύσουν το πρόβλημα.

Προσωπικά μετά από ταχύτητες εξωτερικού που τις έζησα πριν χρόνια και τις ξανά βλέπω στα μικρά μου ταξίδια, στην Ελλάδα ζούμε στον μεσαίωνα του ADSL & VDSL δυστυχώς.

Apostolos

https://www.speedtest.net/my-result/a/2713388687

Δεν ξέρω τι σύνδεση είναι, ξέρω ότι πληρώνουμε 19 λίρες

mitsakhs

Σέρρες forthnet 24
20Mbps~ με λίγο πείραγμα snr πάει και 23Mbps~ σε γραμμή fastpath.
Ping γύρω στο 15 ανάλογα τον σερβερ.

johncsj

Έχω 2 συνδέσεις ADSL, μία στην περιοχή που φοιτώ (Αθήνα) και μία στο πατρικό μου (Χανιά Κρήτης). Στην Αθήνα είμαι στα όρια του υποφερτού (15067 kbps / 725 kbps) ενώ Χανιά (6780 / 980 kbps). Και οι 2 συνδέσεις είναι 2ple Play με “έως 24 Mbps”, με συχνές αποσυνδέσεις και τραγικά latency. Στην σύνδεση της Αθήνας δε, τον 1ο μήνα της σύνδεσής μου, περισσότερη ώρα ήταν “κάτω” η γραμμή από την ώρα που λειτουργούσε. Για πίστωση στο λογαριασμό ούτε λόγος βέβαια… πέρασαν 3 τεχνικοί και ο 3ος μόνο κατάλαβε ότι έπρεπε να κλειδώσει τις ταχύτητες μου πιο χαμηλά για να παίζει η γραμμή 24/7. Όταν κλείδωσε στα 12.400 / 1000 έπαιζα πολύ σταθερά για ένα χρόνο. Τώρα κάνουν πάλι έργα και οι ρυθμίσεις χάθηκαν. Καλά κρασιά δηλαδή. Στα Χανιά μένω σε προάστιο 4χλμ από το κέντρο, και μέχρι αρχές του 2013, είχαμε γραμμές PCM! Ναι καλά είδατε (όσοι ξέρουν)! PCM! Δυνατότητα ίσα ίσα για τηλέφωνο δηλαδή (ακόμα και η χρήση ενός φαξ “έριχνε” τη γραμμή) εν έτει 2013!!! Έφτιαξαν το “νέο δίκτυο” και τα αποτελέσματα τα προαναφερόμενα. ~6.5Mbit. ΤΡΑΓΙΚΟ! Να σημειώσω ότι ούτε στο κέντρο της Αθήνας που μένω, ούτε στο προάστιο Χανίων υπάρχει δυνατότητα για σύνδεση VDSL. Δηλαδή να… Συνέχεια »

nikos kon

Εχω 24αρα γραμμή Forthnet με Nova και δίνω γυρω στα 30€ με απεριόριστα σταθερα και 12 ώρες κινητα.
Απο τα 24 παιζω γυρω στα 10-11Mbps ενώ πιάνω 13 με απόσταση γυρω στο 1χλμ. Upload γυρω στο 0,8.

nikos7

~> Πριν 2 μηνες ειχα ΟΤΕ double play με 250′ σε σταθερα και 30′ σε κινητα + 24 mbps συνδεση. Το μοντεμ επιανε 13, στα τορεντ και steam downloads επιανα 11-12 και σε upload ειχα 1,1..Στα games ειχα ping 58 ms.. Πληρωνα 28 ευρω το μηνα
~>Eβαλα WIND απεριοριστα σταθερα+ 600 κινητα (300 προς ολους + 300 wind) + 120 σε αριθμο wind προς ολους για 1 χρονο + 24mbps.. To modem (κρατησα του οτε) πιανει ακριβως τις ιδιες ταχυτητες με ΟΤΕ απλα εχω αρκετα μεγαλυτερο Ping στα games που δεν ειναι και σταθερο οπως στον οτε και ειναι αναμεσα σε 70-100. Απλα στον οτε οταν εβαζα ταυτοχρονα youtube mousiki klp στο game ανεβαζε 80+ ενω με wind μενει σχεδον ανεπαφο. Πληρωνω 22 ευρω τον μηνα.

Υ.Γ εψαξα για vdsl δεν ειναι διαθεσιμη εδω και 3 χρονια που ειχα δηλωσει ενδιαφερον στον οτε, αλλα ενασ φιλος μου 400 μετρα πιο κατω προς κηφισιας εχει vdsl ote 50..

ΠΟΛΗ : ΑΘΗΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ : Ν. ΦΙΛΟΘΕΗ πλησιον στο γηροκομιο.

honda31412

Εγώ μένω Δράμα. Και έχω Fotthnet Full pack. Με multiview vdsl έως 50 mbps. Απεριόριστα σταθερά απεριόριστα κινητά συγκεκριμένα γράφει 42000 λεπτά. Μόνο με 58 ευρώ το μηνα. Και φυσικά δεν ήρθε στην περιοχή μου vdsl αλλά εγώ έβαλα με το έτσι θέλω. Γιατί βλέπετε τόσα χρόνια εμπειρίας 15 συγκεκριμένα με πτυχίο πανεπιστημιου ξέρω πότε η γραμμή μου σηκώνει vdsl η όχι. Τελικά έβαλα vdsl και κλειδώνω στα 40 και κατεβάζω λίγο ποιο πάνω από τα 40.συνεπως είμαι ικανοποιημένος για μια περιοχή που δεν ξέρουμε πότε θα έχουμε vdsl. Και φυσικά δεν περνώ από καμπίνα αλλά απευθείας από κέντρο. Δεν βρήκα άλλη προσφορά πουθενά σε καμία εταιρεία. Έψαξα σε όλες. Πάντως είμαι 4 χρόνια στη forthnet είναι πολύ εξυπηρετική. Γιατί έχω περάσει από όλες τις εταιρίες.

Ιγνάτιος

Θεσσαλονίκη Ευκαρπία εδώ και λίγο καιρό αναβάθμησα σε 50άρα γραμμή στην Forthnet/Nova, η παροχή μου είναι από καμπίνα γιατί έχω απόσταση από το κέντρο περίπου 2 χλμ. Κλειδώνει στα 50/5 επειδή η απόσταση από την καμπίνα είναι λιγότερη από 50μ. το ping γενικότερα είναι αρκετά καλό χωρίς fastpath αλλά σε interleaved σε speedtest μου δίνει 47-49 mbps Download & 4.8-5 mbps Upload ανάλογα τον server και όσο αφορά το πάγιο σε 24μήνο συμβόλαιο με απεριόριστα σταθερά και κινητά και το full pack της Nova μαζί με φόρους κλπ είναι στα 65€/μήνα. Το μονό κακό που υπάρχει είναι το μόντεμ το οποίο με ευχαρίστηση πέταξα στον μήνα επάνω και αγόρσα το ASUS DSL-AC52U επειδή τα δικά τους είναι… (ασχολίαστα).

Jake

Χάγη Ολλανδία. 100mpbs download και πιάνω 102 και 30mpbs upload σταθερά. 35 ευρώ με τηλεόραση . Μάλλον κάτι πάει στραβά στην Ελλάδα…..μάλλον πρέπει να απαιτησουμε κάτι παραπάνω γιατί δεν μας αξίζει αυτό που μας δίνουν.

Andrew

Κοζάνη. 24dl/1up στην cyta, πιάνει με το ζόρι 7dl/0,6up. Ακριβώς τα ίδια ήταν και με τον ΟΤΕ που είχα πιο πριν. 18€/μηνα.

Thodoris
Γιάννης

Χαλκίδα εξω απο το κέντρο της πόλης, Vdsl απο Vodafone, 24 μηνο συμβόλαιο, 27€ το μηνα με απεριόριστα σταθερά, 300 λεπτά κινητά, κλειδωνω 47/5..τρελη διαφορα αν σκεφτειτε ότι πριν βάλει το νεο καφαο ο οτε στη γειτονιά μου ειχα 2mb/s download

IchigoGr

Παράδεισος Αμαρουσίου WIND VDSL και WIND W, 3η χρονια στο δικτυο της, στο σταθερό: ~48dl/~3,5-4,5up στο speedtest (πλην μιας περιοδου οπου ειχε θεμα το καφαο του ΟΤΕ, η wind δηλωνε βλαβη και οι υπαλληλοι του οτε και καλα περνουσαν να το φτιαξουν, λυθηκε μετα απο δυο εβδομαδες). Απεριόριστα σταθερά, 200 λεπτά σε κινητά, vdsl 50 (δεν εχει 30αρι), wind w κινητης συμβολαιο: 1500 λεπτα προς ολους, 1500 μηνυματα, 1,5gb mobile internet. 44 καθαρος λογαριασμος με φορους (στην ουσια πληρωνω το w με εκπτωση και το vdsl στα 10 ευρω, το σταθερο ειναι δωρεαν εφορου ζωης). Και εχω ξενοιασει και απολες τις εταιρειες που με παιρνουν τηλεφωνο να αλλαξω παροχο.

Κωστας

Μένω Ξυλόκαστρο Κορινθίας, εχω Cyta VDSL 50Down/10Up πραγματικες ταχυτητες και πληρώνω 29€

vkrd

Cosmote Καλλιθέα Αττικής
Modulation Type ADSL_2plus
Actual Rate(Up/Down) 983/13039 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 1002/13388 kbps

XperiakiasT

Κατερίνη
Forthnet/Nova 24Mbps ADSL
6.49 Down
0.86 Up

Dilliger

https://tinypic.com/r/2samixy/9

Γερμανία στα κεντρικά μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες της χώρας.

xristodoulos

Λιμενάρια Θάσου η περιοχή υποστηρίζεται απο ταχύτητες VDSL εδώ και περίπου 2,5 χρόνια έχω πρόγραμμα VDSL 30 με απεριόριστα σε σταθερά 30 λεπτά προς κινητά πληρώνω μαζί με τους φόρους 38,90 μου είπαν πρόσφατα αν θέλω να αναβαθμιστώ σε 50αρι Vdsl θα δινω 42,90 περιμένω καλύτερη προσφορά σύντομα απορώ γιατι ο κώστας συμφώνησε για 45+ όταν αυτη τη στιγμή σε νέους συνδρομητες το δίνουν 35,50 (37 με τους φόρους ) !!!

Teo

Αλεξανδρούπολη μένω παιδιά. Έχω 24άρα ADSL OTE και έχω καθαρά 22 mbps download αλλά στο upload ζήτημα να έχω 2 mbps.

Nickolas

Άνω Ηλιούπολη, με Forthnet 24αρα, πιάνω γύρω στα 10down και 0.7up και μαζί με απεριόριστα σταθερά και 300 λεπτά σε κινητά δίνω στα 23 ευρώ περίπου.
Για vdsl ούτε λόγος αν και πριν μερικούς μήνες έβλεπα που έσκαβαν τους δρόμους για καλώδια τώρα τι ακριβώς έκαναν τρέχα γύρευε.

teodor
marios1508

Παιδιά, εδώ στο Παγκράτι οι ταχύτητες είναι αρκετά χαμηλές.
6-7Mbps up και απόσταση περίπου 1300 μέτρα από τον κατανεμητή.
Πάγιο χαμηλό στη Vodafone, 18,99 μαζι με απεριόριστα σταθερά +120min κινητά.
Εν τω μεταξύ, η Vodafone έχει περάσει οπτική ίνα σε όλο το Παγκράτι, έχουν εγκαταστήσει και τις καμπίνες. Να δουμε πότε θα ανοίξουν πόρτες για vdsl.

Σταμάτης

Στο κέντρο της Άθηνας … ΟΤΕ
VDSL χωρίς διαθεσιμότητα
Η 24αρα που έχω απο 13Mpbs με το παλιό το ZTE Router
πηγε με το καινουριο το ευρυζωνικό ρουτερ στα 8.7Μbps
και εκτός απο το οτι δεν ήξεραν το γιατί
θέλει και πολυ συχνες επανεκκινησεις γιατί κολλανε τα πάντα
μαζί και το πολυδιαφημιζόμενο Tv Gο Replay κλπ…
Kαι τιμές συνεχώς αυξανόμενες σε σχέση με τον ανταγωνισμό που τουλαχιστον απ’όσο ξερω
προσπαθουν να τις κρατήσουν σταθερές.

BillyMos

Δραπετσωνα ADSL Vodafone: 7 download, 1 upload, 22 ping.
Παρισι οπου εργαζομαι: 90 download, 21 upload, 9 ping

Phaethon

Αγγλία με οπτική ίνα.
https://www.speedtest.net/my-result/6142628399

Stathis29

Εγώ παιδιά ευχαρίστως να σας έλεγα τη γνώμη μου για τις ταχύτητες του VDSL στην περιοχή μου αλλά δυστυχώς ο ΟΤΕ δεν έχει φροντίσει ακόμα (το σωτήριον έτος 2017) έτσι ώστε ένας απ’ τους κεντρικότερους δρόμους της πρωτεύουσας (Λεωφόρος Αλεξάνδρας), να έχει πρόσβαση στη συγκεκριμένη τεχνολογία. Κοινώς, είμαστε ακόμα στο περίμενε…Παρακαλώ να περάσει γιατί δεν το λέω κακοπροαίρετα, απλώς πρέπει κάτι να γίνει και να φροντίσουν οι αρμόδιοι. (Δήμος, ΟΤΕ κλπ)

james

@Σταμάτης σου ειπαν να βγαλεις καλωδιο απο το phone του ρουτερ και να το περασεις παλι στο spliter?

John Str

Δραπετσωνα με ΟΤΕ μετα απο απειρα τηλεφωνηματα λογω τρομερης ασταθειας καταφεραν κ το κλειδωσαν στα 10mbps Down / 0.9mbps UP.
Χιο σε χωριο 1.5km απο καφαο με οπτικη ινα, με ΟΤΕ εκανε αποσυνδεσεις δευτερολεπτων καθε 5-10 λεπτα κ ping στο Θεο, ομως με ~22mbps Down / 1.5mbps Up. Δεν καταφεραν να μου σταθεροποιησουν ποτε κ να φτιαξουν τις αποσυνδεσεις οποτε την εκανα. Πηγα forthnet κ ξενοιασα. 23mbps down / 1.8 Up με ethernet, 22.5 ασυρματα χωρις κανενα προβλημα 😀
(Μιλαμε για 24αρες συνδεσεις παντα)

3.J.B.E

Αθήνα περιοχή Πετρούπολης, cosmote adsl 24άρι 28 ευρώ το μήνα απεριόριστα σταθερά και 240 λεπτά προς κινητά, Ουγκάντα και βάλε οι υπηρεσίες ίντερνετ, ping: 40-80ms ανάλογα την ώρα και τη μέρα.. Ομοίως και Download speed: 2,20-3,20mbps και Upload speed: 0,40-0,80mbps και βέβαια με έναν υπολογιστή συνδεδεμένο γιατί άν συνδεθεί και ένα tablet η κινητό μέσω wifi τότε γειά σας.. η σύνδεση γίνεται χελώνα κουτσή στα δύο πόδια.. Η απάντηση μετά από πολύ κόπο και κοροϊδία.. είναι πολύ φορτωμένο το δίκτυο και ότι δεν γίνεται τίποτα παρά μόνο vdsl με κόστος 35,50 το μήνα, εκ των υστέρων, γιατί πρίν την σύνδεση μου έταζαν λαγούς με πετραχείλια.. ότι θα αναβαθμίσω σε 24mbps με καινούργιο ρούτερ ευρυζωνικής σύνδεσης και δυνατότητας και ότι δεν πρόκειται να πέσω κάτω από τα 14-16mbps, γιατί είχα το πρόγραμμα 4L ως 4mbps που ήταν και πιο οικονομικό.. Η ίδια κοροϊδία και ακόμα χειρότερη γίνεται και με την wind μη θέλοντας να καταλάβουν ότι το απαρχαιωμένο δίκτυο του οτε δεν βοηθάει καθόλου στην σύνδεση και ότι τα απομακρυσμένα προάστια των Αθηνών αυτό που παίρνουν σαν σύνδεση ίντερνετ είναι ότι απομένει από όλους τους άλλους κάτοικους του λεκανοπεδίου που βρίσκονται πρίν από αυτούς.. αδίκως βέβαια γιατί χρηματικώς πληρώνουμε όλοι το… Συνέχεια »

lor

Κανένας που να είναι στην HCN υπάρχει; Έχω κάνει speedtest με up/down @9+mbps.

Βάσω

Περιοχή Ηλιούπολη Αθήνα σύνδεση adsl Nova πρώην Forthnet το ρούτερ κλειδώνει σταθερά στα
11/Mbs downloading και uploading 1/Mbs SN Margin (Up/Down) [dB]: 6 / 6

Σπυρος

Πολύ ωραίο άρθρο! Και εγώ έχω συμβόλαιο με ΟΤΕ αρκετά χρόνια πληρώνω 42 ευρώ για 24 μήνες(το συμβόλαιο λήγει Μάιο του 2018) ,ενώ τώρα έχει βγάλει προσφορά ο ΟΤΕ το ίδιο πρόγραμμα που έχω 50αρα μισή προς κινητά και απεριόριστα σταθερά 35.50!Εννοείται πως τους πήρα τηλ. Και δεν μου δίνουν αυτό το πρόγραμμα πρέπει πρώτα να πληρώσω 125 ευρώ για να σπασω το συμβόλαιο!Ακουσον ακουσον!Αντί να κοιτάνε να έχουν τους πελάτες του ευχαριστημένους συνέχεια ανεβάζουν της τιμές στους παλιούς πελάτες και πρέπει να τους περνεις συνέχεια τηλ για να τους “παρακαλας” όταν τελειώνει το συμβόλαιο να σου κατεβάζουν την τιμή!Όσο για την ταχύτητα πιάνω 50 φουλ γιατί μου έχουν περάσει καινούργια δική μου γραμμή και είμαι απέξω ακριβώς από το κουτί του vdsl

Σπυρος

Ξέχασα να γράψω Άγιος Δημήτριος Αττικής

Μιχαηλ

https://beta.speedtest.net/result/6143641062

Μένω Θεσσαλονίκη, VDSL στην περιοχή μου διαθέσιμο μόνο από ΟΤΕ με (πολύ) τσιμπημένες τιμές, από τις υπόλοιπες εταιρίες μη διαθέσιμο, όταν ρώτησα πως γίνετε αυτό ισχυρίστηκαν πως ουσιαστικά ο ΟΤΕ δεν δίνει άδεια για να μου παρέχουν VDSL.

Σταμάτης

@james Oχι φιλε μου ..Απο την γραμμη που ερχεται κατευθείαν συνδεση στο ρουτερ
και πανω στο ρουτερ συνδεω το τηλεφωνο.(Αν υπαρξει διακοπή ρευματος αυτόματα δεν εχεις και τηλεφωνο)

Πάνος

Κυψέλη στο “δίκτυο” της nova. Πληρώνω 18 ευρώ για 24 γραμμή με απεριόριστα σταθερά και 300′ κινητά.
Με το ζόρι να πιάσω 7 στο download του speedtest και σε πραγματικές συνθήκες (πχ download από Steam) με το ζόρι 150 kb/s. Απαράδεκτα πράγματα. Δυστυχώς είμαστε πολύ πίσω σαν χώρα.

Κώστας

Έχω βάλει 50 vdsl του ΟΤΕ το ίδιο πρόγραμμα με εσάς αλλά ακόμη δεν έχει έρθει το 50ρι στην περιοχή μου, μένω σε κεντρικό δρόμο στην Εγλυκάδα, Πάτρα. πληρώνω 42,50 το μήνα λόγο προσφοράς και δεν είμαι ευχαριστημένος με το καινούργιο 50ρι ρουτερ το παλιό το 30ρι ρουτερ είχε πιο καλύτερο wi-fi σήμα μέσα στο σπίτι τους έχω πει τα παράπονα μου αλλά λένε ότι κάνουν εργασίες στην περιοχή όντος στα 300 μέτρα πιο κάτω στο δρόμο μου έχω δει ότι κάνουν εργασίες αλλά το wi-fi μέσα στο σπίτι γιατί δεν έχει καλό σήμα ?.

james

@Σταμάτης ρώτησα για τη συνδεσμολογία γιατί εγώ με ίδιο ρούτερ (το κλασικό ZTE πριν και τώρα το speedport entry) και ίδια συνδεσμολογία, έχω πιο σταθερή γραμμή από πριν και κέρδισα και ένα Mbit.

ΒΑΛΑΝΤΗΣ

Εγώ παιδιά έχω 50 άρα στον ΟΤΕ πληρώνω 32,40 για 24 μήνες στα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ στο κέντρο πιάνω 32 mbps τον Μάιο με ενημέρωσε ο ΟΤΕ ότι θα αναβάθμιση το δίκτυο και θα ανεβεί η ταχύτητα αυτά

athan

Θεσσαλονίκη Αγ.Ιωάννης Cosmote 24mbps adsl: download 13.30mbps, upload 0.52mbps, ping 26ms

Κωνσταντινος Αρχ

Πάτρα – Ζαβλάνι, στο 1km καλωδιακή απόσταση από ΑΚ στην Κωνσταντινουπόλεως, άρα οριακά.VDSL 35 της Cyta και κλειδώνω στα 31.9 με 33.5 MBps, αναλόγως τα κέφια του. Φοιτητικο στα 25.80€/μηνα. Μηδενικές αποσυνδέσεις (με TP-Link modem).

Γεωργιος

Στο Μανιάκοι Καστοριάς στην εργασία μου έχω 30αρα vdsl ΟΤΕ και μου δίνει σταθερά 27. Στη Καστοριά στο σπίτι μου έχω Cyta 24αρα και μου δίνει 13-14 περίπου όχι σταθερά με 19€ το μήνα.

NikosAr

Αθήνα, περιοχή Γαλάτσι (Καραγιαννέικα) Cyta εως 24 mbps adsl πιάνω down10 / 0,8 upload με 24 ευρώ. Να πω ότι δεν υπάρχει ακόμα vdsl παρότι έχουν μπεί τα νεα καφάο του ΟΤΕ.Επίοης να ενημερώσω τον κόσμο γιατί απ ‘ότι διαβάζω οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν παίζει σημαντικό ρόλο η απόσταση από το κέντρο του ΟΤΕ και αν είσαι πάνω από 2.000 μέτρα απλά δεν έχεις vdsl … και ας σου λένε το αντίθετο … δεν πρόκειται να δεις της ταχύτητες του vdsl (λόγο χαλκού)

ΑντώνηςΤ

@NikosAr, δεν νομίζω να ισχύει αυτό που λες σχετικά με τα 2.000 μέτρα.

Πράγματι το πρόβλημα αυτό υπάρχει στο ADSL όμως το VDSL λύνει ακριβώς αυτό το πρόβλημα.

H COSMOTE/Πάροχος εγκαθιστά οπτικές ίνες από το κέντρο του έως το καφάο. Από εκεί και πέρα και ανάλογα με την απόσταση από το κακάο ο χρήστης συνδέεται μέσω του χαλκού.

Σε πυκνοκατοικημένες πόλεις γενικά οι αποστάσεις αυτές δεν είναι μεγάλες οπότε οι ταχύτητες είναι αν όχι οι ονομαστικές θα πρέπει να είναι πολύ κοντά.

Βέβαια εάν έχεις σοβαρό πρόβλημα στην εγκατάσταση μέσα στην οικοδομή/σπίτι τότε θα έχεις σημαντικές απώλειες.

NikosAr

ΑντώνηςΤ
Φυσικά και ισχύει (διάβασε εδώ https://www.athinorama.gr/vdsl/?id=2509410) και επίσης οι νέες συνδέσεις όσων αφορά το σταθερό τηλέφωνο είναι voip, δηλαδή σύνδεση μέσω ρούτερ, όπως καταλαβαίνεις όταν θα μιλάς στο σταθερό τηλέφωνο και εκείνη την ώρα * κατεβάζεις .. η ταχύτητα πέφτει στη μέση !! Και επίσης αν μέρη ισχύουν αυτα που αναφέρεις

ΑντώνηςΤ

@NikosAr,, όλες οι VoIP υπηρεσίες χρησιμοποιούν πολύ χαμηλό bandwidth για την ομιλία (της τάξης των 64-128kbps) σε σχέση με τα 35840kbps (30mbps) & 51200kbps (50 mbps) είναι αμελητέα ποσότητα. Αρά κανένα πρόβλημα. Ακόμα και αν κάνεις Video κλήση (εκεί είναι η πραγματική μαγεία του VDSL στα θέματα επικοινωνίας) θα χρειαστείς το πολύ 2-3mbps άρα και αυτά σε σχέση με τα 30/50 είναι λίγα. Ακόμα και τηλεόραση να βλέπεις δεν θα βρεις FullHD live stream πάνω από τα 7-8mbps άρα και εκεί περισσεύει. Απλά μπορείς να τα έχεις όλα αυτά μαζί χωρίς να καταλάβεις την διαφορά. Όσο για το θέμα που λες το άρθρο δεν αναφέρει πουθενά για 2χλμ. Αυτό που μπερδεύεις είναι το «κέντρο του ΟΤΕ» ή αλλιώς εκεί που έχει το τηλεφωνικό κέντρο του (συνηθώς στο κεντρικό κατάστημα ΟΤΕ της περιοχής) με το καφάο. Πράγματί για να πιάσεις max ταχύτητα στην τεχνολογία vectoring VDSL το όριό είναι τα 600μετρα. Όπως αναφέρει και το άρθρο πάνω από το 1χλμ εξανεμίζεται το πλεονέκτημα του VDSL σε σχέση με το ADSL. Όμως η μεταφορά της οπτικής ίνας από το κέντρο του ΟΤΕ διπλά σου στα καφάο, στο 99% των περιπτώσεών λύνει το πρόβλημα. Ίσως αραιοκατοικημένες περιοχές εκτός πόλης (ή χωριά) να έχουν… Συνέχεια »

CostasG

Λοιπόν , μένω Ορχομενό Βοιωτίας ( υπάρχουν δυνατοτητες για vdsl από ότε εδώ για βονταφον δεν ξέρω ) Έχω πακέτο ote home double play 24m και πληρώνω 55€ συνολικά με.τηλεφωνο κτλπα … Σχετικά με το ιντερνετ πριν 4 βδομάδες ήταν κλειδωμένο σε 8.4 down και 0.4 up . Πλέον έχουν πέσει και τα δυο στο μισό και καμια φορα , αν όχι πάντοτε ,το down πάει έως και 1.2…… Για να επανέλθουν χρειάζεται να κάνω πολλές φορες restart το ρούτερ και εάν ειμαι τυχερός θα κάτσουν ξανά στα 8.4/0.4. Δυστυχώς είμαι αρκετά απογοητευμένος από τον ΟΤΕ φέτος χρειάστηκε να επικοινωνήσω με τους τεχνικούς γύρω στις 10 φορες για θέματα στην γραμμή τα οποια δεν ξέρω εάν έχουν επιλυθεί!Επιπλέον να αναφέρω ότι ως σύνδεση δεν ξέρω τι παίζει μαζί της αλλα δεν μπορεί να κρατήσει δυο συσκευές πάνω της ( ίσως θέμα ρούτερ?) κάθε φορα που υπάρχει ενα κινητό και κάνει απλο browsing πέφτει το ιντερνετ … Θυμίζει φάση φορθνετ πριν από 7 χρονια…. Εν ολίγοις όπως θα λέγε και η Τασουλα :<>

Tasos

Περιοχή: Ηλιούπολη Αθήνα (Αγία Μαρίνα)
Vdsal: Αν και έχουν βάλει καινούργιες γραμμές και καφάο 6 μήνες δεν υπάρχει VDSL
με 24 πιάνω στο μέγιστο 7-8 down. Φαντάσου να είμουν και εκτός Αθηνών. Ίσως νομίζουν ότι η Ηλιούπολη είναι επαρχία.

Babis

Ασπροπυργος Θεση Γερμανικα
max download speed 3.5mbps(για 24 που πληρωνω) ._.

Νικος

Περιοχη βαμβακοπουλο 3km απο το κεντρο το χανιων
Download 5mbs k upload 0.5
Τρομερο για το 2017

Κωστας

Πασαλιμανι Πειραιας. Wind 24Mbps
Πιανω 16 download / 1 upload. Εβαλαν προσφατα οπτικες ινες αλλα δεν ειδα διαφορα στο ADSL. Δοκιμασα στον ΟΤΕ VDSL παλι με ινες αλλα επιασα 20. Δεν ξερω ομως αν εχουν ενεργοποιηθει οι ινες

Παύλος

Μένω τέρμα Πετρούπολη (κοντά στα Πεύκα Βέρδη).
Είχα adsl-ote και το γύρισα σε adsl-forthnet με max ταχύτητες 2,5mbps. Και οι 2 εταιρείες μου έλεγαν πως απέχω πάρα πολύ από το κέντρο του ΟΤΕ (κάπου 4κμ) και αυτή είναι η ταχύτητα που “δικαιολογείται” να πιάνω (για adsl έως 24mbps)

Το γύρισα λοιπόν σε nova-vdsl με επιπλέον 5,25 ευρώ/μήνα.

Χθες 22/6 σύνδεσα το vdsl-router και έπιανε μόνο 8mbps.
Τηλεφώνησα για υποστήριξη και μου είπαν να περιμένω 24 ώρες και ότι δε θα έχω θέμα…. Σήμερα το πρωί (12 ώρες μετά) δεν είδα κάποια διαφορά. Τηλεφώνησα τώρα και μου είπαν το ίδιο, πως πρέπει να περάσουν 24 ώρες και θα με καλέσουν οι ίδιοι να δουν αν είναι όλα οκ.

Να σημειώσω πως στο σαιτ που παρέθεσε και ένας φίλος πιο πάνω (https://fttxgr.eu/map) που δείχνει τις καμπίνες του ΟΤΕ (που εκεί λογικά κουμπώνουν και οι άλλες εταιρείες) είναι 65μ από το σπίτι μου.

Σπυρος

Ότι βλέπετε. Περιοχή Βοστώνη Ηνωμένων πολιτειών. Επιτέλους σωθηκα!
https://ibb.co/cUmvnv

Ανδρεας Β.

Νέα Ιωνία, Αττική

100 μέτρα από ολοκαίνουριο ΚΑΦΑΟ, ταχύτητες 4 mbps – 5 max
VDSL δεν υπάρχει. Πολλα προβλήματα στο δίκτυο. Μια φορά το μήνα θα διακοπεί η σύνδεση 1-4 ώρες.
Και υποτίθεται δουλεύω επαγγελματικά με το e-shop μου…..

Nίκος Αποστολόπουλος

Εδώ στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ρίου και Καστελοκάμπου έχουν μπεί νέες καμπίνες και οπτικές ίνες και σύντομα περιμένουμε να δοκιμάσουμε και να δούμε αν θα υπάρχει καμία διαφορά με VDSL. Μέχρι σήμερα οι ταχύτητες διέφεραν απο τετράγωνο σε τετράγωνο και ανα 100 μέτρα η κατάσταση ποικίλει αρκετά ως προς την επίδοση. Κάποιοι έπιαναν 5άρακι, άλλοι πιο τυχεροί 16αράκι.
Άλλη κοντινή βόρεια περιοχή της πόλης όπως τα Μποζαίτικα ,πιάνουν εδώ και πολύ καιρό 20-45Mb (ανάλογα και τις αποστάσεις απο τα καφάο)

Nίκος Αποστολόπουλος

Πάτρα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ρίου και Καστελοκάμπου έχουν μπεί νέες καμπίνες και οπτικές ίνες και σύντομα περιμένουμε να δοκιμάσουμε και να δούμε αν θα υπάρχει καμία διαφορά με VDSL. Μέχρι σήμερα οι ταχύτητες διέφεραν απο τετράγωνο σε τετράγωνο και ανα 100 μέτρα η κατάσταση ποικίλει αρκετά ως προς την επίδοση. Κάποιοι έπιαναν 5άρακι, άλλοι πιο τυχεροί 16αράκι.
Άλλη κοντινή βόρεια περιοχή της πόλης όπως τα Μποζαίτικα ,πιάνουν εδώ και πολύ καιρό 20-45Mb (ανάλογα και τις αποστάσεις απο τα καφάο)

Σαββας

Σε χωριο της ροδου με cosmote 3860 μετρα απο το καφαο κλειδωνει το ρουτερ στα 9800 adsl 24σαρα δεν υπαρχει υποστιριξη vdsl,απεριοστα σταθερα και 30 λεπτα σε κινητα 25 το διμηνο,απελπιστικη η κατασταση ενω με nova επιανα 11200

Σαββας

Σε χωριο της ροδου με cosmote 3860 μετρα απο το καφαο κλειδωνει το ρουτερ στα 9800 adsl 24σαρα δεν υπαρχει υποστιριξη vdsl,απεριοστα σταθερα και 30 λεπτα σε κινητα 25 το μηνα,απελπιστικη η κατασταση ενω με nova επιανα 11200 50 το διμηνο ηθελα να γραψω το παραπανο σχολιο ειναι λαθος

GiorgosM.

Ήμουν hol-(Vodafone σήμερα) από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στο προσκήνιο.Μιλάω για περιοχή Ιτέας Φωκίδος.Αρκετά ευχαριστημένος σε όλα και μάλιστα η γραμμή σε Internet & τηλέφωνο σε διάστημα 5 έτων περίπου είχε πέσει μετρημένες φορές στα δάχτυλα,αμφιβάλλω πάνω από 5-6 φορές σε αντίθεση με cosmote όπου 5-6 φορές πέφτει τον χρόνο (εξαιτίας πιστεύω από υπέρ φόρτωση βλ. Δημ.Υπηρεσίες Τράπεζες κλπ κλπ ) .Έναν χρόνο που επέστρεψα στον Ote η μεγάλη διαφορά βρίσκεται στο ping για κάποιον που παίζει παιχνίδια τα 5 μέσο όρο msecs σε σχέση με τα 25 μ.ο. msecs της Voda είναι πολύ μεγάλη διαφορά ,όπως και στην ακαριαία φόρτωση των σελίδων κατά το browsing…για 50Mbps δεν υποστηρίζει η περιοχή ,φτάνει μέχρι 30 αλλά το θεωρώ κοροϊδία μιας και σε γειτονικό κτήριο με 30Vdsl το download ήταν μόλις 16,5mbps και το upload 2.5Mbps ενώ στο Γαλαξίδι λ.χ. σε οικία γραμμή 30αρα έδινε πάνω από 28,5mbps download.Σίγουρα πρέπει να αναβαθμιστούν οι γραμμές και να παίρνουν χρήματα σε ότι ακριβώς μας παρέχουν και όχι σε θεωρητικό επίπεδο 24 λένε και ουσιαστικά μας παρέχουν στους περισσότερους τα μισά!

ΧΡΗΣΤΟΣ

Γιατί η χρέωση στα πακέτα internet να μη γίνεται ανάλογα με την ταχύτητα σύνδεσης που σου παρέχουν? Οκ φίλε, είμαι μακρυά απο το ΚΑΦΑΟ και έχω μόνο 5 mbps… ε τότε να με χρεώσεις 5ευρώ το μήνα. Όταν θα μου παρέχεις 25μβπσ…να πληρώσω 25. Αυτό λέει η λογική.
Είμαστε ηλίθιοι καταναλωτές που δε ξέρουν να διεκδικούν τίποτα συλλογικά, πέρα απο καμια ψωροπροσφορά για να βολευτεί η παρτούλα μας. καλά κάνουν και μας εκμεταλλεύονται οι κολογερμανοι

Χρήστος

Vodafone ADSL 24 Mbps ονομαστικό, πιάνω 4,5Mbps download kai 1Mbps upload. Έκανα μόλις αίτηση για VDSL 50Mbps πάνω στην απογοήτευσή μου. Ελπίζω να αλλάξει κάτι. Εάν έχει κάποιος καμιά ιδέα θα χαρώ να την ακούσω.

Αγίας Κυριακής, Κάτω Κηφισιά, Αθήνα

Λαμπης

Πάτρα παραλία προαστίου ,με 24 ΟΤΕ το πολύ 4mbps ταχύτητα και όταν βρέχει πέφτει κάτω από 1mbps , ο τεχνικός για αυτό είπε ότι φταίει η πολυκατοικία για το 4mbps είναι απόλυτα φυσιολογικό επειδή είμαι μακριά από το καφαο (και τι με ενδιαφέρει εμένα να το φέρεις κοντά ), αλλά για τον ΟΤΕ φταίνε πάντα οι άλλοι .

Κατερίνα

Αθήνα, Χαλάνδρι. 24αρα ADSL από την Forthnet και έχω 2.5 – 4 στην καλύτερη και upload 0.70 – 1.5. Ο τεχνικός λέει πως είμαι μακριά από το καφαο, πως είναι πολλοί γείτονες στο ίδιο κουτί, πως πρέπει να πάρω VDSL για να βελτιωθεί, ή να πάρω ένα μαχαίρι και να καθαρίσω τους γείτονες. Πάμε καλά? Πρέπει να πληρώνω VDSL για να έχω την ταχύτητα της ADSL (αν την έχω) ενώ σε άλλες χώρες οχι και τόσο αναπτυγμένες, πχ Ρουμανία, έχουν ταχύτητες που ούτε στον ύπνο μας έχουμε δει. Ντρέπομαι που ζώ στην χώρα μου.

Χρηστος

Πολύ ακριβός ο ΟΤΕ. Στην Vodafone Home (πρωην HOL), εχουμε 2ετες συμβολαιο με VDSL 50, απεριοριστα σταθερα (αστικα+υπεραστικα), 100 λεπτά προς κινητά και απεριόριστα προς σταθερά 47 χωρών του εξωτερικού (το οποίο είναι έξτρα 7ευρώ/μήνα) στα 32 ευρώ μηνιαίως…

Τώρα γιατί εσείς πληρώνετε τόσο με λιγότερες απολαβές, δε ξέρω.

dimitris

Θεσσαλονίκη 11/11/2017 Κάτω Τούμπα Πελάτης της hcn εδώ και δυο χρόνια. Στήν αρχή απο την οπτική ίνα που πέρναγε μπροστά από το σπίτι ήλθαν και κάναν εγκατάσταση με κουτί της ίνας στην οικοδομή.Απο το πρόγραμμα το καλωδιακό πήρα το ποιό φτηνό με 15€ 10/1.Στήν αρχή είχε κάποια προβλήματα όχι με τις ταχύτητες αλλά με αποσυνδεσεις. Στις ταχύτητες αυτό που λέγει αυτό είναι. Μετά απο παράπονο ήλθαν και μου άλλαξαν το ρουτερ, είχαν διαπιστώσει οτι μια παρτίδα ρουτερ που προμηθεύτηκαν ηταν προβληματικά. Όλα πήγαιναν καλά για κανένα εξάμηνο όσπου τους ζήτησα να ανεβασω ταχύτητα 20/2. Τον επόμενο μήνα λοιπόν με πήγανε στο 20/2 τι να λέμε τέλεια. Μετά όμως απο δύο εβδομάδες η ταχύτητα έπεσε στα έσχατα, τον καιρό εκείνο κάνανε επέκταση του δικτύου,αμέσως πήρα τηλέφωνο και τους παραπονέθηκα πάλι ότι ανεβασα ταχύτητα για δοκιμή θα πληρωσω περισότερα χρήματα και αυτό σέρνεται, με καθησύχασαν οτι θα αποκατασταθεί και για να με αποζημιώσουν μου είπανε οτι και τον επόμενο μήνα θα με κρατήσουν στην ταχύτητα 20/2 και θα πληρωσω για 10/1 και πράγματι μετά απο δυο ημέρες το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και για ενα μήνα παραπάνω είχα 20/2,τέτοια εμπειρία δεν την είχα ξαναζήσει το τέλεια δεν μπορεί να το περιγράψει. Μετά επανηλθα στο… Συνέχεια »

Στέφανος

16/11/2017 Νέα Σύμβαση.

(COSMOTE TV Μέσω Δορυφόρου) + (Cinema Pack) + (Σκληρό Δίσκο) 12 μήνες.
(COSMOTE Home Double Play 30 XL) (VDSL 30Mbps) 18 μήνες.
Απεριόριστα προς εθνικά σταθερά & 360′ προς εθνικά κινητά το μήνα & ταχύτητα Internet έως 30Mbps.
Σε αυτή σας τη σύνδεση διαθέτετε COSMOTE Home 1000 προς κινητά COSMOTE

Διμηνιαίος Λογαριασμός : 120,50€

Δυστυχώς στην επαρχία πληρώνεις περισσότερο λόγω μη ανταγωνισμού (Μονεμβασιά Λακωνίας)
https://www.speedtest.net/my-result/6801288294

Χάρης

Γεια σας έβαλα vbsl 50 ote Λάρισα μένω απόσταση απο καφαο 70 μετρα τώρα τα εβαλαν και έχω download έως 28 Mbps και upload 5 τι λέτε εγώ. Πάντως δεν είμαι ευχαριστημενος πήρα τον ΟΤΕ 2 φορες δεν έγινε κάτι και έστειλαν μήνυμα οτι επιλύθηκε το πρόβλημα ευχαριστώ

Χάρης

Έβαλα vbsl ote 50 και ουτε 25 δεν πιάνω upload 5 Λάρισα είμαι 60 μετρα απο το καφαο που εβαλαν τώρα πριν 2 μηνες πήρα 3 φορες τηλέφωνο τίποτα δεν εκαναν

Χρήστος Γ.

Αθήνα, Άνω Κυψέλη, έχω σύνδεση 24 Μpps με wind tripple play.
Download maximum μέχρι 9 – 10 Mpps
Upload maximum 0,5 – 1 Μpps και αυτό πολύ δύσκολα
Μόλις λήξει το συμβόλαιο θα αλλάξω

Κωστας

Καλησπερα. Πειραιας -Πασαλιμανι.
Πριν 20 μερες εκανα αναβαθμηση για VDSL 50 στην Wind. Περασαν οι 10 εργασιμες και στις 12 εργασιμες εκανα εργασιες στο ΚΑΦΑΟ στο σπιτι μου. Για σχεδον 3 μερες δεν ειχα ουτε τηλεφωνο ουτε ιντερνετ. Σημερα μετα απο τηλεφωνο στο τεχνικο τους τμημα μου ειπαν οτι λογω γιορτων θα φτιαχτει στις 2/1/18, Εδω να πω οτι περνουν γραμμες (οπτικες ινες) απο VODAFONE και το ΚΑΦΑΟ ειναι του ΟΤΕ. Μετα απο φωνες δεν εβγαλα ακρη και τους ειπα για καταγγελια της συμβασης και το θεμα εμεινε εκει. Το απογευμα ως δια μαγειας εφτιαξαν ολα, τηλεφωνο και ιντερνετ. Συνδεομαι στα 50Μβιτ.
Και ο αγιος φοβερα θελει

Γιαννης

εταιρεία ΟΤΕ μέχρι πριν 2 βδομάδες

download 22,32 το μέγιστο που έπιασα με μία σταθερη ταχύτητα στα 19,50 και upload 1.1
και τώρα forthnet triple play 24 μεγιστο download 13.45 και upload 0.75

Πετρουπολη Αττικής

τελικά ο ΟΤΕ είναι καλύτερος αλλά τον πληρώνεις δυστυχώς…
** το καφαο είναι τριάντα μέτρα απο το σπίτι.

Δημήτρης. θεσσ/νικη

Ping 4ms
download 58.50mbps
upload 19.70mbps

perioxh thessaloniki paroxos HCN Fiber to the home(60mbps-20mbps).35euro t mhna xwris sumbolaio na
simiothi oti h taxitites einai apo wifi speedtest(ookla) statheres edw kai 1,5xrono. kataeuxaristimenos.

MakedonasGR

Tο θέμα με την HCN είναι ότι ως νέα εταιρεία, ελληνικά σκεπτόμενη, έχει πολλά προβλήματα.
1,5 χρόνο πελάτης, κάθε εβδομάδα θα έχω είτε διακοπή ιντερνετ-τηλεφώνου, είτε πτώση ταχύτητας όπως συμβαίνει σήμερα, για μία ακόμα φορά.
Καθόλου σταθερότητα
300+ ping
7-9 download από 20άρα γραμμή
2-5 upload από 2 (φώτο στο τέλος)

Επίσης αρνητικό ότι πληρώνεις έξτρα πακέτο για σταθερή τηλεφωνία (αν θέλεις) και έξτρα πακέτο για κινητά (αν θέλεις), ενώ στα “κλασικά” πακέτα των άλλων εταιρειών η τηλεφωνία είναι μέσα στην τιμή.
Αν είχα σίγουρο 40-50 VDSL θα άλλαζα ΑΜΕΣΩΣ.
https://imgur.com/a/75MoR

Michalis

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 928 / 6.752

Data Transferred (Sent/Received) [GB/GB]: 1,74 / 1,99

Output Power (Up/Down) [dBm]: 10,6 / 19,8

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 7,5 / 15,0

SN Margin (Up/Down) [dB]: 8,0 / 8,4

παιδιά εμένα μου εμφανίζει αυτά. μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα και πως μπορώ να το διορθώσω?

εχω 24αρα γραμμη συτα

Αλεξανδρος

Cosmote Μενω 60χλμ εξω απο καλαμπακα,και εχω το προγραμμα στα 4mbps. Πιανει ακριβως 4, και ορισμενες ωρες παει σχεδον πεντε. Το καφαο ειναι στα 150 μετρα αποσταση και το εγκαταστησαν πριν 2 χρονια. Λοιπον στο θεμα τωρα. Πριν ενα χρονο, μας ενημερωσαν οτι κανουν αναβαθμιση και οντως, πριν 6 μηνες, περασαν οπτικες ινες(!) σε ολο το χωριο. Περιεργο δε, αλλα οντως το εκαναν, μιας και ειμαστε λεγομενο ”κεφαλοχωρι”, και το καλοκαιρι μαζευεται 5 χιλιαδες κοσμος. Ρωτησα τεχνικο και μοι ειπε, ”σε κανα μηνα περιπου μπορεις να βαλεις 24 αρα συνδεση”. Ωραια λεω,εδω ημαστε!. Πριν απο μια 2 μηνες σχεδον, οντως ελαβα ενημερωση (μεσω τηλεφωνου) οτι υπαρχει πλεον διαθεσιμοτητα για 24 αρα συνδεση,ειπα το ΟΚ στην κυρια στο τηλεφωνο,και μου ειπε, ‘Πατηστε στη σελιδα της γραμμης, το ”Αγορασε το”, το εκανα, και αμεσως μου απαντησε ”Σε 3-4 ημερες η αναβαθμιση θα γινει ενεργη και θα λαβετε και τηλεφωνικη ειδοποιηση”. Περασαν οι ημερες, περασε ο μηνας, πανω απο τα 4,8-5,5mbps δεν τραβαει. Τηλεφωνο, τιποτα,ΑΛΛΑ,(εδω ερχεται το γελιο) μου ερχεται ο λογαριασμος,και οντως βλεπω οτι η τιμη πλεον ειναι στα 31ε απο τα 24ε που ειχα με την 4 αρα συνδεση. Οποτε, και ειπα να τους παρω ενα τηλεφωνακι να δω τι γινεται.… Συνέχεια »

Alex

Παιδιά μένω Κερατσίνι. Πληρώνω για μέχρι 24. Όταν φτάνω τα 7 καλώ τους φίλους μου και κάνω πάρτι. Με τίποτα τα 7. Αυτό μπορεί να μου το επαληθεύσει κι άλλος; Επίσης κάτι άλλο….
Όταν μου λέει μέχρι 24 σημαίνει πως μπορεί να μου δώσει και 1 ας πούμε; και 2; Αλήθεια σε πιο προϊόν πληρώνεις με αυτό το τρόπο; Σας ευχαριστώ

Γιωργος

Εγω εχει 1 χρονο που ειμαι σε forthnet, εχω το double play vdsl και απο 50/5 πιανω τα 33/4.7. Απο upload ειμαι ευχαριστημενος απο download απεχει πολυ, περιοχη Θεσσαλονικη-συκιες.

dimitris

Πόλη:Θεσσαλονίκη, περιοχή κ.τούμπα
Πάροχος:HCN. Πρόγραμμα:Fiber Speedy 30 Mbps Download /10 Mbps Upload
Διάρκεια συμβολαίου: Χωρίς δέσμευση συμβολαίου.
Μέτρηση: Download Peak :31.86Mb/s
Average 31.32Mb/sn

Upload Peak: 17.30Mb/s
Average 16.45Mb/s

Latency minimun 10.00ms
Average 13.81ms

Μέτρηση με σύνδεση με Router Wi-Fi

kyvernitis

Εγώ είμαι 17 χιλιόμετρα πάνω από την Ορεστιάδα σε ένα ακριτικό χωριό και με την πενηντάρα της nova και με οπτικές ίνες έχοντας το καφάω κάτω από το σπίτι μου μπαίνω με αυτό που υπόσχεται η σχετική γραμμή στο έπακρο χωρίς την παραμικρή μύωση .Απλά ένας ευχαριστημένος πελάτης την πιο πάνω εταιρίας .

Styl

Κεντρο Θεσσαλονικης, adsl 24 και πιανω στο SpeedTest.net: Download: 14 Mbps, Upload: 0.55 Mbps, Ping: 31ms… Διαβασα τα σχολια εδω, ιδιαιτερα την γκρινια των Ελληνων… οτι εδω ειμαστε πολυ πισω, ενω στην Βορειοευρωπη… Πρωτα θαπρεπε να μαθουν οι Ελληνες και καμμια ξενη γλωσσα σωστα, για να παρακολουθουν τι γινεται και εκτος Ελλαδας, αντι να λεει ο καθενας οτι θελει … Στην Γερμανια λοιπoν, το 22% εχει στο ιντερνετ ταχυτητα κατω απο 16 Mbps, αλλο ενα 20% απο 16 εως 32 Mbps… (οπως αναφερει η γερμανικη ιστοσελιδα απο 23. August 2018, βλ. κατω*). Στο ιδιο αρθρο αναφερετε οτι ο κανονας στην Γερμανια ειναι οτι στην πραγματικοτητα ΠΙΑΝΕΤΕ Η ΜΙΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ απο αυτη για την οποια πληρωνουν οι Γερμανοι στα διαφορα πακετα. Παραθετω το σχετικο αποσπασμα απο το αρθρο αυτο (στα Γερμανικα αρχικα με μεταφραση στα Ελληνικα για τους παντα κακοπιστους Ελληνες 😎) : “Sie haben eine DSL-16.000-Leitung gebucht, doch statt den versprochenen 16 Mbit/s surfen Sie nur mit halber Geschwindigkeit? Das ist leider üblich: Die Angaben sind lediglich theoretische Höchstgeschwindigkeiten. Vorzeitige Vertragskündigungen wegen nicht erbrachter Leistung werden von den Anbietern meist nicht akzeptiert…” Μεταφραση στα Ελληνικα: “Εχετε πληρωσει για συνδεση 16 Mbps, αλλα αντι των 16 Mbit/s σερφαρετε με μονο την… Συνέχεια »

Θανασης

39.64 στη nova με απεριόριστα τηλ και κινητά και σταθερά 50άρα γραμμή και το full pack της nova στη tv.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΞΕΒΑΝΙΔΗΣ

Ειμαι σαλαμινα πληρωνο για ταχυτητα 20dsl Η καλυτερι που εχω παρη ειναι 7 με8 dsl και σημερα31.8.2019 εχω 3 με3.5 τρελα και εισ ανωτερα

FV

Έχω ακούσει για ελλ start-up τη Skytelecom που δίνει κλειδομένες ταχύτητες πολυ φθηνα. Ξέρει κανείς τι παίζεί?

Axe

Κέντρο Αθήνας μα τον Θεό, 24αρα wind πάνω από 11 δεν έπιασα ποτέ. upload δεν το συζητάω. Και η πλάκα είναι ότι πήγα Σαντορίνη παιδιά. αραζα σε πισίνα πάνω στον γκρεμό , πάνω όμως! Και με την 24 μου εκεί έπιανα 18. 15 μέτρα μακριά από το μόντεμ με WiFi. Τα ίδια χάλια είναι όλη τους. Κέντρο Αθήνας , Αμπελόκηποι. Σαντορίνη Οία.

SUPS 👨‍⚖️

Δεν καταλαβαινω γιατι απορεις, παντου στο κεντρο της αθηνας ειναι αθλιες οι ταχυτητες διοτι τα δικτυα ειναι παναρχαια.VDSL ειναι το μελλον και δυστυχως(λογω αυξημενης τιμης)η μονη λυση για αξιοπρεπη ταχυτητα.

Σπύρος

Είναι φοβερό πάντως αυτό να συμβαίνει τέτοιες εποχές. Εγώ Ισπανία που μένω έχουμε 600mpbs fibra, σταθερό τηλ γραμμή με απεριόριστα σε κινητά και σταθερά και 2 γραμμές κινητών με απεριόριστες κλήσεις και 25GB internet κάθε γραμμή και 300 λεπτά προς σταθερά Ευρώπης απο το κινητό μου και πληρώνω 39 ευρώ με 12 μήνες συμβόλαιο. Είμαι 4 χρόνια έτσι. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει κάτι σε αυτό κ να κατεβάσει τις τιμές.

Πέτρος

Μένω επαρχία στον Λουδία με 24αρα πιάνω 3.75 οτε με 32.50 το μήνα

Πάνος

Μένω στην κωμόπολη Αμύνταιο Ν. Φλώρινας και έχω έως 24 mbps ADSL Vodafone. Πιάνω 15,4mbps. Μόνο ο Cosmote παρέχει vdsl στην περιοχή μου. (ote rural). Περιμένω κάποτε να βάλει και η Vodafone, βαριέμαι να αλλάζω πάροχο ειδάλλως θα είχα πάει στον ΟΤΕ εδώ και καιρό. . Δυστυχώς η Ελλάδα είναι τελευταία στην ΕΕ στην ταχύτητα του ίντερνετ.

Admitos

Μένω στο ΚΟΥΚΑΚΙ .. Την διάσημη πλέον περιοχή λόγο του AirBnB.
Εδω ζούμε το θέατρο του παραλόγου απο την VODAFONE που εχει αναλάβει να βάλει καμπίνες και το ΟΤΕ που ειχε βαλει παλιότερα.
Συγκεκριμένα το κέντρο του Κουκακίου δεν εχει καμία καμπίνα και συνδέεται πάνω στο κεντρικό DSLam του OTE.
Εργα για οπτικες στις γειτονιες πουθενα.
Γραμμή 50αρα που στην καλυτερη περιπτωση πιανει 35 σε οποιον παροχο και να πας.
Στην αναθεση εργων για καμπινες δεν υπαρχουμε σαν περιοχη.
Η μονη υποσχεση που δινουν ολοι οι παροχοι ειναι θα μας βάλουν “καποτε” fiber to the home…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet

Τι είναι το Mesh Wi-Fi και πώς αναβαθμίζει την καθημερινότητά μας

Η D-Link, παγκόσμιος ηγέτης στις τεχνολογίες δικτύωσης, επενδύει έντονα στην τεχνολογία Mesh Wi-Fi, αναπτύσσοντας προϊόντα που στοχεύουν στη βελτίωση της κάλυψης και της σταθερότητας των ασύρματων δικτύων.

Internet Chrome Google Google Chrome

Google Chrome: Πώς να απαλλαγείτε εύκολα από τις ανεπιθύμητες ειδοποιήσεις ιστοτόπων

Πολλές φορές αποδεχόμαστε να μας έρχονται ειδοποιήσεις από ιστότοπους χωρίς να θέλουμε πραγματικά, από κεκτημένη ταχύτητα.

Internet YouTube

YouTube: Ειδοποιήσεις στους γονείς για το περιεχόμενο που ανεβάζουν τα παιδιά τους στην πλατφόρμα

Το YouTube λανσάρει μια νέα λειτουργία που θα ενημερώνει τους γονείς αναφορικά με το περιεχόμενο που ανεβάζουν στην πλατφόρμα.

Internet ChatGPT

ChatGPT: Διπλασίασε τους εβδομαδιαίους ενεργούς χρήστες του – Είναι πλέον 200 εκατομμύρια

Το ChatGPT έχει πλέον 200 εκατ. ενεργούς χρήστες την εβδομάδα, διπλάσιους από τα 100 εκατ. που είχε τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την OpenAI.