Wikileaks: Δίνει 90 μέρες στις εταιρείες να διορθώσουν τα κενά ασφαλείας

wikileaks documents, Wikileaks: Δίνει 90 μέρες στις εταιρείες να διορθώσουν τα κενά ασφαλείας

Πρόσφατα το Wikileaks έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από έγγραφα τα οποία έδειχναν πως η CIA είχε κρατήσει μια λίστα από κενά ασφαλείας σε διάφορα λειτουργικά συστήματα, τα οποία και θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί στην περίπτωση που ήταν ανάγκη.

Αργότερα το Wikileaks ανακοίνωσε πως θα βοηθήσει τις εταιρείες να λύσουν αυτά τα προβλήματα, αλλά όπως φαίνεται θα υπάρχει και το ανάλογο τίμημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Motherboard, φαίνεται πως το Wikileaks έχει στείλει ένα email στις εμπλεκόμενες εταιρείες, μεταξύ των οποίων υπάρχουν ονόματα όπως Apple, Google και Microsoft, με τις απαιτήσεις που έχει. Αναφέρει ότι θα τις βοηθήσει μόνο όταν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις αυτές.

Δεν γνωρίζουμε τι περιέχει ολόκληρη η λίστα με τις απαιτήσεις, αλλά μια από αυτές είναι οι τεχνολογικές εταιρείες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα αυτά και να διορθώσουν τα κενά ασφαλείας μέσα σε 90 μέρες. Μετά το συγκεκριμένο διάστημα, λογικά οι πληροφορίες αυτές θα δημοσιοποιηθούν, κάτι που σημαίνει ότι οι εταιρείες πρέπει να κάνουν αγώνα δρόμου για τα απαραίτητα patches πριν προσπαθήσουν οι χάκερς να τα εκμεταλλευτούν.

Apple και Google είχαν δηλώσει πρόσφατα πως έχουν ήδη διορθώσει τα περισσότερα από τα τρωτά σημεία και δουλεύουν επάνω σε αυτά που έχουν απομείνει.

Σχετικά με τις απαιτήσεις του Wikileaks, Google και Apple αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο, αλλά η Microsoft φέρεται να επιβεβαίωσε στο Motherboard ότι το Wikileaks ήρθε σε επικοινωνία μαζί της, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad iPad Pro

Apple iPad Pro: Πώς τα πήγε το εξαιρετικά λεπτό tablet στο bend τεστ;

Τα νέα iPad Pro είναι οι πιο λεπτές συσκευές που κατασκεύασε ποτέ η Apple, με το μοντέλο των 11 ιντσών να έρχεται στα 5,3 χιλιοστά

Software Google Google Search

Google Search: Αλλάζει η αναζήτηση όπως την ξέραμε χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

H Google δε συνηθίζει να κάνει αλλαγές στη μηχανή αναζήτησής της που αποδεικνύεται σχεδόν παγκοσμίως δημοφιλής, αλλά τώρα φέρνει ένα νέο φίλτρου Ιστού.

Internet Apple Samsung

H Samsung “τη λέει” στην Apple με τη νέα της διαφήμιση

Η Samsung χρησιμοποίησε στο νέο της σποτ το γεγονός ότι η Apple κατάφερε να αναστατώσει πολλούς ανθρώπους με τη διαφήμιση “Crush” που αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα.

Software Android featured Google

Νέες λειτουργίες από τη Google για προστασία της Android συσκευής σας από κλοπή

Η κλοπή του κινητού ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα, αλλά η Google ανακοίνωσε ορισμένες δυνατότητες προστασίας από κλοπή για το Android που ίσως βοηθήσουν.