Apple: Έγγραφα αποκαλύπτουν τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

apple self driving car, Apple: Έγγραφα αποκαλύπτουν τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Όλοι έχουμε ακούσει στο παρελθόν τις φήμες για το αυτόνομο αυτοκίνητο της Apple, ωστόσο δεν είχαμε κάποια παραπάνω πληροφορία. Πρόσφατα, το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων της Καλιφόρνια έδωσε έγκριση στην Apple για δοκιμές αυτόνομων οχημάτων, ενώ σήμερα χάρη σε μια διαρροή εσωτερικών εγγράφων μαθαίνουμε περισσότερα για την τεχνολογία αυτή.

Τα έγγραφα αυτά τα οποία απέκτησε το Business Insider, κάνουν αναφορά σε μια “Developement Platform Specific Training” καθώς και σε ένα αυτόνομο σύστημα οδήγησης το οποίο ονομάζεται “Apple Automated System”. Η παραπάνω εικόνα είναι μέρος των εγγράφων και δείχνει ένα setup που περιλαμβάνει ένα Logitech τιμόνι και πεντάλ για οδήγηση drive by wire.

Το έγγραφο κάνει επίσης αναφορά για την εκπαίδευση των οδηγών που θα δοκιμάσουν το σύστημα, το οποίο θα ελέγχεται από τους νόμους της Καλιφόρνια. Οι οδηγοί θα πρέπει να περάσουν 7 τεστ ώστε να θεωρηθούν επαρκώς εκπαιδευμένοι. Για κάθε τεστ οι οδηγοί θα έχουν ευκαιρία για 2 δοκιμές και τρεις επαναλήψεις, μέσα στις οποίες θα πρέπει να επιτύχουν το ζητούμενο.

Η Apple είχε ακουστεί ότι εγκαταλείπει την ιδέα του δικού της αυτοκινήτου και ότι θα επιλέξει να επικεντρωθεί στο software που θα τα κινεί. Τα συγκεκριμένα έγγραφα και η άδεια από την Καλιφόρνια δείχνουν ότι η Apple συνεχίζει να έχει ενδιαφέρον για το κομμάτι της αυτόνομης οδήγησης. Άλλωστε αρκετές είναι οι εταιρείες που δοκιμάζουν την τύχη τους σε κάποιο άλλο κομμάτι της αγοράς, χωρίς απαραίτητα να βγάζουν κάποιο τελικό προϊόν.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

Φήμες ότι το iPhone 16 Plus θα αντικατασταθεί από το iPhone 17 Slim που θα έχει οθόνη 6,55″

Το iPhone 17 Plus ή αλλιώς «iPhone‌ 17 Slim» της Apple θα διαθέτει οθόνη 6,55 ιντσών, σύμφωνα με τον αναλυτή Ross Young της DSCC.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Νέα καλούπια αποκαλύπτουν αλλαγές στο MagSafe

Η φετινή σειρά iPhone 16 ίσως υιοθετήσει μια αλλαγή στους μαγνήτες ευθυγράμμισης MagSafe, όπως αποκαλύπτουν εικόνες.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: H Apple θα αργήσει να φέρει το Face ID κάτω από την οθόνη

Κάθε τόσο εμφανίζεται και μία νέα φήμη για τα σχέδια της Apple σχετικά με το Face ID κάτω από την οθόνη στο iPhone.

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.