TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

iphone no 4gb ram, TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.

Οι αναλυτές της TrendForce προβλέπουν ότι το επετειακό iPhone 8 με αφορμή τα 10α γενέθλιά του, δεν θα ξεπερνά τα 3GB RAM. Σημειώνεται ότι οι fans της Apple δεν θα πρέπει να περιμένουν συσκευή με 4GB RAM πριν από το 2018.

Η TrendForce προβλέπει ότι το 5.8 ιντσών AMOLED iPhone και το 5.5 ιντσών LCD iPhone θα έχουν μνήμη RAM 3GB, ενώ το iPhone με οθόνη 4.7 ιντσών LCD θα παραμείνει σε 2GB RAM.

Από την άλλη πλευρά, οι κατασκευαστές Android έχουν αυξήσει την ποσότητα της μνήμης RAM λόγω της ζήτησης των καταναλωτών. Αναλυτής θεωρεί πως η αύξηση στον μέσο όρο της RAM είναι μεγαλύτερη από τα tablets και τους υπολογιστές λόγω του ότι “το λειτουργικό σύστημα γίνεται πιο αργό μετά από μια περίοδο χρήσης”.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris966

…ενώ το iPhone με οθόνη 4,7 ιντσών LCD θα παραμείνει σε 2 GB RAM!
Αν αυτό δεν είναι καθαρή αυτοκτονία τότε πολύ θα ήθελα να μάθω ποιό είναι…
Πείτε μου σας παρακαλώ, ποιός σοβαρός άνθρωπος θα πάρει αυτό το τηλέφωνο (το οποίο σημειωτέον θα είναι και λίγο ακριβότερο από το 7 του 2016) και δεν θα δώσει κάτι παραπάνω για το επετειακό.
Έχω την αίσθηση ότι το 7s και το 7s plus θα είναι από πλευράς πωλήσεων μιά παταγώδης αποτυχία.
Κρίμα για αυτή την μεγάλη εταιρία να κάνει τόσο σοβαρά και επαναλαμβανόμενα λάθη…

Σταύρος Χρι

Τι να σου κανει η apple όταν ακομα και το 7ρι το μικρο του 2016 με 2gb ram θα ειναι πιο γρήγορο απο ολα τα android του 2017 με το μονο που θα μπορει να ίσως να το φτάσει να ειναι το .μελοντικο OnePlus 5;

keysmith

Τι έχουν τα 2gb ram? Μηπως δεν προσφέρουν καλή εμπειρία χρήσης; Αυτό που γίνεται με την ram σε λειτουργικά κινητών είναι παράλογο! Τι τα θέλει 3-4gb και 6gb σήμερα ένα κινητό; SQL server θα τρέξει για μικρό κολέγιο;

Και σε android 2gb μια χαρά είναι σήμερα. Θα έπρεπε και το ΄1gb να είναι αλλά έχουν φουσκώσει τις απαιτήσεις του λειτουργικού (και των εφαρμογών) χωρίς ανάλογα οφέλη. Ο πληθωρισμός υλικού καλά κρατάει στα κινητά ακόμη κάτι που στα laptop/pc έχει ύφεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured iPad Air

iPad Air (2024): Διαθέσιμο σε μεγέθη 11 και 13″ με τσιπ M2

Το νέο iPad Air (2024) της Apple έρχεται τώρα σε δύο μεγέθη που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν οθόνες IPS LCD Liquid Retina 60Hz.

Gear Apple featured iPad Pro

Apple 2024 iPad Pro: Με οθόνες OLED διπλής στρώσης, chipset M4 και πιο λεπτά από ποτέ

Τα iPad Pro 2024 μπορεί να είναι οι μεγαλύτερες αναβαθμίσεις από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε η σειρά tablet της Apple.

Smartphones Apple featured iPhone

Φήμες ότι το iPhone 16 Plus θα αντικατασταθεί από το iPhone 17 Slim που θα έχει οθόνη 6,55″

Το iPhone 17 Plus ή αλλιώς «iPhone‌ 17 Slim» της Apple θα διαθέτει οθόνη 6,55 ιντσών, σύμφωνα με τον αναλυτή Ross Young της DSCC.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Νέα καλούπια αποκαλύπτουν αλλαγές στο MagSafe

Η φετινή σειρά iPhone 16 ίσως υιοθετήσει μια αλλαγή στους μαγνήτες ευθυγράμμισης MagSafe, όπως αποκαλύπτουν εικόνες.