Η Qualcomm θα συνεργαστεί με την TSMC για τους επεξεργαστές αρχιτεκτονικής 7nm;

qualcomm συνεργασία tsmc επεξεργαστές finfet 7nm, Η Qualcomm θα συνεργαστεί με την TSMC για τους επεξεργαστές αρχιτεκτονικής 7nm;

Φήμες αναφέρουν πως η Qualcomm γυρίζει την πλάτη στη Samsung και στρέφεται ξανά στην TSMC για την κατασκευή των Snapdragon της σειράς 800 που θα βασίζονται στη FinFET αρχιτεκτονική των 7nm.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται μια τέτοια συνεργασία μιας και Qualcomm και TSMC υπήρξαν συνεργάτες από το 2006 για την κατασκευή των επεξεργαστών αρχιτεκτονικής 65nm μέχρι τη στιγμή που η Samsung ήρθε στο προσκήνιο και συνεργάστηκε με τη Qualcomm για την κατασκευή των chips αρχιτεκτονικής 14nm και 10nm.

Η φημολογούμενη συνεργασία αναμένεται να υλοποιηθεί στα τέλη του 2018, στα πλαίσια της οποίας θα περιλαμβάνεται και η κατασκευή των 5G modem για smartphones. Όλες αυτές οι φήμες συμπίπτουν με τις αναφορές πως η TSMC ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή των 7nm επεξεργαστών έτσι ώστε να μπορέσει να καλυφθεί η μεγάλη ζήτηση από τους κατασκευαστές smartphone.

Η Qualcomm δεν είναι η μόνη εταιρεία που ενδιαφέρεται για τη FinFET αρχιτεκτονική των 7nm μιας και η MediaTek θα κατασκευάσει το δικό της 5G modem σε συνεργασία με την TSMC, με τις εργασίες να ξεκινούν στις αρχές του 2019, ενώ η Huawei και η Xiaomi φαίνεται πως θα κατασκευάσουν τους επόμενους επεξεργαστές τους βασισμένους σε αυτήν την αρχιτεκτονική.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Snapdragon 6 Gen 3: Το νέο chipset μεσαίας κατηγορίας της Qualcomm με gaming προσανατολισμό

Η Qualcomm παρουσίασε το πρώτο της chipset Snapdragon 6 το 2022 και τώρα ανανέωσε τη σειρά με την κυκλοφορία του Snapdragon 6s Gen 3.

Smartphones Qualcomm Snapdragon

Snapdragon 4s Gen 2: Ανακοινώθηκε το νέο προσιτό chipset 5G της Qualcomm

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα το νέο της chipset Snapdragon 4s Gen 2 (SM4635) σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ινδία.

Gear Exynos Google Pixel

Pixel 10: Νέα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν ότι το Tensor G5 θα κατασκευαστεί από την TSMC

Όλα τα chipset Tensor μέχρι στιγμής, αλλά και το επερχόμενο Tensor G4, είναι βασισμένα σε τσιπ Exynos και έχουν κατασκευαστεί από τη Samsung.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.