Η TSMC ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή επεξεργαστών αρχιτεκτονικής 7nm

tsmc ξεκίνησε μαζική παραγωγή επεξεργαστών αρχιτεκτονικής 7nm, Η TSMC ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή επεξεργαστών αρχιτεκτονικής 7nm

Η εταιρεία TSMC κατασκευάζει τους επεξεργαστές των iOS συσκευών της Apple και πρόσφατα ξεκίνησε την παραγωγή των επεξεργαστών αρχιτεκτονικής 7nm μιας και πελάτες όπως η Qualcomm, MediaTek και η Huawei με τους HiSilicon Kirin, ζήτησαν αύξηση της παραγωγής αρκετά νωρίτερα από ότι είχε συμφωνηθεί.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως άμεση αύξηση της παραγωγής ζήτησαν όχι μόνο οι κατασκευαστές που αναφέρθηκαν αλλά και όσοι θα χρησιμοποιούσαν επεξεργαστές των 10nm και αποφάσισαν να αλλάξουν σε αυτούς που είναι αρχιτεκτονικής 7nm.

Η TSMC αναφέρεται στην διαδικασία κατασκευής των 7nm με την κωδική ονομασία “N7” και ξεκίνησε την μαζική κατασκευή τους το τρίμηνο που διανύουμε, με τα κέρδη της εταιρείας από τις πωλήσεις να αναμένονται να αποτελέσουν το 20% των συνολικών πωλήσεων του τέταρτου τριμήνου του 2018 και το 10% των πωλήσεων ολόκληρου του 2018.

Όσον αφορά το 2019, η TSMC θα κατασκευάσει τους επεξεργαστές με κωδική ονομασία “N7+” και θα διαθέτουν την τεχνολογία EUV. Η Samsung αναμένεται να προβεί σε μαζική παραγωγή των δικών της 7nm επεξεργαστών κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, με την TSMC να δείχνει πιο έτοιμη για αυτή τη νέα γενιά επεξεργαστών σε σύγκριση με τη Samsung. Αυτό θα σημαίνει πως τα iPhone του 2018 θα διαθέτουν επεξεργαστή των 7nm νωρίτερα από τα smartphone της Samsung, με τον A12 επεξεργαστή των 7nm να βρίσκεται ήδη υπό κατασκευή.

Η Υπεύθυνη του οικονομικού τμήματος της TSMC αναφέρει πως οι επεξεργαστές που στηρίζονται στην αρχιτεκτονική των 10nm αποτέλεσαν το 19% των πωλήσεων αναφορικά με τα φύλλα πυριτίου για το πρώτο τρίμηνο του 2018, με το ποσοστό να αναμένεται να πέσει στο 10% μέχρι το τέλος τους έτους μιας και η αύξηση της κατασκευής επεξεργαστών των 7nm θα σημάνει και τη μείωση της ζήτησης για αυτούς των 10nm.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Samsung TSMC

Google Tensor G4 SoC: Φήμες ότι θα κατασκευαστεί από τη Samsung και όχι από την TSMC

Το chipset Tensor G4 θα τροφοδοτεί τη σειρά Pixel 9 της επόμενης χρονιάς και θα κατασκευαστεί από τη Samsung Foundry και όχι από την TSMC.

Business Apple featured TSMC

Apple: Κρατά σχεδόν το 90% της παραγωγικής ικανότητας 3 nm της TSMC για φέτος

Η Apple έχει κλείσει σχεδόν το 90% της παραγωγικής ικανότητας τσιπ 3 nm πρώτης γενιάς της TSMC φέτος για μελλοντικά iPhone, Mac και iPad.

Smartphones Apple featured iPhone 15 Pro

TSMC: Δυσκολεύεται να φτιάξει αρκετά τσιπ 3nm για την Apple

Η TSMC φέρεται να ζορίζεται να παράγει αρκετά από τα νεότερα τσιπ 3 nm της για να καλύψει τη ζήτηση για τις επερχόμενες συσκευές της Apple.

Business Apple Qualcomm TSMC

Apple 5G modem: Πολλοί οι προμηθευτές που θέλουν να συμμετέχουν στην παραγωγή

Πολλοί είναι οι προμηθευτές που θέλουν ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στην τελική συναρμολόγηση του τσιπ για το μόντεμ 5G της Apple, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.