Η TSMC ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή επεξεργαστών αρχιτεκτονικής 7nm

a12tsmc

Η εταιρεία TSMC κατασκευάζει τους επεξεργαστές των iOS συσκευών της Apple και πρόσφατα ξεκίνησε την παραγωγή των επεξεργαστών αρχιτεκτονικής 7nm μιας και πελάτες όπως η Qualcomm, MediaTek και η Huawei με τους HiSilicon Kirin, ζήτησαν αύξηση της παραγωγής αρκετά νωρίτερα από ότι είχε συμφωνηθεί.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως άμεση αύξηση της παραγωγής ζήτησαν όχι μόνο οι κατασκευαστές που αναφέρθηκαν αλλά και όσοι θα χρησιμοποιούσαν επεξεργαστές των 10nm και αποφάσισαν να αλλάξουν σε αυτούς που είναι αρχιτεκτονικής 7nm.

Η TSMC αναφέρεται στην διαδικασία κατασκευής των 7nm με την κωδική ονομασία “N7” και ξεκίνησε την μαζική κατασκευή τους το τρίμηνο που διανύουμε, με τα κέρδη της εταιρείας από τις πωλήσεις να αναμένονται να αποτελέσουν το 20% των συνολικών πωλήσεων του τέταρτου τριμήνου του 2018 και το 10% των πωλήσεων ολόκληρου του 2018.

Όσον αφορά το 2019, η TSMC θα κατασκευάσει τους επεξεργαστές με κωδική ονομασία “N7+” και θα διαθέτουν την τεχνολογία EUV. Η Samsung αναμένεται να προβεί σε μαζική παραγωγή των δικών της 7nm επεξεργαστών κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, με την TSMC να δείχνει πιο έτοιμη για αυτή τη νέα γενιά επεξεργαστών σε σύγκριση με τη Samsung. Αυτό θα σημαίνει πως τα iPhone του 2018 θα διαθέτουν επεξεργαστή των 7nm νωρίτερα από τα smartphone της Samsung, με τον A12 επεξεργαστή των 7nm να βρίσκεται ήδη υπό κατασκευή.

Η Υπεύθυνη του οικονομικού τμήματος της TSMC αναφέρει πως οι επεξεργαστές που στηρίζονται στην αρχιτεκτονική των 10nm αποτέλεσαν το 19% των πωλήσεων αναφορικά με τα φύλλα πυριτίου για το πρώτο τρίμηνο του 2018, με το ποσοστό να αναμένεται να πέσει στο 10% μέχρι το τέλος τους έτους μιας και η αύξηση της κατασκευής επεξεργαστών των 7nm θα σημάνει και τη μείωση της ζήτησης για αυτούς των 10nm.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

H Huawei μπορούσε να παρακολουθεί το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της KPN στην Ολλανδία

Μία αναφορά από την Ολλανδία ισχυρίζεται ότι η Huawei είχε τη δυνατότητα να παρακολουθεί συνομιλίες στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της KPN.

Business Science

Άνθρωπος και πίθηκος έρχονται εις σάρκαν μίαν…

Το πρώτο υβρίδιο μεταξύ ανθρώπου και πιθήκου είναι πλέον γεγονός στο πλαίσιο εμβρυϊκής μελέτης από τους ερευνητές.

Business Neuralink Elon Musk Science

To πείραμα της Neuralink με τον πίθηκο ξεκινά μια μεγάλη συζήτηση

Η παρουσίαση του συστήματος της Neuralink με έναν πίθηκο να παίζει games με τη σκέψη εγείρει πολλά ερωτήματα.

Business featured

Το “δικαίωμα στην αποσύνδεση” από την εργασία

Θεμελιώδες το δικαίωμα των εργαζομένων να αποσυνδέονται από την εργασία τους και να μην είναι διαθέσιμοι πέραν του εργασιακού τους ωραρίου.