Apple: Ισχυρίζεται ότι από τις επισκευές δεν κερδίζει χρήματα

, Apple: Ισχυρίζεται ότι από τις επισκευές δεν κερδίζει χρήματα

Τον Ιούνιο που μας πέρασε οι τεχνολογικοί κολοσσοί αναγκάστηκαν να δώσουν εξηγήσεις γύρω από τις αντιμονοπωλιακές τακτικές τους. Η Apple εξήγησε τις πολιτικές του App Store και τον ανταγωνισμό γύρω από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τις οποίες προσφέρει και η ίδια ως first party. Επιπλεόν, δήλωσε ότι “το κόστος παροχής υπηρεσιών επισκευής έχει υπερβεί τα έσοδα από τις επισκευές”, πράγμα που σημαίνει ότι ο Αμερικανικός κολοσσός δεν κερδίζει χρήματα από αυτές.

Πιθανόν, η Apple κερδίζει χρήματα από την υπηρεσία AppleCare αλλιώς για ποιον λόγο να παρέχει ακόμη αυτήν την υπηρεσία. Ο Αμερικανικός γίγαντας, τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αρκετές κινήσεις ώστε οι κυβερνήσεις να μην μπορούν να της επιβάλλουν νομοθεσίες σχετικά με την επισκευή των συσκευών. Αναφορά έγινε και στο WebKit το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα third-party browsers το οποίο σύμφωνα με την Apple γίνεται για λόγους ασφαλείας.

Επιπλέον, στην Apple έγιναν ερωτήσεις σχετικά με την σχέση της με την Google, η οποία απάντησε ότι μεγάλες εφαρμογές όπως το Google Maps και το Waze έχουν κατέβει εκατοντάδες εκατομμύρια φορές. Αναφορά έγινε και για το Google Search το οποίο χρησιμοποιείται ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari. Η συμφωνία που έχει υπογράψει η Apple με την Google της παράγει έσοδα με βάση την επισκεψιμότητα μέσω του URL/search box που υπάρχει στον Safari browser. Η Apple όμως αναφέρει ότι ο χρήστης μπορεί να αλλάξει ελεύθερα την μηχανή αναζήτηση σε Yahoo, Bing ή DuckDuckGo ανά πάσα στιγμή.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.