Apple: Ισχυρίζεται ότι από τις επισκευές δεν κερδίζει χρήματα

, Apple: Ισχυρίζεται ότι από τις επισκευές δεν κερδίζει χρήματα

Τον Ιούνιο που μας πέρασε οι τεχνολογικοί κολοσσοί αναγκάστηκαν να δώσουν εξηγήσεις γύρω από τις αντιμονοπωλιακές τακτικές τους. Η Apple εξήγησε τις πολιτικές του App Store και τον ανταγωνισμό γύρω από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τις οποίες προσφέρει και η ίδια ως first party. Επιπλεόν, δήλωσε ότι “το κόστος παροχής υπηρεσιών επισκευής έχει υπερβεί τα έσοδα από τις επισκευές”, πράγμα που σημαίνει ότι ο Αμερικανικός κολοσσός δεν κερδίζει χρήματα από αυτές.

Πιθανόν, η Apple κερδίζει χρήματα από την υπηρεσία AppleCare αλλιώς για ποιον λόγο να παρέχει ακόμη αυτήν την υπηρεσία. Ο Αμερικανικός γίγαντας, τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αρκετές κινήσεις ώστε οι κυβερνήσεις να μην μπορούν να της επιβάλλουν νομοθεσίες σχετικά με την επισκευή των συσκευών. Αναφορά έγινε και στο WebKit το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα third-party browsers το οποίο σύμφωνα με την Apple γίνεται για λόγους ασφαλείας.

Επιπλέον, στην Apple έγιναν ερωτήσεις σχετικά με την σχέση της με την Google, η οποία απάντησε ότι μεγάλες εφαρμογές όπως το Google Maps και το Waze έχουν κατέβει εκατοντάδες εκατομμύρια φορές. Αναφορά έγινε και για το Google Search το οποίο χρησιμοποιείται ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari. Η συμφωνία που έχει υπογράψει η Apple με την Google της παράγει έσοδα με βάση την επισκεψιμότητα μέσω του URL/search box που υπάρχει στον Safari browser. Η Apple όμως αναφέρει ότι ο χρήστης μπορεί να αλλάξει ελεύθερα την μηχανή αναζήτηση σε Yahoo, Bing ή DuckDuckGo ανά πάσα στιγμή.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.