iOS 14: Ημερομηνία κυκλοφορίας και χαρακτηριστικά

, iOS 14: Ημερομηνία κυκλοφορίας και χαρακτηριστικά

Το iOS 14 είναι η επόμενη έκδοση του λειτουργικού της Apple και σε αυτό το άρθρο θα δούμε ορισμένα πράγματα όπως ημερομηνία κυκλοφορίας και χαρακτηριστικά του λειτουργικού.

Ημερομηνία κυκλοφορίας

Ως γνωστόν, η Apple φέρνει κάθε χρόνο μαζί με τα νέα iPhone και την νέα έκδοση του iOS η οποία κάνει ντεμπούτο σε αυτά και έπειτα κυκλοφορεί σε όλα τα υπόλοιπα υποστηριζόμενα smartphone της εταιρείας. Το iOS 14 λοιπόν αναμένεται να κυκλοφορήσει μαζί με τα iPhone 12 προς τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020 ενώ η ανακοίνωση του θα γίνει κατά την διάρκεια της WWDC 2020.

Επιπλέον, το iOS 14 φημολογείται ότι θα υποστηρίζεται από όλα τα smartphone που έχουν το iOS 13 συμπεριλαμβανομένου και του iPhone SE και των iPhone 6S και 6S Plus.

Χαρακτηριστικά

Εξυπνότερο φίλτρο για spam calls

Η Apple στο iOS 13 έφερε ένα νέο χαρακτηριστικό το οποίο θα αποτρέψει τις κλήσεις που χαρακτηρίζονται ως spam. Ωστόσο, το χαρακτηριστικό αυτό δεν είναι τελειοποιημένο. Το Silence Unknown Callers όπως ονομάζεται μπλοκάρει τις κλήσεις που δεν είναι καταχωρημένες στην λίστα των επαφών και τις μεταφέρει αμέσως στο voicemail.

Αυτή η τακτική αν και πρακτική δεν είναι χρήσιμη καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που ο χρήστης θα δεχτεί ένα τηλέφωνο στο κινητό του από κάποια εταιρεία για παράδειγμα την οποία δεν έχει καταχωρημένη στις επαφές του.

Υποστήριξη των Apple AR Glasses

Η Apple φημολογείται εδώ και αρκετό καιρό ότι θα κυκλοφορήσει AR Glasses. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το προϊόν θα κυκλοφορήσει μαζί με τα iPhone που θα ενσωματώνουν το 5G γεγονός που αναμένεται να συμβεί τον Σεπτέμβριο του 2020. Αν συμβεί κάτι τέτοιο λοιπόν, θα χρειαστεί και μία κατάλληλη εφαρμογή η οποία θα ενσωματώνει λειτουργίες οι οποίες θα κορυφώσουν την χρησιμότητα των γυαλιών.

Ανασχεδιασμένο σύστημα ειδοποιήσεων

Το drop-down σύστημα ειδοποιήσεων αυτήν την στιγμή στα iPhone μιμείται την οθόνη κλειδώματος του τηλεφώνου και αυτό ενοχλεί ορισμένους χρήστες. Η Apple θα μπορούσε να κάνει αλλαγές σε αυτό το σύστημα και ίσως επαναφέρει κάποιον παλαιότερο σχεδιασμό.

Επιπλέον, ίσως δούμε ξανά την συγκέντρωση των ειδοποιήσεων ανάλογα με την εφαρμογή σε μία “δεσμίδα” καθώς αυτήν την στιγμή οι ειδοποιήσεις στα iPhone εμφανίζονται με την σειρά που ήρθαν πράγμα που μπορεί να ενοχλεί και ταυτόχρονα να κουράζει τους ανθρώπους που λαμβάνουν καθημερινά εκατοντάδες ειδοποιήσεις.

Disclaimer: Οι παραπάνω πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί από κάποια επίσημη πηγή. Περισσότερα για το iOS 14 αναμένεται να μάθουμε τους επόμενους μήνες.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Apple Fortnite iPad

To Fortnite θα έρθει και στα iPad στην Ευρώπη αφού η ΕΕ αναγνώρισε ως “gatekeeper” το iPadOS

Μετά την είδηση πως η Apple θα πρέπει να φέρει αλλαγές στο iPad, η Epic Games ανακοίνωσε πως πρόκειται να κάνει διαθέσιμο το Fortnite.

Smartphones Android featured Google

Android 15: Αυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν την ενημέρωση

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Android 15 φέτος και η πολυαναμενόμενη γιγάντια ενημέρωση θα φέρει σημαντικές καινοτομίες.

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil: Μεγάλες αναβαθμίσεις στο νέο μοντέλο – Έρχεται με απτική ανάδραση

Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα νέο Apple Pencil, το οποίο μάλλον θα έρθει με μερικά συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά.

Gear Apple featured iPad

iPad Pro: Τα επερχόμενα μοντέλα θα έχουν τα καλύτερα πάνελ OLED στην αγορά

Τα επερχόμενα μοντέλα iPad Pro της Apple θα διαθέτουν “μακράν τα καλύτερα πάνελ OLED για tablet στην αγορά”, σύμφωνα με την DSCC.