Ο νέος τρόπος hacking για smartphone είναι υπερηχητικά κύματα που περνούν μέσα από το τραπέζι

https://www.youtube.com/watch?v=pQw2zRAqVnI

Η ασφάλεια στην ζωή μας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα, ωστόσο εν έτη 2020 η ασφάλεια δεν περιορίζεται μόνο στον φυσικό κόσμο αλλά και στον κυβερνοχώρο. Από την μία μεριά υπάρχουν οι εταιρείες που προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν τις επιθέσεις των κακόβουλων χρηστών ωστόσο οι επίδοξοι hackers βρίσκουν συχνά νέους τρόπους για να παρακάμψουν την ασφάλεια.

Τα smartphone είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τεχνολογικά προϊόντα για τα οποία βρέθηκε ένας νέος τρόπος επίθεσης. Πιο συγκεκριμένα, οι κακόβουλοι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν υπερηχητικά κύματα τα οποία περνούν μέσα από το τραπέζι. Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα του Saint Louis University, μέλη μιας ομάδας χρησιμοποίησαν υπερηχητικά κύματα για να εξαπατήσουν το voice assistant.

, Ο νέος τρόπος hacking για smartphone είναι υπερηχητικά κύματα που περνούν μέσα από το τραπέζι

Μέσα από αυτό το χαρακτηριστικό η ομάδα κατάφερε να τραβήξει φωτογραφίες, να πραγματοποιήσει κλήσεις, να ρυθμίσει την ένταση του ήχου αλλά και να πάρει κωδικούς πρόσβασης μέσω μηνυμάτων.

Το σημαντικό στην συγκεκριμένη επίθεση είναι ότι δεν χρειάζεται κάποια σύνδεση στο διαδίκτυο και η επίθεση μπορεί να γίνει από απόσταση 43 εκατοστά. Η ομάδα του Πανεπιστημίου, κατάφερε με την τοποθέτηση ενός μικροφώνου και μετατροπέα piezoelectric να μεταφέρει μέσα από την επιφάνεια του τραπεζιού τις εντολές στο smartphone. Τέλος, από αυτό το exploit επηρεάστηκαν 15 από τα 17 smartphone που δοκιμάστηκαν από μεγάλες εταιρείες όπως η Samsung, Apple, Xiaomi, Google και άλλες.

, Ο νέος τρόπος hacking για smartphone είναι υπερηχητικά κύματα που περνούν μέσα από το τραπέζι

Όσοι θέλουν να προστατευτούν από μία τέτοια επίθεση, πρέπει να χρησιμοποιήσουν μία χοντρή θήκη ενώ ένας άλλος τρόπος είναι η χρήση ενός τραπεζομάντιλου ανάμεσα στο τραπέζι και το κινητό.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android featured iOS

iOS vs Android: Ποιο λειτουργικό σύστημα είναι πιο ασφαλές;

Πείραμα που διεξήχθη από δημοσιογράφο του Cybernews θέλει να δείξει ποια πλατφόρμα είναι πιο ασφαλής, το iOS ή το Android.

Smartphones Sony

Sony Xperia 1 VI: Leak δίνει λεπτομέρειες για τις κάμερες, το chipset και την μπαταρία

Η Sony αναμένεται να αποκαλύψει το Xperia 1 VI στην εκδήλωσή της στις 17 Μαΐου και τώρα μια νέα φήμη μας δίνει λεπτομέρειες για το flagship smartphone.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X100s: Πραγματικές εικόνες κάνουν την εμφάνισή τους πριν την κυκλοφορία

Το vivo X100s που κυκλοφόρησε αυτόν τον μήνα εμφανίστηκε πρόσφατα σε ένα επίσημο teaser και τώρα βλέπουμε πραγματικές εικόνες του στο Weibo.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.